Dojim skoro 11 mjeseci. Od samog početka nije išlo najbolje. Mlijeko je krenulo tek osmi dan, dijete je vrištalo gladno dok mu nismo dali formulu, pa ragade, pa nakon dva tjedna prvi ostanak u bolnici zbog mastitisa i 20000 leukocita. Izdajanje u rodilištu, antibiotici, infuzije, teške reakcije djeteta na antibiotike, ponovni prelazak na formulu dok ne popijem lijekove, ponovno vraćanje na sisu (nakon toga više nisam prestajala dojiti) itd itd. Onda je došao drugi mastitis. Pa je onda došao treći pa četvrti pa sam prestala brojati. Nekada s temperaturom, nekada samo zastoj. Unazad par mjeseci imam velike zastoje prosječno dva do tri puta mjesečno, a nekada i češće. Namirišem ga u samom startu, odmah se bacam na masažu, tople obloge, izdajalicu, dijete vrtim na sisi u svim smjerovima, stavljam kupus. Nekad zastoj sredim odmah na početku, a nekada se dogodi da mislim da je stvar riješena pa se ujutro probudim s ogromnom zaštopanom dojkom. Blago je reći da sam umorna ko pas od toga. Naravno, uvijek mi u glavu doleti savjet da prestanem dojiti, zašto se mučim, mali je dovoljno velik da se skine sa sise… No svaki put nakon mastitsa ja sam još odlučnija da ću dojiti dokle god će on to željeti.
E pa pitanje: s obzirom da se stvar uvijek dešava na istoj dojci, može li se ikako zaustaviti proizvodnja mlijeka u njoj, jednostavno je staviti van funkcije, a dojenje kompletno prebaciti na drugu? I kako to napraviti?