Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: Procjena težine

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u 31tj bebica je procijenjana na 2050g. doc mi je rekao da smo i beba i ja predebeli :? i da ce ako se tak nastavi beba biti preko 4kg.
    i jos mi je rekao da je bebacu glavica prevelika...malo me strah zbog toga..

znaci ne mora to biti tocno?

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i meni je to isto rekao u 30. tjednu da je beba malo prevelika (2030 g), al tješim se jer su i mojoj sestri govorili da će mali imat 4,5 kg na porodu, a na kraju se rodio sa 3,5...
    sve me strah ići sad na procjenu (37+1), a još nisam bila jer tko zna kolko će mi sada reći :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni dr. u bolnici rekao na 38+3 da je beba oko 4 kg

a privatna dr. na 35+6 rekla 3 kg i da do kraja neće ići preko 3,8.

Baš me zanima s koliko će se rodit... A btw. od početka trudnoće mi govore da ću imat veću bebu, jer su mjere (glavica, buša) uvijek tjedan, dva veće od prosjeka. Nogica kaska

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam izuzetno sumnjicava prema tim procjenama, posto ovdje vidim kako su cesto fulali. i moj misic prema tim procjenama sisa za ca. 2 tj. silno me zanima sta ce do kraja procijeniti i s koliko ce se roditi...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    u 31tj bebica je procijenjana na 2050g. doc mi je rekao da smo i beba i ja predebeli :? i da ce ako se tak nastavi beba biti preko 4kg.

ne brini mici, uopce ne mora biti tocno, a osim toga, neke bebe imaju vecu glavu, so what?! jednu su moju frendicu isprepadali s tim da je bebacu glava prevelika, pa je naravno sve ok, samo decko ima malo vecu glavu kao svi u obitelji. i mm je prilicno glavat...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa

ne brini mici, uopce ne mora biti tocno, a osim toga, neke bebe imaju vecu glavu, so what?! jednu su moju frendicu isprepadali s tim da je bebacu glava prevelika, pa je naravno sve ok, samo decko ima malo vecu glavu kao svi u obitelji. i mm je prilicno glavat...
    i ja mislim da je to sve ok (mm je ko bebac imao oko 5kg i veliku glavu) i da je vecina tih stvari stvar genetike.
    al doktor me bas isprepadao i kak sam jos sad i osjetljiva na sve te sitnice, cesto se rastuzim. sad sam 33+4 tj. i u sri ili cet bi trebala na kontrolu pa me strah kaj ce mi sad reci...
    samo se nadam da ce biti zdrav pa neka smo i bebac i ja debeli... :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa isto to je i meni dr. rekao (mislim, da će mali biti preko 4 kg), ali bez bilo kakve negativne konotacije... Uopće ne razumijem. Kao da si ti tu nešto kriva. Pa ne možeš utjecati kolika će bebica biti. Neke se rađaju veće, neke manje. Meni je u glavi lakše ovako, nego da se brinem da li mi je bebica zaostala u razvoju. A da ti ne veli koje probleme mi prijateljica ima koja je rodila bebicu od 3 kg, pa je mala izgubila još 200g u bolnici, pa problemi doma, pa stalno vaganje....UH! Kaže ona - rodit je bilo ništa.... Ja sam sretna da imamo par sto grama više, pa će nam možda biti malo lakše. Bebi to puno znači.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni sa 36 tjedana dr rekao da bebać ima 2.5 kg, pa vidit ćemo

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

U 37 tj reko da je beba velika, neka ja dodem jos jednom za svaki slucaj. U 38 - 3970. bas me zanima i pomalo me panika hvata. obzirom da je Frane bio 3850, ovaj frajer bi trebo biti veci. nadam se ne jako veci.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Pa isto to je i meni dr. rekao (mislim, da će mali biti preko 4 kg), ali bez bilo kakve negativne konotacije... Uopće ne razumijem. Kao da si ti tu nešto kriva. Pa ne možeš utjecati kolika će bebica biti. Neke se rađaju veće, neke manje. Meni je u glavi lakše ovako, nego da se brinem da li mi je bebica zaostala u razvoju. A da ti ne veli koje probleme mi prijateljica ima koja je rodila bebicu od 3 kg, pa je mala izgubila još 200g u bolnici, pa problemi doma, pa stalno vaganje....UH! Kaže ona - rodit je bilo ništa.... Ja sam sretna da imamo par sto grama više, pa će nam možda biti malo lakše. Bebi to puno znači.
    mene je najvise sto je doktor rekao i negatvnom smislu da kako smo oboje ko 2 bumbara. kaj je najgore, niti jedem vise nego prije, niti sam neki ovisnik o slatkome... a doktor je naglasio da "lakse malo sa sladoledom i cokoladom"...
    cula sam da su dosta cura i poprilicno pogrijesili kaj se tice procjene tezine bebice...meni je za sad bitno da ja njega osjecam i da me svako malo sutne i da nije bilo nikakvih komplikacija (kuc-kuc u drvo) pa cemo sad u cet vidit sto ce nam reci...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam kak je s tobom, al' pretpostavljam da možeš utjecat donekle na svoju težinu... ali na bebinu stvarno ne možeš. A ima puno primjera gdje su žene koje su dobile po 25 kg rodile bebice od 2,5kg.... Tako da mi tvoja situacija nije tako strašna. U svakom slučaju...ti si trudnica i ako si zdrava, dr. bi trebao biti pozitivan.
    Sretno

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    Meni vele da je beba prevelika,26tj. 1250g.
    ja sam 28 tj, beba 1600 gr pa veli da je to super. pa sad ti znaj

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, mom bebacu jucer tezina procijenjena na 3000g (34+2)...
    bit ce to mamin slatki bumbar :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

S 37 tjedana,4700g :? !!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

za prvu bebu mi gin govorio da zaostaje u rastu, jako sitna,...rođena s 3450
    za drugu: jaaako krupna, značajno teže od prosjeka...rođena s 3500

isti dr, isti uzv 4D :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je na uzv u 30+4 jedan gin ocijenio da je malac težak 1850 a 2 dana kasnije drugi gin da je težak 2250. Nešto mi se čini malo vjerojatno da je dobio 400 grama u 2 dana.

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni je u 35. tj bila 3 kg i jako velika - veličine za 38. tjedan!:shock:

danas u 38. tjednu kaže da je malo stala s rastom i da je veličine za 39. tjedan.

znači ok... dok rodim bit će taman...

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

36 tj. - 2800

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni prošli tjedan, sa 29 tjedana- 1500 g ...rekla doki da je super

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je doc u 27 tj trebala preskočiti uvz,ali nije jer joj je bilo čudno kako mi je malen trbuh. Rezultati su ovakvi:
    BPD 68
    OA 212
    FL 50
    Mene je malo zabrinuo ovaj OA (to je ak se ne varam opseg trbuha?) za koji doc kaže da odgovara bebi od 25 tj! Ali kaže da nije zabrinuta.... ja malo i jesam pa me zanima ima li još tko sa manjim OA?
    Kilažu je procijenila na 930 g i rekla da je malo manja za 27 tj,a gledam vaša iskustva pa me to nimalo ne brine,ali me brine što jedna mjera odgovara bebi od 25 tj,druga mjera bebi od 26,a treća bebi od 27 tj.....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: re

Citiraj panterica prvotno napisa
    za prvu bebu mi gin govorio da zaostaje u rastu, jako sitna,...rođena s 3450
    za drugu: jaaako krupna, značajno teže od prosjeka...rođena s 3500

isti dr, isti uzv 4D :?
    tako se i ja otprilike odnosim prema tim procjenama tezine

ne kuzim uopce cemu to. eventualno da se majka uplasi da joj je beba premala/prevelika..

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

potpisujem zadnji post

36+3 procjena tezine (kod privatnika) 2100g - beba je MALA, ali doc rece "e bas me zanima kolika ce biti porodjajna tezina" (ko da ni sam ne vjeruje toj procjeni aparata)

38+2 procjena tezine (na pregledu u OBV) 2700-2800g - taman prema terminu

bas me zanima kolika ce biti kad se rodi 8)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo da se i ja pridružim sa svojom pričom sa mjerama...
    Prvi uzv na SD i procjena bebe na 2500 grama...inače kontroliram trudnoću privatno...odem ja to popodne svojoj dr koja mi prati trudnoću pokazat nalaze i ispada da se dijete smanjilo...mislim što reći...a cjelu trudnoću je kao beba na 90 percentili, tj prevelika za 2-3 tj-
    Nato kaže dr da će ona izmjeriti opet i ispada da dijete ima 3300 i da je veliko ko i obično, gotovo za termin, što sam i očekivala.
    Ali dr na SD to uopće nije diralo kad sam rekla da je takva procjena nemoguća, nije pogledala ni jedan prošli uzv nalaz, sva sreća da je zadnji uzv i to 3D bio s potpisom dr. Kosa pa su se na kraju na pregledu u trudničkoj ambulanti poslije udostojili pogledat ga i napisati da treba ponoviti uzv...

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo cure kako uzv može pogriješiti:
    u 38. tj. na uzv-u mi rekli težinu oko 3300g, a slijedeći dan mi je pukao vodenjak i rodila sam curicu tešku 3700g.
    pa ti vjeruj procjenama!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Kilažu je procijenila na 930 g i rekla da je malo manja za 27 tj,a gledam vaša iskustva pa me to nimalo ne brine,ali me brine što jedna mjera odgovara bebi od 25 tj,druga mjera bebi od 26,a treća bebi od 27 tj.....
    Ma to je normalno, ma nema straha sva ta odstupanja se stalno događaju, tako je i meni, neki put se izjednače, a ponekad svi različiti. Ipak je bitan svaki mm u mjerenju, a ponekad se netočno i izmjeri.

Moja patuljica je 21+2 teška 405 g prema vašim mjerama (s obzirom da govorimo o težini bebe pred kraj trudnoće) moja je zbilja još uvijek patuljica

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nadam se da je moju bebu onda ipak krivo izmjerila. Jedva čekam slijedeći uvz da vidimo.... Jer ipak,jedan dio tijela da odgovara za 27 tj,drugi za 25,a treči za 26 :/ ....

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Nadam se da je moju bebu onda ipak krivo izmjerila. Jedva čekam slijedeći uvz da vidimo.... Jer ipak,jedan dio tijela da odgovara za 27 tj,drugi za 25,a treči za 26 :/ ....
    gle, sto se mjera tice, vec je netko napisao, sve po tim mjerenjima ispadaju glavate, trbusaste, nogate..ovisno kak su se namjestile i kak je doc izmjerio. i na kraju se rode sasvim proporcionalne

pitala sam doktora o tim varijacijama i rekao je da +- tjedan dana je sasvim normalno, a do 2tj se tolerira prije nego sto zakljuce da je rijec o zastoju ili skoku u rastu
    osim toga, kad mjere trebali bi svaku mjeru izmjeriti barem 3 puta da dobiju prosjek jer nit su oni toliko precizni nit su bebe mirne dok se radi uzv

zadnji uzv kod mog ginica (36tj) - glava za 32tj, trbuh za 35 noge za 36
    tjedan dana kasnije sve 36 ili 37tj...
    jednostavno nisu precizni

znam da je lako biti general posije bitke i propovijedati ljudima, ali kad je mene uhvatila panika jel mozda ipak cudo premalo, premale glave i sl procitala sam samo SVOJE 8) odgovore drugima i smirila se

sve je ok sigurno, ne brini i uzivaj

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Saska7,hvala. Tvoj me odgovor smirio.
    Inače,moja beba je jako aktivna,ja sam dobro i stvarno mislim da je sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pozdrav cure!
    Sutra idem na uzv na SD, sad sam 38+3, u 36 tj je beba bila procijenjen na 3300, tko zna koliko je dobila - strah me unaprijed, jer nakon svakog uzv sam par dana izvan sebe jer svaki put je nešto preveliko, premalo itd, uopće više nebi trebala doživljavati taj uzv?
    Imam jedno pitanje - kad se radi ta zadnja procjena težine, mislim zadnji uzv prije poroda?

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i mene zabrinute danas mi dr.(na zamjeni) kaze da moze bit da beba zaostaje u rastu al nije sigurna pa da za dva tj. dodjem ponovo na uvz kod svoje dr.
    mjere su: 35tj. BPD za 32+1
    AC za 29+5
    FL za 31,2

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

e da i kaze nemoze ona izmjerit tezinu bebe jer ima los uvz :?

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Djuli, meni nesto smrdi kod te doktorice ... Te misli da beba zaostaje, ali nije sigurna, te se izvlaci na los uzv. Ako je do sada sve bilo u redu, vjerojatno je i ovaj puta, probaj sto smirenije pricekat ta dva tjedna dok se ne vrati tvoja redovna doktorica. A ako si stvarno izvan sebe i parsto kuna ti ne igra preveliku ulogu, odi do nekog privatnika s postenim uzv-om i razrijesi dvojbe jos do kraja ovog tjedna. Mada sve upucuje na čaznu uzbunu.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ispravak: laznu uzbunu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

djuli, a jesi li ti sigurna da je beba zaista gestacijske starosti 35 nedelja?
    Mozda ti je ovulacija kasnila, i malo doktorka pogresila (pogotovo sto je zamena, pa nema uvid u tvoju trudnocu).
    Kad je bila poslednja menstruacija?

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Palagruža meni isto dr. malo "cudna" al kad ti ubaci bubu u uho nemres bas biti smiren a kod privatnika nemogu sad jer sutra putujemo pa cu vidjet kad se vratimo za 10tak dana
    kli-kli nije bas sigurno da je beba stara 35tj (to je racun po zadnjoj menstruaciji -27.11.)
    al opet na proslom uvz sve stima ma nisam vise pametna

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

K. 05.02.2006.
    P. 14.05.2007.
    ? 03.09.2008.

Djuli,čestitam ti. Imaš 3 god za redom kao i ja :D

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala Evita i tebi isto cestitke :D

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj djuli prvotno napisa
    hvala Evita i tebi isto cestitke :D
    Hvala,hvala.....
    Da te pitam...koliko su ti težile prve 2 bebice,a kakva je sada procijena ove u trbuhu?

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Klara 3970g
    Petar 3450g
    a sad mi nije procijenila tezinu kaze nje joj dobar uzv to je bila dr. na zamjeni u cetvrtak idem kod svoje dr. pa cu vidjet sta ona kaze

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U 31 tjednu mojoj malenoj je procjena težine 1920 g.
    :/ tko zna kolika će biti na kraju

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj djuli prvotno napisa
    Klara 3970g
    Petar 3450g
    a sad mi nije procijenila tezinu kaze nje joj dobar uzv to je bila dr. na zamjeni u cetvrtak idem kod svoje dr. pa cu vidjet sta ona kaze
    Petar je rođen ranije od malene?

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa ne bas Klara je "zakasnila" 3 dana a Petar "uranio" dan

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mrzim ta njihova mjerenja

Danas sam 35+6 i zadnja dva tjedna tvrde (u bolnici) da je beba veća, odnosno da je trbušćić za 2 tjedna naprijed, dakle 37. tj.

Protoci, ctg - sve u redu.

Ne možemo si pomoći tu, brinemo se, htjeli - ne htjeli.

Luku sam rodila sa 40+5 i bio je 3.180/50, a isto su govorili da će biti veći.

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, da mogu, najradije bih sutra rodila da se oslobodim barem te brige

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Danas sam bila na kontroli i dr. mi veli da beba nema zastoj u rastu malo je sitnija al u granici normale nema mjesta za brigu nemogu vam opisat kako mi je laknulo :D

e da 37tj. tezina 2900g

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajme djuli, ta zamena je bas preterala!
    :D za bebicu.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U 37. tjednu +3 dana bebica je imala otprilike 2800g što je prema riječima ginekologa u redu. Iako je moja trudnoća tekla i još uvijek je u redu mislim da te procjene težine treba i shvatiti samo kao procjenu. Drugo da se radi o nekim velikim odstupanjima od prosjeka, ali mala odstupanja nas ne bi trebala zabrinjavati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •