Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: zgaravica

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni doc rekla da ne smijem gastal ali rennie smijem.I naravno da se s tim spašavam.
    Uvijek sam se smijala na te "bapske priče" ako imaš žgaravicu djete će se roditi s kosom.Nisam vjerovala ali Zara se rodila ne s brdo kose nego s frizurom.
    Sad opet imam luđačke žgaravice i baš me zanima kakvu će frizuru ova druga curička imati.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mikka,evo još jedne s takvom žgaravicom.Ujutro je još i dobro ali popodne i navečer katastrofa.Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći.I ništa ne pomaže.Kad je baš neizdrživo ja si uzmem gastal,rekla su mi dva doktora da mogu ponekad.
    Ustvari,dobro mi je jedino ujutro dok nešto ne pojedem ili popijem.Meni se žgaravica pojavljuje i od čaše vode.
    I nisam otkrila ništa što bi mi pomoglo ni prvi put ni sada pa ti ne mogu pomoći jedino ti se pridružiti kao supatnica

Kad sam rodila Grgu večer prije sam jedva zaspala od žgaravice koja je doslovno bolila,u 1 u noći puko vodenjak,u 6 ujutro sam rodila i žgaravica kao rukom odnešena.Znači jedini lijek je porod

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jeste čule za pola kašikice sode bikarbone razmućene u malo vode. to je stvarno djelotvorno, samo ne znam smije li se u trudnoći.

Natrijev hidrogenkarbonat je to..a tko zna neka nas prosvijetli.
    :?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Je,i sodu sam u prvoj trudnoći popila pred kraj 2-3 puta kad mi je bilo za poluditi.Baš sam i večer prije nego sam rodila popila malo sode sa vodom da bi uopće mogla leći i zaspati,ali eto nisam dugo spavala,malac je odlučio van.
    E,sad jel štetno nemam pojma,ali mislim da tako male količine ne mogu baš puno naštetiti.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Najgora i jedina nuspojava u trudnoći mi je bila žgaravica, imala sam je skoro pa od prvoga dana...imala sam je non stop, nebitno jela ili nejela, mislila sam da i od zraka imam žgaravicu!
    Nisam pila donat nego jamnicu, gastal mi je teta u ljekarni rekla da nepijem pa sam kupovala rennie (na kraju trudnoće mi pakovanje trajalo tjedan dana)... uz jabuku i gore navedeno mi jako pomoglo i mlijeko. Noću sam se znala ustajati i popiti i po 2šalice mlijeka ili mineralne, nekada i 2puta noći.... kad se samo sjetim.... užas....
    Kad mi pukao vodenjak, sam u torbu za bolnicu ubacila i rennie, jer me bilo strah da ću od tiskanja dobiti žgaravicu (znala sam je dobiti kad bi nešto digla s poda)
    Nakon nekoliko dana sam se sjetila da više nemam žgaravicu i smijala se sama sebi što sam nosila rennie u bolnicu!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ivany, meni isto rennie (i bademi me spašavju) odgovara, ali vidiš mlijeko moram izbjegavati jer od njega odmah dobijem užasnu žgaravicu - a do trudnoće sam pila ga svaki dan

I btw- imaš for nick )

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je jedino pomagalo ne jesti slatko

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam imala strašnu žgaravicu
    ali sam mlatila po gastalima, ne puno, a sad povremeno znam uzeti koji navečer, uglavnom cijela trudnoća i još nisam potrošila ono veliko pakovanje
    jedno vrijeme mi je i mineralna bila ok, a ponekad sam znala za doručak i večeru samo prepečeni kruh sa margarinom i super. no poslije ručka sam imala velikih problema, ne daj Bože leći, a najradije bih se strmoglavila u krevet, no evo sad sam 36tj i već nekih mjesec dana sam ok, popodne mogu odmah leći

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja je imam samo od čokolade (znam da mi uzrokuje probleme, ali si ponekad ne mogu pomoci)

recept: donat mg, piva (meni pomaze), mineralna

rekao mi je dr. da se ne smije vise od 2 dl donata dnevno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo ja sam 30 + 2, žgaravice ne prestaju - svakim danom su sve gore i gore. Primjetila sam da je dobijem odmah kada se saginjem ili previše stisnem trubh dok sjedim - mislim da ću izgoriti

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sogorica (koja je sada rodila) kaze da je to zato sto se truh spusta..mislim

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hmm, pa ja ne znam sta mene to muci, jel to zgaravica il sta... nije tako strasno, stalno mi se nesto "voza" iz zeluca gore, pa proizvodim neke zvukove. nisu bolovi, al neugodan osjecaj, zivcira me! jel to zgaravica?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

konkretno kod mene je beba jako nisko inače, pa je onda vjerojatno zato to tako cijelo vrijeme.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    hmm, pa ja ne znam sta mene to muci, jel to zgaravica il sta... nije tako strasno, stalno mi se nesto "voza" iz zeluca gore, pa proizvodim neke zvukove. nisu bolovi, al neugodan osjecaj, zivcira me! jel to zgaravica?
    mislim da je to da te tjera na podrigivanje, hoce to tako
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...519400#1519400

a mozda je i zgaravica. meni je to feeling kao da sam pojela ljutu slavonsku kobasicu (onu "domacu")

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zgaravica je kad ti se kiselina iz zeluca dize nazad u jednjak. znaci to pece do jaja. u prvoj T sam imala zgaravice, ali u ovoj je opca katastrofa. cim se sagnem, kiselina mi je u nosu. a da ne pricam kad lezim.

ali cure, otkrila sam--zelena magma!! popijem 4 tabletice prije spavanja i ne budi me kiselina po noci. wow. inace, vise ne mogu jesti i piti nista toplo jer mi je cijelo grlo spaljeno. jedva cekam da rodim, da prestane.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni donat mg uopce ne pomaze, a zgaravice postaju sve gore i gore. sad mi se vec kiselina dize do usta ko da cu se ispovracati.
    cula sam da postoje neke tablete za to koje smiju i trudnice piti, jel neko zna koje su to?
    navodno neke strane proizvodnje...
    gastal mi je koma.ja cim ga stavim u usta trcim povracati. ni kad nisam bila trudna nisam bila tolerantna na te tabletice..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mici, probaj sa zelenom magmom, velim ti. meni nis nije pomoglo, ni bademi, ni donat.. tablete su mi mrske. ali ovo mi stvarno pomogne. ima u prahu i tabletama, ja pijem tablete jer mi je prah pre biljnog okusa.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni baš ništa ne pomaže osim Rennie-a (Mici85, jesi na te mislila? Te su "strane"). Nije mi drago što ga uzmem ponekad i dva puta dnevno, ali jednostavno ne mogu izdržati. U prošloj sam trudnoći žgaravice imala samo pred kraj, a sad skoro pa od prvoda dana i uopće ne prestaju, dapače, čini se da se pogršavaju. Svašta sam probala i ništa. Kad nisam trudna bademi mi pomognu, sad ne. Baš bih mogla probati sa zelenom magmom.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam u obje trudnoće imala žgaravicu, ali u ovoj drugoj me je doslovce ubijala. Zadnjih par mjeseci sam povraćala kiselinu, čak i na prazan želudac. Čim bi popila više od gutljaja vode, sve bih povratila. Od 32. tjedna sam morala ležati u bolnici i tamo sam počela povraćati crni sadržaj. Od žgaravice sam dobila upalu jednjaka i krvarenje iz želuca. Stavili su me na mliječnu dijetu. To je pomoglo. Smijete jesti samo mlijeko, sirni namaz, mlade sireve (mozzarella npr.), puding od vanilije, griz ili riža na mlijeku, prepečenac. Dobar tek

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Meni baš ništa ne pomaže osim Rennie-a (Mici85, jesi na te mislila? Te su "strane"). Nije mi drago što ga uzmem ponekad i dva puta dnevno, ali jednostavno ne mogu izdržati. U prošloj sam trudnoći žgaravice imala samo pred kraj, a sad skoro pa od prvoda dana i uopće ne prestaju, dapače, čini se da se pogršavaju. Svašta sam probala i ništa. Kad nisam trudna bademi mi pomognu, sad ne. Baš bih mogla probati sa zelenom magmom.
    e na te sam mislila..
    mgu ih kupiti na svoju ruku ili da se javim lijecniku?
    on mi ih je na zadnjem pregledu nesto spominjao al sam bila pod nekim cudnim stresom pa sam sve zaboravila kaj mi je rekao..

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja maksimalno izbjegavam lijekove u trudnoći, popila sam samo 2-3 paracetamola za temperaturu, ali zadnjih tjedana me ta kiselina ubila, na kraju sam pokleknula i uzela Rennie, nakon svih mogućih narodnih lijekova i preporodila se.
    znam požvakati i 3-4 dnevno, a kako mu je sastav skoro jednak kredi ne brinem previše.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    a mozda je i zgaravica. meni je to feeling kao da sam pojela ljutu slavonsku kobasicu (onu "domacu")
    a ne bi znala, ne jedem meso
    hvala svima na objasnjenjima! ma juce mi se bas i za vrijeme rucka stalno to nesto vozalo, pa kad dodje do gore, da ja kao stucnem ili podrignem ili sta vec, onda zapece u grlu, ali samo na trenutak. ne znam sta je, al nije ugodno :/

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    e na te sam mislila..
    mgu ih kupiti na svoju ruku ili da se javim lijecniku?
    on mi ih je na zadnjem pregledu nesto spominjao al sam bila pod nekim cudnim stresom pa sam sve zaboravila kaj mi je rekao..
    Ja ih kupim u apoteci. Ionako ne idu na recept. Ja zaista ne znam što bih bez njih. Taj osjećaj žarenja utrobe i dizanja kiseline je pregrozan. Da ne kažem da se ne mogu ni na što koncentrirati kad me uhvati žgaravica. Rennie je spas. Ni ja inače ne uzimam lijekove u trudnoći (do sada isto tek nekoliko paracetamola kad me baš uhvatila grozna glavobolja), ali bez Rennia ne mogu.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mici, probaj sa zelenom magmom, velim ti. meni nis nije pomoglo, ni bademi, ni donat.. tablete su mi mrske. ali ovo mi stvarno pomogne. ima u prahu i tabletama, ja pijem tablete jer mi je prah pre biljnog okusa.
    cudno vidis, kako smo razlicite
    ja sam pila zelenu magnu svaki dan ujutro prije trudnoce i tako mjesecima (bio&bio fan ), ali kako sam trudna nikako je ne mogu ni namirisati. Imam je jos doma i MM je pije, ali meni bi se odmah digao zeludac

Skuzila sam da za sada pase piva (samo moram paziti da se ne nacvrcam )

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i da...sirovi marcipan (a ne znam ni da li je to bas zdravo, ali nema veze, kada vec ne smijem cokoladu)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma meni se isto okus i miris magme gadi otkad sam zatrudnila (ni prije mi nije bio neki zgoditak :/ ), zato sam kupila tablete pa ih popijem na brzinu. vazno je to da mi pomognu, a za okus me trenutno bas briga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a marcipan su bademi, pa mozda i djeluje, iako mislim da nutra ide secer koji radi kontra.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    a marcipan su bademi, pa mozda i djeluje, iako mislim da nutra ide secer koji radi kontra.
    ja kupim marcipan u bio&bio, mislim da je ta "čokoladica" nesto kao za dijabeticare.
    Znam samo da je to jedina cokolada od koje mi nije zlo

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja više ne mogu - ništa ne pomaže i sve je gore i gore! Jela, ne jela, uzela Rennie ili ne, bademi, mineralna, mliječno,... ništa ne pomaže. Nema veze stojim li ili ležim. Imam osjećaj da će mi utroba izgorjeti. Nisam još jedino probala zelenu magmu, ali bojim se da to ne bih sad mogla popiti. Imate li još kakav dobar prijedlog? Jer do poroda je još daleko (32. tjedan).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Freja, nema lijeka. Zadnja dva mjeseca je najogre (danas mi je termin, pa ti govorim iz iskustva) - nema pomoći i baš kao što si rekla jela- ne jela, pila - ne pila, sjedila, pregibala ili ležala - ONA JE TU!!!!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma bilo mi je gadno i u prošloj trudnoći, ali samo zadnja dva mjeseca. A ovo sad je nesnosno jer traje od prvoga dana trudnoće. Luda sam već od te žgaravice. Inače se dobro osjećam, ali zbog nje imam faze kad sam kao zombi - režim na sve oko sebe, ni na što se ne mogu koncentrirati,... Užas.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Malo OT: Danas termin? Super. Još malo pa gotovo s trudničkim boljkama. Nadam se da će krenuti uskoro i da će sve biti onako kako si želiš! Drži se.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala .
    Danas je dan D, ali mislim da ništa od toga, mislim da budemo malo prebacile, ali nema veze. Bitno je da smo izdržale moja curka i ja :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni dosta pomaže donat mg,i cola zero-zna da nije baš zdravo al kaj sad.. a donat je super i za zatvor i za grčeve u mišićima ..pa ko voli nek izvoli

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

coca-cola zero je super, a meni pomazu i krastavci - klin se klinom...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ok, Coca-colu zero još nisam probala, ali odmah idem po nju u dućan. A krastavce moram izbjegavati jer sam imala jedan napad žući nedavno pa se ne bih htjela s time igrati.
    Hvala cure na savjetima. Ja se osjećam kao da će mi sve od grla do želuca do kraja trudnoće izgledati kao ementaler!

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni ni gastali ni rennie ne pomažu nego samo hladno mlijeko i kao da mi netko rukom odnese....čim popijem čašu odmah mi bude bolje, a i super mi je kaj me ne peče savjest kao kad sam gastale žvakala a čula sam da nisu baš preporučljivi :/

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da je za zgaravicu najbitnije da jedes ono sto ti pase. Doduse nekako sam se pomirila da je zadnja 2 mj. koma i da ce biti koma sta god ja napravila

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam imala strašne žgaravice od ujutro do navečer bez obzira što pojela. Uglavnom svaki dan. Probala sam si pomoći s gastalom i nekim drugim antacidom ali olakšanje je bilo kratkotrajno. Onda sam se potužila svojoj gastroenterologci i ona mi je rekla da mogu pit Lanzul S protiv žgaravice. Rekla je da bolje da pijem to nego da patim od žgaravice jer da ni to nije dobro. Popije se jedna kapsula ujutro natašte i cijeli dan nema žgaravice. Koje olakšanje! Ja inače imam kronovu bolest pa zato imam svoju gastro. Probajte vi pitat svoju opću dr da li možete to pit.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam sada u 37. tjednu i žgaravica ne jenjava. Isprobala sam sve. Nema veze jedem li ili ne i što, skoro stalno je tu u nekome obliku. Tješim se što je kraj blizu. Nego, sad još uz te grozne žgaravice osjećam užasan umor. Već nekoliko tjedana. Gotovo da uopće ne funkcioniram. Stalno mi se spava, nemam energije ni za što, a da apsurd bude veći, po noći često ne mogu spavati. Ljuta sam sama na sebe što se samo povlačim po stanu bez da išta konkretno radim, a posebno mi je žao što je moj četverogodišnjak osuđen na samostalnu igru, igrice na računalu i crtiće. Ali ja jednostavno nisam sposobna ni za što. Jedva skuham ručak. Uz povremenu bol u leđima sve to čini me poluinvalidom ovih dana. Ima li tko kakav dobar savjet?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatni delišes! U obje sam trudnoće jela samo njih kad bih osjetila žgaravicu i uvijek je prošlo: ne daj Bože da su u košari ostale manje od tri, panika! I kokice su dobre.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja nemam žgaravicu u pravom smislu riječi (pečenje)
    ali primjećujem da se od jutra, kako jedem obrok za obrokom, moj stomak sve više puni i nadima... ali ne crijeva nego baš želudac... tako da navečer izgledam kao mali gladni crnci...
    i, da, ako se prejedem, signalizira žgaravicom i dizanjem hrane---
    (inače sam 14. tjedan pa mi je čudno da VEĆ...)
    da li je to, po vama, normalna pojava?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    ja nemam žgaravicu u pravom smislu riječi (pečenje)
    ali primjećujem da se od jutra, kako jedem obrok za obrokom, moj stomak sve više puni i nadima... ali ne crijeva nego baš želudac... tako da navečer izgledam kao mali gladni crnci...
    i, da, ako se prejedem, signalizira žgaravicom i dizanjem hrane---
    (inače sam 14. tjedan pa mi je čudno da VEĆ...)
    da li je to, po vama, normalna pojava?
    Auuu...pa meni od samog početka samo želudac rastao, trbuh ga tek kasnije sustigao

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dakle, normalna pojava
    ma i mislila sam, ali tako mi je glupo uslikavati si želudac umjesto stomaka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hladno mlijeko,meni odnosi žgaru,puno bolje i efikasnije od badema

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •