Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: zgaravica

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno zgaravica

cure, kako ste to rjesavale?
    Znam da je pritisak na zeludac i da se vraca zelucana kiselina.
    ja to vise ne mogu izdrzati!!! nikako da skuzim je li to od odredjene hrane ili to nema veze s hranom? smije li se ista uzeti, neki lijek, caj, sad sam u 36. tjednu i postaje sve gore!!! kao da imam zmaja u grlu!!!
    jos sam primjetila da mi je stolica sve tvrdja i sve teze ide... a hranim se uvijek isto i stvarno pazim sto jedem, vlakna i sve. od lijekova uzimam samo prenatal i fluonatril. :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pretpostavljam da ti ne najgore navečer kad legneš... probaj spavati na visokom jastuku, manje jesti prije spavanja (ovo je najteži dio ), malo eksperimentiraj da vidiš koja ti hrana smeta - prženo, začinjeno, slatko...
    a kad je baš kriza, uzmi gastal.
    za kakicu je meni donat mg bio zakon, otprilike čaša prije svakog obroka.
    izdrži još malo. :D

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni se zna kiselina noću vratiti u grlo i to takvim intenzitetom da se probudim i skočim iz kreveta :/ Jedna jedina stvar instant pomaže - imati bočicu donat mg-a kraj kreveta i gucnuti malo. Kiselina nestaje, odmah se ublaži onaj odurni okus i do jutra sam mirna

A pomaže i za stolicu

Samo jedan mali savjet - kupi donat u onim bočicama od pol litra da ti ne ishlapi brzo ak ga ne popiješ u roku jednog dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

donat+bajame =spas za vrime moje trudnoce i zgaravice

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam htjela spomenuti bademe.
    Meni je najgora žgaravica bila nakon što bi pojela nešto slatko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žgaravica mi je bila uvjerljivo najgora nuspojava trudnoće!!!
    Nema goreg, budilo me noću, pratilo 24 sata dnevno!!!

Žvakala sam bademe, Donat mrvicu pomaže al se ne smije često piti, pila sam jednom-dvaput tjedno po čašu. Cuclala sam i nekoliko Gastala tjedno, doc rekao da smijem ali ne puno. Žvakala sam tablete papaje da mi pomognu s probavom...

Nego, i na porod sam stigla sa stravičnom žgaravicom. Sestre sam žicala i preklinjala da mi daju da pocuclam Gastal, pošizile su. :/
    Al jedan detalj pamtim za čitav život - onog trenutka kad je Fabijan izašao, otišla je i žgaravica.
    Al stvarno, taj osjećaj je bio nevjerojatan, a žgaravice nema ni dan-danas, čak ni nakon najžešćih kobasa.

Dakle, nakon poroda odlazi, pa nekako izdržite

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sunčeko, zašto se ne smije piti puno donata?? ja sam pila pola litre dnevno, spasilo me s obzirom da sam uzimala željezo.
    eto najboljeg lijeka za žgaravicu - malo, drečavo stvorenjce!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ms.ivy doc mi je rekao da ne pijem puno tog, stvarno se više ne sjećam zašto (imala sam embargo na gro stvari).

Treba to u svakom slučaju provjeriti, pitajte, curke, doktore o Donatu.

lidac2004

Početno

ja sam donat pila od 7-8 mjeseca trudnoce zbog totalnog zatvora :/ i pila sam 3 dcl na taste ujutro i to topli-pomogne za cas

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su super pomogle tabletice Rennie koje se cuclaju i bile su mi bas fine. Doc mi je rekao da ih mogu koristiti. Ja sam ih zbilja znala pojesti podosta i ne znam kako bi prezivila trudnocu bez njih. Prije njih sam trosila Rupurut ali mi se bio totalno zgadio.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što se žgaravice tiće, ja sam skužila da mi ne paše prženo, ni pečeno, dakle samo lagana hrana, koju inaće volim, ili možda riža pirjana na maslinovom ulju. Od slatkog mi je isto koma.
    Tak mi je bilo i u prošloj trudnoći i to mi je zapravo pomoglo da ne jedem previše slatkog
    I to mi je dobar izgovor svaki vikend na ručku kod svekrve Ona inače kuha masno da poludiš i jako začinjeno. Tako da kad mi dolazimo ili napravi nešto manje masno (koliko to ona može podnijeti) ili za mene napravi lešo povrće kao dodatak. I kad pojedem samo povrće i mrvicu mesa, mogu reći jooj ne mogu više imam žgaravicu
    Inače stvarno pomažu manji obroci. Ujutro malo, tek toliko da zavaraš glad, pa onda kad ogladniš ponovo malo, i tako dalje....

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam jučer s frendicom trudnicom pričala o tome. Kaže da muku muči zadnjih miseci, sad je u 7. misecu trudnoće. Ona svaki dan uzima gastal, doktor joj tako rekao da može. Šta vi mislite, jel to u redu? Mislim, ako je doktor reko, valjda je, al ovi naši tu...hmmm...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sinoc sam u krevetu iz dva gutljaja popila pola litre mineralne, meni jedino to pomogne.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obični šumeći magnezij, 2X dnevno.

za žgaru: grickaj bademe

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

od nedavno... imam svakodnevnu kiselinu, bez obzira sta jedem
    najgore mi je kada legnem u krevet

zna mi pomoci... donat mg, mineralna voda, obicna voda, banana.

a, ako je bas zestoka kiselina i moram negdje ici onda si uzmem pola rupuruta

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I tako ručali mi danas, MM se baš čudio da nisam puno jela! Trudila sam se ostati uspravno ali me nekako savladao san pa sam prilegla na kauč. Dvadesetak min poslije budi me kašalj i jedva stignem do wc-a, povraćam kiselinu, a zatim i ručak, od napora se popiškim po podu, a iz nosa mi izlijeće rajčica i vičem na jadnog MM da me ne gleda već da donese ručnik i čiste gaćice . E, sad vas pitam jel netko ima ovakve probleme? Ovo mi se dogodilo drugi put. Prvi put je bilo usred noći prije tjedan dana, nakon jedne svadbe. Problema sa žgarom imam stalno ali ovo povraćanje napada iznenada, bez mučnine i najave. Sad sam gladna ( ručak nisam uspjela probaviti ), a strah me išta jesti. Imam i Donat i Rupurut i koliko toliko se koristim svim anti-žgara tehnikama ali se stvarno osjećam jadno. :smajlić lupa glavom o zid, možda zaboravi na žgaru:

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod mene je bilo identično i skužila sam da mi pomaže grickanje badema....Probala sam Reni,cuclala gastal,pa sam probala neku mentol otopinu od gastala....i ništa mi nije pomoglo osim badema i izbacivanje sokova

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni vise nista ne pomaze. Ni bademi, ni donat, ni druge mineralne vode, ni staspici, ni nejelo... Cak me zna mucit ujutro na gladan stomak.
    Izgleda da je Sami jos previsoko, iako je ljekar rekao da se spustio. Vjerovatno mu se glavica spustila u karlicu, a gore nogicama bubnja od moj zeludac.
    Kao sto Sunce kaze, i ja sam isto po porodu Edite osjetila olaksanje. Zgaravica je nestala ko rukom odnesena.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I meni je mišek visoko i još me tuče po želucu a spustio se isto kao kod tebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, užas s tom žgaravicom.
    Pomaže mi Donat, ali kratkotrajno. Žgara se vrati nakon sat-dva. Jučer ujutro sam pojela 2 tanka koluta kobasice. Do podneva sam mislila umrijeti od žgaravice, a taman sam bila kod zubara (koji se bojao da ću mu se poroditi na stolici). Čim sam bila gotova s pregledom odšepsala sam po Donat.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam na gastalima vulgaris. Jest da su bljutavi, ali meni pomažu. Nikud ne idm bez njih. Nekad mi se čini da ću dobit rupu na jednjaku. Joj...

Bilo kuda gastal svuda!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čaša toplog mlijeka. Neutraizira kiselinu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Neznam da li če vama pomoći,ali šalica mlake kamilice bez šečera dva puta dnevno za mene radi čuda, dok mi ni gastali ni donat niti bademi ne pomažu.Mislim da je to prilično individualno tako da je najbolje probati sve od preporučenog

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Joj cure prekjučer švrljam ja po forumu i dođem do ovog topica, pročitam tak reda radi i odem dalje. Kasnije ugasim komp, legnem pred telku kad ono evo nje! Žgaravica. Nisam mogla vjerovat!!
    Sva sreća da sam čitala vaše savjete i da sam imala gastala doma. Ne bi imala pojma kaj napraviti.

Samo kaj neznam da li je to normalo dobiti ovak rano (24 tj.). Koliko vidim sve ste se s tim susrele pred kraj trudnoće.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je počela još ranije. Sasvim je normalno da je dobiješ ranije. Ja nisam mogla popit nikakav sok, ubijala me! Izbacila sam slatko, sokove, začinjeno, masno...a onda bi svako malo smazala čokoladu i kukala cijeli dan. Pomoglo mi je i da prije nego mi se pojavi grickam bademe. Oni su zakon. Ali ponekad mi nije pomoglo ništa.
    Neznam da li je već napisano, lakše je kad ležiš na L boku. Na D strani je ulaz jednjaka u želudac pa ako ležiš na L boku, kiselina nemože vanka. I malo povišen jastuk

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja trosim samo Rennie i mogu samo rijeci hvale da imam za njih doktor mi je rekao da su potpuno bezopasne za trudnocu i ponekad stvarno ne znam sta bi da ih nema

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam u 14. tj i zadnjih par dana imam žgaravicu na sve, na čašu vode, komad kruha, čak i na prazan želudac. gastal samo na kratko ublaži, od donata mi se povraća (oduvijek!), a mindule kao i gastal. ima li netko savjet?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re

ja sam u 14. tj i zadnjih par dana imam žgaravicu na sve, na čašu vode, komad kruha, čak i na prazan želudac. gastal samo na kratko ublaži, od donata mi se povraća (oduvijek!), a mindule kao i gastal. ima li netko savjet?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dvopek, grisini.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemam nekih velikih problema sa žgaravicom
    kad me uhvati, uhvati me nevezano za neku hranu, jednostavno dođe
    pomažu mi mendule, gotovo odmah - probajte

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Od kada sam procitala u jednom trudnickom casopisu da su bademi odlicni protiv zgaravice ne odvajam se od njih i no problem vec tjedan dana :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čitam vaše tegobe i sebe pronalazim u njima. Prošlo mi je 12 tjedana i gotovo isto toliko muke.
    Danas mi je liječnica u bolnici preporučila Peptoran (za Rennie kaže da nemaju još dovoljno dokaza o štetnoti). Malo se bojim, probat ću još pričekati......
    Bademi mi ne pomažu. Ni grickanje krekera. Ništa.
    Čula sam danas jedan narodni recept-pržene(bez ulja) sjemenke sezama, malo posoljene. Probat ću i to.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo podižem jer mi je sve gore i gore, a još nisam uspjela otkriti kakva hrana mi to uzrokuje. Trenutno mi pomogne kada popijem vode i pokušavam nekako mišića zaustaviti, nekada uspije, nekada ne. Skužila sam da mi još pomogne i sladoled, ali nisam još dovoljno testirala da budem sigurna u to Uz to tek sam u 23. tjednu....što me onda tek kasnije čeka

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=162&Show=776
    Savjeti s našeg portala

Uh kažu za rajčicu i čokoladu, a ja baš toga jela ovih dana. Ajd rajčicu ću još nekako izbaciti, ali čokoladu :shock:

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

donat mg je meni bio spas

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kažu i za bademe da su ok. Meni je pomagao Donat MG i bademi, ali sve to je držalo 1-2 sata. Nakon toga opet žgaravica, i tako cijelu noć.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čaj od komorača za bebe me je spasio, ubije žgaravicu u trenu

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Evo podižem jer mi je sve gore i gore, a još nisam uspjela otkriti kakva hrana mi to uzrokuje. Trenutno mi pomogne kada popijem vode i pokušavam nekako mišića zaustaviti, nekada uspije, nekada ne. Skužila sam da mi još pomogne i sladoled, ali nisam još dovoljno testirala da budem sigurna u to Uz to tek sam u 23. tjednu....što me onda tek kasnije čeka
    moglo bi ti bit dobro to sa sladoledom, on je lagan, vlažan i hladan. ja bi nekad zgriješila s nečim prženim i ubilo bi me. zapravo, bilo koja hrana koja počinje sa "popržite malo luka na ulju"

interesantno, uvijek nakon ručka mi organizam "pita" malo sladoleda.
    pa spajam ugodno sa korisnim

aneri

Početno

htjedoh se samo nadovezati na gastale i rupurute. meni su u ljekarni rekli da sadrže aluminij i da mi ih stoga ne preporučuju. ali da rennie nema aluminija u sebi, pa da on može, međutim da je problem u tome da ga nema baš u apotekama, jer ih ne naručuju. zašto, nemam pojma.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije lijekova dajte prvo probajte alternative.
    Meni recimo jedino pomaže čaša hladnog mlijeka.
    (Mlijeko ima inače lužnati pH, pa neutralizira kiselinu)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni pomažu jedino bademi i to da ne jedem slatko. I to je to. Slatko mi izaziva stravičnu žgaravicu, a navečer se trudim ne jesti. Ponekad popijem i čašu Donat Mga prije spavanja, ali i par (ali stvarno par, da ne bi bilo kontraproduktivno) badema.

Onda mogu preživjeti noć

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zaboravila sam reći, mene sladoled doslovce uništi :/

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Zaboravila sam reći, mene sladoled doslovce uništi :/
    A evo ja sada pojela dva komada i uopće me više ne peče Izgleda da mi stvarno taj sladoled super djeluje. Morat ću si sada u frižideru stvoriti zalihu sladoleda

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podizem temu.

ubit cu se vise od zgaravice!!!! ni donat, ni bademi. nista mi ne pomaze. ima je i kad jedem i kad ne jedem. izgorit ce mi grlo.

ima li jos kakvih trikova, osim ovih kaj ste pisale? sumeci magnezij me doslovno ubije. moram cekati drugi dan da ga popijem (pijem za grceve). toplo nista nemrem popiti, pogotovo navecer kad pocinje tortura. gazirano-nema sanse (pa-pa, donat mg). imam ju cak i kad sjedim, toliko o spavanju na povisenom. po noci me budi i placem od muke. pijem hladnu vodu da si ohladim grlo, onda pak ne spavam nego pisam cijelu noc. heeeeelllllpppppp!!!! neka biljka, koja ubija kiselinu? ili da probam sa sapunom, to je luzina..

tatjana1

Početno

meni najbolje pomaze jabuka...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mikka zadnji obrok nek ti bude u 18-19 sati,ako te stvarno rastura žgaravica prije spavanja probaj s koricom kruha.Ja spavam s Donatom Mg,i Renni tabletama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je znala pomoći sirova mrkvica koju sam grickala.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa evo jela sam oko 3, i sad mi se dize zgaravica. i nece se spustiti sto posto. oko 3!!!! kaj, da ne jedem cijeli dan? inace, prek dana ju opce nemam, pocne se lagano meskoljiti oko 6 i kako vrijeme odmice to je veci pakao. a ja ne jedem. otkud toliko kiseline?!?!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •