Ne znam ni sama što želim reći otvaranjem ove teme, ali jedan današnji događaj me potresao i želim ga ispričati.
Bila sam u banci i jedna mlada trudnica je sjedila sa svojim djetetom. Dječak je stalno pokušavao ustati, a ona mu je prijetila da će ga istući, da će izvaditi "šćap" pa ga je na kraju i lupila po guzi. On je samo plakao i govorio
Mama, jubi, jubi (Mama, ljubi, ljubi) i pokazivao je na guzu. Pitala sam je koliko ima godina, a njen odgovor je bio godinu i deset mjeseci. Odmah sam se sjetila svog M. koji je samo mjesec dana stariji od ovog dječačića. Mama je otišla do šaltera, dječak je sjedio minut-dva i kada je pokušao ustati pao je na pod i počeo plakati. Mama se isti tren okrenula i kada bi svatko pomislio da će ga uzeti, zagrliti i pokušati utješiti, ona ga je još jače istukla.
Marina nisam nikada udarila, niti mi je palo napamet. Kada je nestašan, znam dići kažiprst i reći mu da to što radi ne valja. Poslije ovoga danas, osjećam se jako loše. Loše zato što moj M. ima istu onu tužnu facu kada vidi da ga opominjem, kao što je imao onaj dječak jutros u banci.
Osjećam kao da sam ga udarila, svaki put kada sam dignula prijeteći kažiprst.