Za početak krenite malo po offroad stazicama da vidiš funkcionira li.. Lukas je nekako skužio da su auti opasni (e sad, znam da je to kod vas veći problem jer ste u gradu, mi smo izvan velikog prometa, cesticu gdje živimo koriste samo oni koji tu žive). Recimo imamo dvorište pa puno vremena provodi na dvorištu. Svaki put, od kad je prohodao, a i prije smo se sklanjali kad bi dolazio neki auto, ja bih mu uvijek onako glasno i ozbiljno govorila - brzo brzo bježi na stranu ide auto... to je dovelo do toga da sad kad god nekud idemo on čim čuje auto ili netko kaže da ide auto, on odmah bježi uz rub i tu se ukipi dok auto ne prođe. Naravno ja ga još i dodatno držim i hvalim ga kao je pametanLuna Rocco prvotno napisa
![]()
Tako kad dolazimo do zebre sa tačkama, ja ga primam odozada za jaknu i govorim mu da tu jure auti. On staje i čeka, ja ga držim. Onda mu kažem da brzo brzo idemo preko i držim ga tako za jaknu (naravno da kad bi se desila nekakva situacija ludila i neposluha da bih ga odmah ulovila cijelog na ruke). Tako to funkcionira. I stalno mu moram ponavljati kuda i zašto idemo, da ne zaboravi pa krene u svom smjeru. Bagere sad oobožava pa su mi oni vječna inspiracija.
e što se drugog pitanja tiče - zato su nam tačke zakon! Mi idemo svakodnevno uzbrdo po jednoj šumskoj stazici, vrlo neravnoj i grbavoj. Tačke imaju samo jedan veliki kotač naprijed pa ih svuda može izgurati. Još su k tome lagana pa ih za ručke može dignuti čak i ako je neka stepenica u igri. Često si on unutra stavi neki alat koji bi mu mogao trebati u šumi (tipa bušilica, moja cipela, češalj i još štošta) pa to gura. Svi koji nas sretnu mi kažu da izrabljujem dijete, ja šećem a on crnči![]()
Tačke je kupila moja mama i svaka joj čast (Lukas ih bio ugledao u nekom dućaniću kad smi bili kod miojih i nije se odvajao od njih.). Kad su bile nove jako su drndale, imale neki komad plastike koji je struga onako da se čuje gdje se dijete kreće. To mi je nakon par dana počelo ići na živce pa sam strgala, tako da sad nečujnim korakom idemo na detektivske zadatke.
Trokolica - kupila ja u mulleru u CC neku njemačku PUKY se zove trokolicu. Baš fora izgleda, ful solidna, onako od željeznih cijevi, a ne od plastike. Super je. Nema remene ali ja ih sama napravila, imala sam neke gurtne od nekih starih kolica. Ali na njima neće dugo, to ti dođe slično kao kolica - nemre još sam vrtiti, za odgurivanje mu smetaju pedalice, kad ga guraš brzo mu dosadi. Doduše išli smo do sada samo jedamput s njima u pravu šetnju i bio je dobar jer kad mu dojadi onda ja počnem ludovati, trčati, voziti slalom, ali nekako nije to još to. ovo je naša trokolica http://www.puky.de/homepage/produkte...aeder/2113.htm
i tak.. pitaj ak te još šta zanima![]()

Odgovori s citatom