Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: AS 9-36 kg

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno AS 9-36 kg

drage sve,
    ispričavam se ako je ova tema već otvorena, ali bit ću kratka.
    moja malena ima više od 9 kg, ne diže se još samostalno na noge, ali polako pregledavam stranice sa autosjedalicama. pregledala sam ove veće, kada mi je u oči upala grupa od 9 do 36 kg.
    dosta sam čitala općenito o as, i mislim da sam na www.autosjedalice.info pročitala da je vijek autosjedalice 6 godine. nije mi jasno, kako te as funkcioniraju za ovako dugo razdoblje, te da li netko ima iskustva sa njima?
    Lijepo piše da nakon 6 godinu as treba baciti, odnosno uništiti...
    hvala unaprijed!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

1. vijek od 6 godina odnosi se na sjedalice za koje proizvođač nije drugačije propisao

2. sjedalica od 9 do 36 kg trianos safe side se kod većeg djeteta koristi uz automobilske pojaseve kao booster, a za booster nije bitna starost. njegova je svrha da pojasevi prolaze djetetu na pravom mjestu a u slučaju sudara pojasevi automobila moraju odraditi posao a ne booster.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Savjet molim!
    Moja curica ima 16kg, visoka je 100cm a za mjesec puni 3 godine. Problem je taj što u staru Chicco-vu AS ne stane po visini (AS je do 18 kg). Najviši prorez za pojaseve je ispod visine njenih ramena, više od pola glave viri iznad vrha sjedalice. Međutim, meni se čini da je ona još mala za booster, i voljela bih je još vezati pojsevima u 5 tačaka. Zbog toga mi se ova skupina AS čini kao pogodna za nas. Jedino se još plašim da će i tu najviši prorezi za pojaseve biti ispod njenih ramena!? Šta misle savjetnice o našoj situaciji, i koju AS preporučujete kao Best Buy?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Svakako i nju povedi u trgovinu sa sobom i neka sjedne u sjedalicu pa vidi gdje izlaze pojasevi na najvišem utoru. Ja sam montirala bebe comfort trianos (ona je 9-36) i čini mi se dosta dobra. Ukucaj u pretražnik 9-36 pa pogledaj iskustva sa tom i drugim sjedalicama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

opet se javljam...
    upravo sada smo došli doma i gledali neke autosjedalice. neću imenovati koje, možda kasnije.
    nema nikakvu narančastu etiketu sa oznakon R44.03 ili 04, a pod vijekom trajanja piše "neograničeno". da li ispravnost mora biti na narančastoj etiketi, ili ne? jer u ovom slučaju je to isprintano (barem tako izgleda) na najobičnijoj bijeloj naljepnici, koju bi ja mogla nalijepiti upotrebljavajući one za duboko zamrzavanje.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Bamsic prvotno napisa
    opet se javljam...
    upravo sada smo došli doma i gledali neke autosjedalice. neću imenovati koje, možda kasnije.
    nema nikakvu narančastu etiketu sa oznakon R44.03 ili 04, a pod vijekom trajanja piše "neograničeno". da li ispravnost mora biti na narančastoj etiketi, ili ne? jer u ovom slučaju je to isprintano (barem tako izgleda) na najobičnijoj bijeloj naljepnici, koju bi ja mogla nalijepiti upotrebljavajući one za duboko zamrzavanje.
    moram priznati da mi je malo čudno da netko prodaje AS bez narančaste naljepnice, no kod nas je sve moguće

u svakom slučaju baci oko na

http://autosjedalice.info/cms/index....d=27&Itemid=47

i pogledaj što piše u poglavlju "U trgovini"

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka autosjedalica mora imati oznaku važeće regulacije Ekonomske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UN ECE R44.03 ili R44.04) kojom je uspostavljen minimalni standard dječjih autosjedalica. Atestiranje dječjih sjedalica provode odgovorne institucije država. Svaka europska država koja je potpisnica sporazuma kojim je donesena regulacija ima svoj brojčani kod ( npr. E1)
    Bamsic, autosjedalica obavezno mora imati tu naljepnicu. Autosjedalice bez tog atesta se ni ne smiju prodavati kod nas.

Gdje ste to gledali? O kojoj sjedalici je rijec?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trenutno se nalazimo u Beogradu, inače živim u Zagrebu, a radi se o Inglesina autosjedalicama. na stražnjem dijelu AS (radi se o moovy) ima tu bijelu, običnu naljepnicu sa oznakom R44.03. još nam je prodavač ispričao kako jedino inglesina radi crash testove na 90 km/h, a nigdje nisam na webu našla njihove rezultate ili da su dobro rangirane. taj podatak se čak ne nalazi ni na njihovoj stranici, a da sam ja proizvođač, itekako bi to spomenula.
    ne znam ni ja kako bi tako nešto "prošlo", ali samo vam prenosim iskustvo, a ujedno i pitam iskusnije mame od sebe
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nitko ne zna ništa o inglesina autosjedalicama?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja da ti pravo kažem, prvi puta čujem da je inglesina radila i sjedalice. da ne spada to prije pod Cam ili nešto slično :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne,ne, lijepo piše inglesina. imaš na njihovom sajtu www.inglesina.com
    imaju više modela, izgledaju pristojno, ali kažem... taj "atest" ne izgleda baš uvjerljivo niti ono što nam je prodavač ispričao, a što nigdje ne piše.
    mislim da ćemo uzeti bebe confort ili romer... nekako više vjerujem u njih

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice atesta mogu reci da je ziher ok.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super, hvala na odgovoru!
    mislila sam da baš mora biti narančasta )

Law

Početno

Pozdrav,

evo jednog tate kome je mama "NAREDILA" da ovaj tjedan kupi novu AS.
    Naš mali Josip aka Buba je prerasao svoju 0+ sjedalicu (imamo 15 mjeseci i oko 13 kg). O skupini koja je slijedeća na redu baš ne znam previše osim što sam vidio na ADACu. E tu počinje problem, tamo su pozitivno ocjenjene samo AS sa Isofixom, a mi toga u autu nemamo.
    Molim Vas malu pomoć oko dvojbe, trojbe...
    U uži izbor su ušle:
    1. BC Iseos TT (nema ocijena na Adacu, ali čujem da je ljudi hvale)
    2. MC Priori XP (osrednje na Adacu)
    3. MC Tobi (osrednje na Adacu, ali vidim ovdje na forumu su ljudi nezadovoljni)
    4. BC Axiss (malo je preskupa u TL, pa se bojim niš od nje)

Imate li možda kakav bolji prijedlog?
    Puno hvala od jednog tate koji će nagrabusiti od mame (ak mi ne pomognete)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo opet i mene sa molbom za savjet. Vidjeli Cam-ovu 9-36kg AS u zatvorenoj prodavnici? Ima li kakvih pozitivnih ili negativnih iskustava?

Law

Početno

Molim moderatore da obrišu moj gornji post u krivi topic sam pisao...
    Sorry....

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Podižem staru temu - dakle, trebala bi mi preporuka za AS 9-36 kg.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

.....neku do 1500,00 a da je prošla na testovima.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam kiddy comfort pro i jako sam zadovoljna njome.
    http://www.kiddy.de/en/childrens-car...mfort-pro.html

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

IvanaR gledala sam cijene i ona je oko 2000 kn.
    Ima li još netko prijedlog?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •