-
Srednjovjekovni puding od krušaka
4 velike kruške,oguliti,očistit i isjeći na osmine
200 ml soka od jabuka(100%)
20 g maslaca
50 g smeđeg šećera
malo cimeta
8 kašika slatkog vrhnja
3 žumanca
Kruške ,sok od jabuka i maslac staviti u jednu šerpu i kuhati 5-10 minuta(zavisi od vrste krušaka) dok kruške ne postanu mehke. Sve propasirati(ja kroz metalnu cjedilicu),dodati šećer,vrhnje i cimet,sve vratiti nazad u šerpu,dodati žumanca i miješati na LAGANOJ! vatrici dok se malo ne zgusne.
Služiti u zdjelicama,dobro ohlađeno(barem pola sata prije jela stavit u friz)
-
Osoblje foruma
wm, vidim da si na srednjem vijeku :D ali meni je bezveze lijepiti hrpu recepata koje nisi probala
gdje je onda razlika u odnosu na milijune portala s receptima koje svi mozemo uguglati?
bilo bi dobro pravilo za recepte: stavljaj ono stosi pravio ili sutra mislis
-
-
planiram ovaj kupus za vikend, ako nađem aparat uslikam pa pošaljem(tok pravljenja)
-
-
hej apri,
evo odo vidjet kako bi isaple slike sa mojim mobilnim i ako budu valjale već u ovoj hefti imaš dva recepta u slikama,
a evo vrijedno tražim kameru,mislim da ću uzet od brata.
baš bih ove srednjovjekovne voljela napraviti i tu srednjovjekovnu piletinu sa cimetom i bademima.
idem!
(javim rezultate)
-
-
-
Od ovog kruškastog pudinga mi sline cure, jedva gutam
Moram to pod hitno isprobati :D
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma