Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: Procjena težine

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Procjena težine

Ja sam sada u 37+4 i bebica mi je procjenjena na 2500gr. (UZV-om)
    Već od 32 tjedna me muče sa procjenom težine- i to i u poliklinici (privatno) a i u bolnici. Kolika je mogućnost da su pogriješili? (iako sumnjam u pogrešku, kad je mjereno sa dva različita aparata i tu su negdje mjere)
    Danas je doktor u bolnici rekao da je blagi IUGR (zastoj u rastu)
    Dal ima tko iskustva sa IUGR-om i što se bebi može desit?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E da, CTG rađen već 2 puta- izvrstan, collor dopler- nalaz uredan, posteljica je ok, aminoskopija rađena jučer- blago mliječna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemoj se plašiti. Kod mene je isto bila dijagnoza zastoja u rastu, mjereno nekoliko puta, procjena težine-niti 3kg. Rođen je zdrav dečko (najljepši na svijetu) od 3380g.
    Ako je posteljica ok, i protoci u redu, nema razloga za brigu.
    Kod mene protoci nisu bili uredni pa sam imala inducirani porod. Uglavnom, sve je završilo dobro.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kad su u pitanju ekstremne tezine (vise od 4kg i manje od 2 i nesto), onda je procjena tezine po ultrazvuku vrlo netocna - kriva u 50% slucajeva (za razliku od prosjecnih tezina kad je pogreska oko 10%). Meni su rekli da je beba jako velika, a bila je 3380g. Isla sam gledati zasto je tolika procjena - zato sto su pogresno izmjerili opseg trbuha i ta je mjera sve posemerila. Ako imas mjere: opseg glave, duzina femura itd, to ce ti dati vise informacija o tome kolika ti je beba u odnosu na prosjek za gestacijsku dob. Duzina femura je najtocnija. Ako to ne zaostaje previse, ne trebas se previse brinuti. Takodjer, usporediti s prijasnjim mjerama kroz trudnocu, ako je konzistentno recimo tjedan dana manje nego po zadnjoj menstruaciji, moze biti da je ovulacija bila kasno. Vise je problem ako je recimo u 20. tjednu beba kasnila tjedan dana, a sad kasni tri tjedna.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

irena ne znam koliko se sjecas mene i moje price sa trudnickih kruzoka 2006. meni je procjena bila 1700g, M. je roden sa 1950g
    isto je bio IUGR, kontrolirana trudnoca svaki tjedan na uzv, oni su smatrali ako bebica ne naraste nista u tjedan dana da ce inducirati jer ocigledno nesto joj unutra ne valja, takoder su nam protoci bilo ok i ctg
    kako je i pino rekla, ta se procjena radi prema 3 mjere
    posto si blizu termina, nemoj se brinuti

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mojoj frendici je dan prije poroda djete na uzv procjenjeno na 3 kg.-...sutradan rodila dječaka od 3700g!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja (tj naša) cimerica u rodilištu rodila je na carski, nekih 2 ili 3 tjedna prije termina zbog sumnje u IUGR. Ok, bebica je bila manja (od mojeg mrcine) imala je 2.500 kg ali sve je bilo okej, sasvim uredno je napredovala i vrlo brzo se između nje i mog sina nije uopće vidjela razlika. Slatka mala haharica

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    irena ne znam koliko se sjecas mene i moje price sa trudnickih kruzoka 2006. meni je procjena bila 1700g, M. je roden sa 1950g
    isto je bio IUGR, kontrolirana trudnoca svaki tjedan na uzv, oni su smatrali ako bebica ne naraste nista u tjedan dana da ce inducirati jer ocigledno nesto joj unutra ne valja, takoder su nam protoci bilo ok i ctg
    kako je i pino rekla, ta se procjena radi prema 3 mjere
    posto si blizu termina, nemoj se brinuti
    sjećam se
    Mada (hvala bogu) nitko mi nije spomenuo nikakvu indukciju poroda jer beba dobija na težini, samo što odstupa po njihovim tablicama.
    Moja mrvica sad ima oko 2500gr. u 37 tjednu.
    Nadam se da ćemo zgurat još makar tjedan-tjedan i pol (danas mi je cervikalni počeo curkat van)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

više od 4000g svakako nije "ekstremna težina".
    Irena, vrlo su česte pogreške procjene težine djeteta pomoću uzv.
    neki su znali fulati i za cijelu kilu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je ginekolog rekao da če beba sigurno imati 4kg,na zadnjem pregledu 5 dana prije termina mi je rekao 3750(3D,4D svu najnoviju opremu ima) a rodila se beba od 3600.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne brigaj, i meni je doktor pregledavao svaki parametar po par puta jer je bebica bila mala, ako je sve ostalo u redu...
    meni su pogodili tezinu, doktor je rekao 2100 a on je imao 2050 gr.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni su tri različita ginekologa u tri različita grada i tri različite drževe rekli da imam jaaaaaako krupnu bebu i samo su coktali. rodila se djevojčica od 2900????!!!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

irena001 je rodila (kopiram sa drugog topica)

Curica se zove Helena, 2600 g i 49 cm.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čestitam! :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni dr. rekla da su normalna odstupanja do 300-400 grama

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni su uvijek govorili da je to +/- 200 gr

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u 37 tjednu procjena 2,850 a na porodu 3,210

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s prvim procjena sjecam se i sad iako je bilo prije 8 godina.... u 39 tj. beba 2900 kao mala ja ja velika... hm..rodila ga s 3550 desetak dana kasnije.

s drugim procjena da je beba preko 4 kg. debelo ... u 38 tj. a rodila 15 dana iza termina, tocno mjesec dana iza procjene djete od 4kg

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad kad ovo čitam malo sam se utješila. Jučer mi je dr na SD rekao nakon UZV da je "beba nekak mala" tj procjenjuje ju na 2700. Ja sam na 37+1. Po tablicama pol. harni vidim da je to normalna težina za taj tjedan. Jedino je zbunjujuće da mi je beba kod privatnog ginekologa u 34 tjednu procijenjena na 2600 :? :? :?
    I tko je tu lud

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma uzv je samo stroj sa svojim približnim mjerama, ali on ne može doslovce izvagati bebu i znatna odstupanja u procjeni težine nisu uopće rijetkost, pa se time ne bi trebalo opterećivati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma meni je zanji pt reka noc prijeporoda 4 kg a rodio se mal sa punih 5120 tako da mislim da se ne mozesprevise na te procjene osloniti :? :?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod privatnika, na novom UZV beba procjenjena na cca 3500 g, u bolnici prije ulaska u rađaonu na UZV beba oko cca 3300 g, veli dr. taman. Rodila za 5 sati, beba 2850 g. Znači prilično odstupanje, bez obzira na starost/mladost UZV.
    Ja si tumačim da je do greške došlo jer je duljina femura i opseg glave odgovarao toj kilaži (kak se to več računa), a valjda je trbuščić bio manji??? :?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene strasno smeta to razbacivanje dijagnozom IUGR
    Svaka sitnija beba po njihovom ima zastoj u rastu i onda plase trudnice.
    Ako beba uredno raste onda nema rijeci o IUGR-u, problem nastane kada beba stane razvijati se i rasti.

Doktori bi malo trebali razmisliti sto govore prije nego bubnu, pa ako i sumnjaju na nesto prvo napraviti sve pretrage pa onda reci dijagnozu a ne samo tako bubati :/

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je za 36+4 rekao da curka ima 3 kile,jedino trbuscic malo veci....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni su 40+1 rekli da je preko 4,5kg i rodila sam s 41.tj 5160g...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam jako zabrinuta i dobro da sam nasla ovu temu!!

danas sam 39+5, bila sam na kontroli i doktorica mi kaze da misli da je zastoj u razvoju. u biti to mi je rekla zadnjih par puta ( idem svaka 3 dana na kontrolu). od 9.1. do danas beba nije skoro nista napredovala. procjenjena je na nekih 3 kg, sto je kao normalno za dob. ali mene jako muci zasto od 36 tjedna do sada nije nista napredovala. svi parametri su gotovo isti vec 4 tjedna.. protoci su dobri.

slala me kod drugog dr. na uzv za misljenje. on kaze da je to sve normalno, jer nisam ni ja velika, ali on nije vidio moje stare nalaze da je beba do 36. tjedna normalno napredovala!!

tek u ponedjeljak opet idem na kontrolu ali mislim da cu poludit do tad!!!
    heeeelp

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija po liječničkim procjenama zadnjih mjesec dana nije dobivao na težini, stalno se procjena kretala oko 2800g. Dr nije ništa paničario, samo je govorio da je "malo sitnija beba" i da nema brige jer je prešao 2500g . A rodio se sa 3350g, čisto prosječno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    ja sam jako zabrinuta i dobro da sam nasla ovu temu!!

danas sam 39+5, bila sam na kontroli i doktorica mi kaze da misli da je zastoj u razvoju. u biti to mi je rekla zadnjih par puta ( idem svaka 3 dana na kontrolu). od 9.1. do danas beba nije skoro nista napredovala. procjenjena je na nekih 3 kg, sto je kao normalno za dob. ali mene jako muci zasto od 36 tjedna do sada nije nista napredovala. svi parametri su gotovo isti vec 4 tjedna.. protoci su dobri.

slala me kod drugog dr. na uzv za misljenje. on kaze da je to sve normalno, jer nisam ni ja velika, ali on nije vidio moje stare nalaze da je beba do 36. tjedna normalno napredovala!!

tek u ponedjeljak opet idem na kontrolu ali mislim da cu poludit do tad!!!
    heeeelp
    Jako slična situacija je bila kod mene. Sa 36tj. bebine mjere su odgovarale veličini djeteta od 34tj i sve nešto da je mogući zastoj u razvoju. Kasnije sam išla na još jedan pregled, doktor me vrlo detaljno pregledao i ustvrdio da nema problema već da je u pitanju mala bebica. Rodila sam zdravu curica 2480.g, 49cm, apgar 10/10.

Da li je doktor gledao protoke? Jesi mu rekla u čemu je problem?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    meni dr. rekla da su normalna odstupanja do 300-400 grama
    Samnom je u bolnici ležala žena kojoj je beba procjenjena da ima preko 5kg. Morala je obavezno na carski samo iz tog razloga što je beba bila prevelika. Ja operirana-ona imala carski, ležimo zajedno u šok sobi, jedna preko puta druge i pitam je ja: "I koliko je beba na kraju teška"? Kaže ona: "3700g". Ostala sam paf- fulali su "samo" kilu i pol :/

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto,i ja sam ove dane u bedu zbog težine bebe.Sada sam 36+2 i procjenjeno je da ima 2200.Protoci i CTG uredni.Prestrašili me sa ostajanjem u bolnici i indukcijom.Prije 7 dana mi je radila uzv druga doktorica i procjenila ga na 2300.Šta je u 7 dana izgubio 100 grama :? .Uglavnom,sada u utorak idem opet na pregled pa ću vidjeti šta će mi reći. :/ Stalno mi svi gledaju kako imam mali trbuh i plaše me.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ja rodila 02.02. i sve je u savrsenom redu!!! bebica imala 3540, 51 cm, apgar 10/10, odmah poceo sisati, minimalno izgubio na tezini po izlasku...super smo

nije uopce bilo razloga za paniku!!
    ma ti UZVi uopce nisu precizni i doktori rade paniku. al s druge strane bolje da se sve poduzme i da na kraju sve dobro ispadne, nego da stvarno nesta je pa da nitko ne reagira.

bitno da kazu da su protoci normalni i da je CTG dobro i onda nema puno razloga za brigu!!!

iva9 ne brini..bit ce sve ok!! drzim fige

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

iva9 i ja sam trebala na indukciju, M. se rodio prirodno 2 dana prije hospitalizacije
    nece te inducirati ako beba raste i ako je ctg ok
    procjena se radi prema 3 mjerenja (opseg glave, prsa i duzine bedrene kosti) tako da je to jako neprecizno pogotovo kad je vec velika trudnoca

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je na zadnjem pregledu gin. u 37+3 mjerio i izmjerio bebu od 3650 g (žene u čekaoni se čudile kak imam mali trbuh, a uskoro ću roditi). Dr. je inače dosta smirena osoba, a i sama ne radim unaprijed paniku s tim stvarima. Rekao mi je da je prosječna beba u ovom tjednu 3400 g, ali da nemam nikakvih razloga za brigu. Greška može biti i 500 grama kod uzv mjerenja. Ma znam da je velika, prvi bebač je bio 3850 g, pa je bio jednostavan porod.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure kako se mjeri taj protok?ja sam sad 29 tj.beba 1000g...
    u 5tj dobio samo 250g...dr sumnja u usporeni rast i šalje me u petrovu za tjedan dana...morfološki sve uredno...srčeko lijepo kuca...beba aktivna stalno...jedino ja imam niski tlak...
    ajde objasnite mi pliz...što će mi raditi u petrovoj...Idem kod dr blaića,u trudničku...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nitko?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    cure kako se mjeri taj protok?ja sam sad 29 tj.beba 1000g...
    u 5tj dobio samo 250g...dr sumnja u usporeni rast i šalje me u petrovu za tjedan dana...morfološki sve uredno...srčeko lijepo kuca...beba aktivna stalno...jedino ja imam niski tlak...
    ajde objasnite mi pliz...što će mi raditi u petrovoj...Idem kod dr blaića,u trudničku...
    Ne znam za Petrovu, ali znam za Pol. Vili, Sv. Duh i moju privatnu ginićku koja mi vodi trudnoću - jednostavno na UZV-u traže te protoke i gledaju jesu li OK - treba imat dobru UZV mašinu i znati to gledati. Sretno, meni je isto bebica u jednom trenu bila kao manja, gledali su mi na sve te tri strane protoke, bili su OK.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je na kraju prve T. procjenjena težina bebe na oko 2 kg i isto je sumnja pala na protoke. Bila sam nekoliko puta kod privatnice koja je onda imala najbolji UZV na ovom području. Svaki je puta ispadalo da pupčana vrpca nešto ne radi kako treba pa da je to razlog male bebice. Tjedan dana nakon zadnje kontrole i potvrde svega rečenoga, rodila sam zdravog sina od 3.750 gr.

Svaka je riječ suvišna.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

gago, ja nisam bila u petrovoj nego na Sv Duhu
    isto mi je bila manja beba i slabo je rasla, al od 32 tj.
    nisu me hospitalizirali nego sam svaki tj. dolazila na uzv i mjerenje

objasnjenje je bilo da ako dode do zastoja u rastu tj. da beba u tih tjedan dana ne naraste nista, morat ce inducirati porod jer ocigledno nesto joj unutra ne odgovara
    meni su takoder bili protoci ok, plodna voda ok, srceko ok

vjerojatno ce kontrolirati rast bebe

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a kolika ti je beba na kraju bila?jesu l ite morlai poroditi ranije?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jesu l ite morlai poroditi ranije?

Da se ispravim...
    Jesu li te morali poroditi ranije...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zadnja procjena 1700g roden sa 1950g

kak sam gore napisala, rodio sa prirodno 2 dana prije hospitalizacije u 37 tj.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sad sam skužila da sam pročitala već...
    a je ih preduhitrio
    miš mali...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni vele da je beba prevelika,26tj. 1250g.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Lupko, eto ista situacija kao i mojoj sestri. Danas je došla iz Petrove i trudna je 25+6 a beba ima 1255 g. A kad kažu prevelika beba, ne kužim kaj im to znači. Ja sam Karla rodila s 5300 g. U 7mj trudnoće je imao 3600 pa su mislili da su mi čak fulali termin, pa onda mistalno kontrolirali šećer, na kraju je i to bilo stalno ok. S 36 tj dobila trudove i projenili bebu na oko 5 kg al kao da vjerojatno ima i više al uzv to ne mjeri jer im mjeri samo do 4800g. S tim da zadni mj nisam ja dobila ni grama a moj dečkić se rodio s 5300g. Meni fakat nisu puno fulali. Sad opet nosim veću bebu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ni meni nije jasno to kad kažu da je beba veća! :/ Jer znam ženu koja je rodila bebu od 6200g bez pol muke :D Kad samo pomislim na to, odmah sam mirna i ničeg me nije strah

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajoj Ninč, mene je strah itekako. Prva beba 5300 a rekli su mi da najčešće druga beba bude i veća od prve.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cure već sam negdje pitala i zaboravila
    Koliko beba u prosjeku dobiva na težini nakon 36.tjedna?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni dr. na predzadnjem pregledu rekla da je 288 i da sigurno bude dosao do 3800, na zadnjem prije poroda rekli da je oko 3500, i rodio se Luka dva dana prije termina s 3870

dakle..pogodili mi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

2 tjedna prije poroda procijena na dva različita uzv 4d i obični 3500 a ja rodila grdosiju od 4750 :?
    rečeno mi je da to kompjuter određuje prema parametrima koji su neki prosijek ali ja odudaram od prosijeka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni su govorili da će moja bebica biti oko 2.500 i da se najvjerojatnije radi o zastoju u razvoju. U 38 tjednu predložili inducirani porod jer smatraju da bebica ne napreduje dobro. S obzirom da je moja beba bila vrlo, vrlo živahna, odbila sam indukciju i na vlastitu odgovornost otišla kući. Moja M. se rodila u 40 tjednu, 3.220, 49 cm i apgar 10/10... Danas sam ponosna mama zdrave djevojčice.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •