Moj sin ima dvije godine i sedam mjeseci. Izuzetno je temperamentan, zaigran, mislim i natprosječno inteligentan....Ponekad mi se čini da mu je koncentracija bolja od moje, jer se stvarno može duuugo zaigrati. U idealnim uvijetima( kada nije jako umoran, gladan i ne kaka mu se) vrlo je odgovoran, čuva stvari, sprema svoje igračke i najčešće me posluša ako mu nešto zabranim...tada je vesel, zabavan i baš ugodan za druženje i razgovor.
Ali :/ , čim nisu idealni uvijeti, kao da podivlja-počinje bacati stvari i bezglavo trčati, pljuvati, udarati. Ako je gladan, odbija jelo, neće za stol, baci ako mu nešto dam da pojede.
Iskreno, to i nisam doživljavala kao veliki problem, jer se dogodi jedanput u dva dana i traje najduže 10-15 minuta. Međutim, danas su me dočekale tete u vrtiću i rekle da ne znaju što da naprave s njim jer nepristojno jede, baca salvetu i proljeva hranu(krenuo je u vrtić na par sati u rujnu ove godine, a ide u grupu s djecom starijom od njega 6 mjeseci do godinu i nešto). Malo su me zatekle , a priznajem i malo povrijedile( on nikada ne udara djecu, ne grize....). Moje pitanje je kako dijete naučiti da pristojno jede i što mislite o ovakvoj reakciji teta?
Hvala