Bile ste super!!!!!!!!!!!!!![]()
Bile ste super!!!!!!!!!!!!!![]()
Bilo je baš dobro! MM se sav raznježio i rekao da je ponosan na mene što sam sve izdržala i kako sam i njega pomalo odgojila u uove naše 2,5 godine dojenja.
Malo me smetala psihijatrica, al dobro sad.
Činilo mi se da je zapravo malo rečeno o dojenju, ali nakon toliko vremena čitanja po forumu i to sve više u zadnje vrijeme na produženom dojenju, valjda sam izgubila kompasJa bi valjda cjelotjedni kongres
![]()
Nakon što sam vidjela statistiku dojenja u Hrv, bio bi veliki pomak da bar dio mama doji do godinu dana, a sve drugo je bonus.
Cure super ste bile![]()
Lara je zakurila tako da smo emisiju gledale u revijalnom tonu uz dojenje.
Za sad su bile Ivana i Maja.. Cure, super!!![]()
Psihijatrica mi je malo :/
Kaze da je dojila 4 godine... Jednom skoro jednu, jednom pola, dvaputa 9, 10 mjeseci i usporeduje se s Ivanom.. To nije 4 godine![]()
![]()
Iva, super kaj si dosla sa svo troje djece![]()
Mimi, odlicno!![]()
odlično je bilo! promocija dojenja, sos telefona... više od toga u "sanju" ne stane.
ivarica i maja, bravo!
mame i bebe su bile prekrasne!
stanojević mrak, patronažna me ostavila u čudu - iz kojeg je ona dz? stječe se dojam da je patronaža škola dojenja, a moja patronažna je što se toga tiče bila bezveze. i sigurno ije spominjala nikakve suportivne grupe.
najbolji od svega je bio majin smiješak kad je psihijatrica izvalila ono o optimalnom dojenju.žena se isprovaljivala nevjerojatno!
evo smo odgledali reprizu. super je bilo maja mi je bila fenomenalna, psihijatrica zapravo uzas...i sve druge mame![]()
![]()
![]()
Upravo sam odgledala reprizu s Ivanom na sisi![]()
Cure bile ste fenomenalne!!!!
Luka je secer, secer.![]()
![]()
Stanojevic mi se jako dopao, bas je simpa, a ona psihijatrica isla nepisivo na zivce.
hvala lijepa, cure. drago mi je da vam se svidjelo.
s patronaznom, ljubicom mendas suradjujemo jako lijepo i bilo bi dobro da ima vise takvih patronaznih.
Evo ja gledala opet i reprizu. 8) Da utvrdim gradivo.
Stvarno, koliko god se roza prsihijatrica bila trudila, isprovaljivala se na više navrata. Jedno je i kad je rekla da joj je od problema sa nekih 6 mjeseci starosti bebe oslabilo mlijeko. Pa i ja sam imala strašno velike stresove u prvim mjesecima dojenja(smrtni slučaj, a da ne nabrajam ostalo), a normalno sam dojila i još uvijek imam mlijeka.
I mi smo cijelo vrijeme bili na siki kao znak potpore!
Cure, super ste!
Cure bile ste super!!
Šta nema više takvih emisija!! Svaka čast!!! Skroz ste me raznježile!!
Psihijatrica se isprvaljivala, ali vaša pogledavanja nakon njenih komentara su mi bila mrak.. Samo mi je žao što joj nitko nije rekao što WHO misli o dojenju djece starije od 1 god (čak preporuča!!!, a ne da smatra da je 1g dosta)..
A i Sanjina pitanja su ukazivala da baš nije upućena.. Jer moram priznati da sam se i ja pitala kao će stvari funkcionirati i samnom i s Matijom kad krenem raditi, ali s 1 g Matija više o dojenju ne ovisi niti kao o iskjučivoj hrani niti kao o isključivom piću, tako da nema problema ako ne doji tijekom 9h kad sam ja na poslu. Tako duga pauza bila je nezamisliva prije 4-5mjeseci!
Ma cure super!
Bas je bila dobra emisija, mi gledali i reprizu da dobro utvrdimo gradivo![]()
samo malo mi je ono s penelope leech i algoritmom too much sto se tice reklamiranja
Ma bili ste super... dali ste mi poticaj da se maximalno trudim i dalje dojiti jer imam malo problema s time, fali mi mlijeka a ne bih htjela prestati dojiti...pa koliko dugo uspijem, uspijem..bolje i to nego da odustanem tek tako
i moram priznati da sam ljubomorna na sve vas koje uspjevate tako jednostavno dojiti dijete pred drugim ljudima, razgovarajući i sl. jer mojem bebaću mora biti mir i tišina dok papa, čim netko uđe u sobu i progovori on odmah prestaje jesti i prati pogledom tu osobu..da umreš od smijeha..ljudi ne mogu vjerovati..a nije tako bilo od početka već je s time počeo sa 3 mj.
Meni su cure bile odlične, a emisija bi bila super da se vrijeme utrošeno na psihijatricu poklonilo Maji! Meni ona nije nikako legla :?
Moja mama je gledala danas reprizu samo radi Maje!
drzi se, miffy, svakako kuckaj na forum ili na sos ako te uhvati trenutak u kojem se osjecas obeshrabrena.miffy prvotno napisa
a ovo da s 3 mjeseca pocnu gledat okolo i traze dojenje u potpunoj izolaciji je skroz normalno. proci ce ga nakon nekog vremena. kad se malo privikne na to sve sto mu je sada jako zanimljivo.
Evo, tek sam se vratila u HR, a prva Sanja - ni manje ni više nego o dojenju. Pa rodice, pa Stanojević...Mislim da je puno i to što se emisija na tu temu uopće pojavila na TV-u, i da je to jako, jako dobro, bez obzira na manjkavosti kao što je npr. gđa psihijatrica, zaboravila sam ime.
Ne znam kako vi, ali ja sam nekako imala dojam da žena baš i nije prodojeća, niti u tome vidi išta doli eto - kad majke vole, neka im zabave. Mene je zasmetalo zašto nitko nije pitao temeljem čega je optimum 1 godina, što to uopće znači optimum i tko taj isti optimum određuje. Iskreno, očekivala sam od Stanojevića ili od Maje da ulete, ali bili su prepristojni
,ili su samo puštali jadnu ženu da se isprovaljuje do sita
.
Dubiozna mi je i njena izjava da majka može dojiti u javnosti ako to nije na neki ružan način :? Kako se to, molim , ružno doji?
Ma ja bih rekla da žena ni sama nije načistac s dojenjem, ali eto kad je već u emisiji da i ona rekne koju???!!! Isto bi tako bilo zgodno da je ona - s obzirom da je psihijatar - zamoljena da prokomentira spomenuto mišljenje da dugotrajno dojenje izaziva kasnije ovisnosti, narkomaniju, itd.
Ali, ponavljam, općenito je bilo super. Pogotovo bebe i dječica!
to mi je bilo zakoooooon!!! šteta da nitko nije uspio reagirati - valjda su mislili da nisu dobro čuli!Magdalena prvotno napisa
![]()
Ja sam jucer gledala sve - osim Ivarice. Naime, zakasnila sam, a bas me taj dio najvise zanimao![]()
tesko je bilo pobijati bas sve sto je gdja psihijatar izjavila jer je materijala bilo puno :/ i tesko popamtiti sto je sve rekla. mislim da smo vec nesto slicno pisali, ali jednostavno nije takav tip diskutivne emisije, onda bi sve moralo trajati puno duze i biti krvavijejednostavno sam morala naci mjeru na sto sve reagirati.
Pobjegao mi post. Zanimao me zato sto sam ostale rode vec vidjala na tv-u.
Ifi, ja snimila, pa kad jos neke Rode koje nisu stigle pogledati pogledaju, mozemo se dogovorit.
jako dobra emisija.
cestitam Ivarici sto je usprkos tremi uspjela reci ono bitno, isto tako Ivi i smucki (mojoj mami su se najvise svidjele smucka i Aisha) a Maja je zaista bila odlicna. i mislim da je dobro odgovorila psihijatrici (za koju se i meni cini da nije sama na cistu s dojenjem) da vecina djece nije spremna prekinut s dojenjem s godinu dana.
meni je malo smijesno kako je na pocetku psihicka rekla da je dobro dojiti dok mama i dijete to zele, ALI optimum godinu dana (valjda zato sto je takvo njeno iskustvo). to me podsjeca na one parole na kutijama adaptiranopg kako je majcino najbolje, ALI ili na onu foru "jel ima koji dobrovoljac? evo ti!.
i bilo mi je :shock: kad je rekla "6 mjeseci obavezno" :? .
pa onda opet rekla da se mame koje ne doje ne trebaju osjecat krive.
ali najvise sam ostala osupnuta njenom kao usputnom izjavom da je dojenje nesto lijepo "kao sa slike" :? , osim ako je bas na neki ruzan nacin :?. pa onda kaze da je drustvo licemjerno.
rekla bih-jedan citav niz kontradikcija.
to mi opet potvrdjuje da je dojenje u javnosti stalno pod nekom lupom i etiketom egzibicionizma, kao da dojis samo zato da budes lijepa slikaili provociras :? :? :? ("pretjerano je dojiti na TVu") .
ljudi koji tako razmisljaju kao da ne razumiju ili ne zele razumjeti da dojenje=prehrana, a cak i kad je samo mazenje, zar je to nesto lose?
i ono silno cudjenje kako mame uzivaju u dojenju.
pa ako nemaju nikakvih dojecih problema, zasto ne bi uzivale? zna se da hormoni dojenja opustaju.
ipak je jako puno toga pozitivnog u malo vremena, cure, sve ste bile odlicne :D !
a da bi mi sve bile zadovoljno emisija bi trebala biti s mogucnoscu repliciranja i trebala trajat bar 3 sata.![]()
Jupi!
Samo da kažem nešto smiješno - kako visim tu na rodama miljon godina sve valjda znam napamet (teoretski) oko dojenja, pa kad mi je sveki brijala da nije imala mlijeka i da puno žena nije imalo mlijeka i kako ju je bilo strah da će joj sin biti gladan održala sam joj lekciju o tome kako mlijeko kasnije dolazi, ponuda-potražnja, utjecaj bolničkih uvjeta na dojenje bla bla bla.
Zove ona danas mm i kaže - gledala je tu emisiju i sve je kako sam ja rekla![]()
Hm, izgleda sam jako dobro naučila lekciju na Rodama.
I mm jako to želi vidjeti pa se bilježim sa štovanjem.
Nije da nešto previše gledam Sanju, ali ovo je bila prva emisija koja mi se bila prepreprepreeeeeeeeeeeekratka!
I ja se pridruzujem cestitkama: Maja, Ivarica, Smucka i Ivakika, hvala vam sto rusite mitove o dojenju.!
Moja zamjerka ide Sanju jer mi se cini da je psihijatricu zvala zato jer ju je impresionirala cinjenica sto ona ima 4 djece. Po mome, nista se posebno "strucno" nije imalo cuti u emisiji s njene strane. "Citav niz kontradiktornosti" koji samo ukazuju da joj ta tema nije uopce jako bitna i da se cak ni za emisiju nije bas posebno pripremala. Velika je steta sto je bas ona imala zavrsnu rijec.
Ugodno mi je bilo cuti o grupi za potporu dojenju i nacinu na koji funkcioniraju. Nema nista efikasnije od prakticnog primjera i okruzenosti mamama koje imaju vjere u svoje tijelo.
Čuj, sad kad smo snimali Maju, nazvale me sestre i rekle: "Nadamo se, samo, da nisi dojila pred kamerama!"mamma Juanita prvotno napisa
![]()
OT: lex, i ti imas TAKVE sestre?![]()
Moje su iste. Da ih ne volim koliko ih volim ...![]()
Glede emisije, bila je prekratka. Cure, super ste.![]()
Gledala sam reprizu - emisija je bila odlicna; sve cure i bebice super, a Maja je dusu dala za glasnogovornicu![]()
Jedan od najboljih trenutaka mi je bio kad je onaj doktor rekao kako se u Hrvatskoj zene odvajaju od ljudi koji su im podrska bas u trenucima kad im podrska najvise treba. To je stvarno nesto sto treba promijeniti!