-
Povraćanje
Trebam savjet jer ne znam šta da radim.
Jučer je sve bilo uredu cijeli dan,
od ponoći Gabi počinje da se budi svako malo,
moli me da mu masiram stomak, žali se da ga boli,
onda počinje da povraća.
Jutros vrlo slabo jede, zapravo ništa,
neće ni keksa suhog (ptiber) niti bilo šta drugo,
popio je malo čaja od šipka, pojeo malo "ajnpren" čorbe,
ali i to povratio nakon dva sata.
Još uvijek neće ništa da jede, samo pomalo čaja pije.
Šta mi je činiti?
-
čaj šipak je dobar,ne kamilica ni slučajno
i vodi dijete doktoru...
probaj skuhat šaku riže na 2 litre vode...tu vodu daj da pije meni pomoglo super...a i fino je ko mlijeko...nemoj solit jako
-
Možda je malo prehladio stomačić, s' obzirom na ove naše krasne vremenske prilike. Ne želim te prepadati, ali prvo provjeri gdje ga tačno boli, da isključiš slijepo crijevo (s' desne donje strane stomaka). Ako, dakle, nije to, isprobaj stari narodni običaj: zagrij keramički tanjir ili ako imaš kojim slučajem pločicu, umotaj u krpu i neka to drži na stomaku neko vrijeme. Možeš pokušati i samo sa zagrijanom krpom. Ako već pije čaj, onda mu napravi nanu i kamilicu. Ako nema proljev, ponudi mu jabuku. Držim fige da bude bolje...
Javni nam!
-
Šta će mu biti od kamilice? Ona je tako blaga za djecu. Samo ne treba zaslađivati.
-
lady a mi smo na poslu prestali davat kamilicu kod povračanja i proljeva jer kod nekog izazove još jače simptome...samo zato...šipak nam se pokazao puno boljim...ali ne filtar vrečice nego kupljen mljeveni šipak...
kamilica inače da,kad nema povračanja...
Nana može ali bez kamilice
To je moje iskustvo..
-
Pa dobro, tu i jesmo da dijelimo iskustva, moja (na poslu i privatno) su pozitivna u vezi sa kamilicom. Šipak dajemo nekako više kod proljeva, a meni lično izaziva žgaravicu kad ga pijem na prazan stomak, pa zato...
Slažem se, ne filter čajevi. Nadam se da nismo sad previše zbunili Natašu.
-
Niste me zbunili, no problem.
Ja sam nažalost na poslu :/ , dajem telefonski instrukcije MM-u.
Ako uspijem ranije da se ispalim kući, bilo bi idealno.
Riža dobro zvuči.
Obzirom da je šaka riže na 2 litra vode, pretpostavljam da se raskuha skroz i da se ta voda pije!?
I kupit ću slane štapiće obavezno, mada ih G. nikad nije obožavao naročito.
-
Riža je upalila :D
Miš sad spava.
-
-
-
Ne znam smijem li mu dati malo pileće supe? Nemasne, naravno.
Ili da se ograničim na čaj i suhe grickalice dok se stomak ne smiri?
Kad je sve uredu - sve znam,
čim se nešto desi, meni mozak ko zrno kukuruza.I to pečenog :/
-
daj mrkvu,rižu,bananu,
pričekaj malo dok se smiri...
-
Da ne otvaram n ovu temu, nadovezt ću se ovdje. Moj mišek je povratio možda 5 puta u životu. Danas je povratio nakon popodnevnog spavanja a povraćani sadržaj uopće nije imao kiseli miris i bio je mastan. Prije odmaranja je pojeo pileću juhu kao i mali brat koji nije povraćao. Zanima me što je moglo uzrokovati povraćanje? Spavao je preko 2 sata a cijelo to vrijeme nije došlo do procesa probavljanja (čini mi se). Što mu sad smijem dati? Nema temperaturu, ništa ga ne boli, samo je malo mirniji nego inače.
-
Marko je večeras 2 puta povratio
pojeo je perec popodne i to je povratio skupa s sokom koji je popio u kafiću i legao je spavati
a prije toga me je tražio vode
ondaje opet i tu vodu povratio
sad sam ga umila i nisam mu dala vode...
temperaturu nema ,za sada.....
što da radim ako bude žedan ?
-
daj mu malo vode-na žličicu
dve, tri pa nakon pol sata opet tako
-
hvala
imao i jednu meku stolicu, sad dežuramo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke