Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: Escherihia coli

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Evo nama danas stigao nalaz, i opet 10/5. Ja sam luda!!!Uz sve mjere, da se nije pomaklo nabolje niti malo. Ne znam da li je do uzimanja uzorka, da li ja negdje grijesim ili sto...
    uf, znam kako se osjećaš...
    isto i mi prolazimo, no reći ću ti nešto zanimljivo. mi smo u istom tjednu davali uk i ispalo je različito. prvo je pokazalo 10 na 5., a koji dan kasnije (nismo uzimali antibiotik) je ispalo 10 na 4.

inače, zašto uopće idete pedici a ne nefrologu kad je takva situacija?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma mi smo ti u Bjelovaru, tu ti bas i nemaju sto ponuditi...Isli smo na savjetovanje kod nefrologa, i ona nam je savjetovala obaviti uretro-cistoskopiju, ali posto je to radioloska pretraga, htjeli smo to obaviti u Heleni, jer se radi UZV. Ustvari sam i ja skepticna dosta sto se tice uzimanja tih uzoraka, i mislim da te vrecice nisu bas najbolje rijesenje, jer tako pokupis i bakterije iz okoline. Mi stvarno pazimo kada stavljamo vrecicu, tusiram je prije stavljanja, i nikad je ne drzimo vise od sat vremena. No opet, smatram da je tu mogucnost kontaminacije uzorka velika.
    .kala., koliko dugo se vec borite s E.coli? Mi, evo 2 mjeseca...

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hm, da...ma mislim da čak i ne mora biti do toga kako vi uzimate urin, već može biti čak i stvar do laboratorija (to na je dala naslutiti nefrologinja kad smo drugi put u istom tjednu išli po nalaz)...

a s tom beštijom se borimo već 3 mjeseca...nismo sad na antibioticima, već čekamo novi nalaz pa da vidimo na čemu smo..znam da bakterije neće otići same od sebe, no razmišljam o nekom alternativnom rješenju, profilaksa recimo. no o tome se valja još sa nefrologinjom posavjetovati...

vibram da vam sljedeći nalaz bude sterilan....ili makar da nije za antibiotik~~~~~~~~

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, i mi cemo vidjeti za profilaksu. A da, laboratorij, nesto mi je tehnicarka mumljala kada sam donijela nalaz, kao, bit ce malo mokrace, ne zna da li ce moci centrifugirati... (?) I ja vama vibram da ce biti bolje. Uzimate li brusnicu, ili da li jos sto poduzimate da pomognete situaciji?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, uzimamo ekstrat brusnice - cranactin, 2x2 ml...
    a drugo..evo, ne kupam ga više u kadici već ga tuširam, pišu stavljam prema gore da mu ne bi kakica došla ako je obilnija, nudim mu često piti...trenutno mi ne pada na pamet ništa više...

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drzim fige da cemo se svi skupa skoro rijesiti te bestije. Sva sam izvan sebe jer sutra moramo na tu pretragu, znam da ce to biti koma, tako je mala, a mora kroz to prolaziti...kao da sam je iznevjerila nekako...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa
    ...no razmišljam o nekom alternativnom rješenju, profilaksa recimo. no o tome se valja još sa nefrologinjom posavjetovati...
    Profilaksa koju daje liječnik su male doze antibiotika. Nije ni to neškodljivo.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa

Profilaksa koju daje liječnik su male doze antibiotika. Nije ni to neškodljivo.
    ma da, znam, no manje je štetno pa zato trenutno navijam za nju....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nazalost moram podignuti temu, i mi se mucimo s e.coli vec dva mjeseca, bili kod nefrologa i najavila nam tu micijsku. sad radim jos jednom urinokulturu tri dana za redom i to u ambulanti da bude sto posto sterilno (ako uopce moze biti).

zanima me jeli netko radio tu micijsku i sta se tu tocno radi?
    koliko dugo bi mogla odgadjat tu micijsku, koliko se moze trpit e.coli?
    moze li se taj cranactin davati na svoju ruku, bez savjeta lijecnika?
    beba ima sedam mjeseci, glavna hrana joj je cika, a ja volim slatko. bili trebala smanjit unos slatkisa? (po vasim postovima mislim da da, al nek mi netko potvrdi ako zna)

nazalost bebac jako slabo pije tekucine, morat cu mu stalno nudit

nadam se da ce se naci netko da mi odgovori

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja mlađa kćer je sa 7,5 mjeseci preko noći dobila temperaturu, 38,5, kako je bio bio neradni dan (5.8.) otišli smo na hitnu na Rebro, tamo su joj vadili krv i uzeli urin. Zadržali su je u bolnici 7 dana. U tih 7 dana napravljen joj je ultrazvuk abdomena i pretraga da li ima refluks. Cijelo je vrijeme bila na antibiotiku. Nalaz urinokulture pokazao je da se je radilo o e. coli 10 na 5. Ja sam je dojila i nitko mi nije ništa govorio o izbacivanju slatkoga iz prehrane. Puno ga doji (i to je tekućina) i daji mu vodu ako neće drugačije na žličicu. I da zaboravila sam, na odjelu je bio bebač koji se je nekoliko mjeseci mučio s e. coli, na kraju su ga poslali u bonicu na lječenje.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zabica hvala na odgovoru

imali jos itko iskustva, posebno me zanima ova micijska

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    zabica hvala na odgovoru

Ima. Meni je 1,5 godišnja kći prošli tjedan puštena s Rebra, gdje je provela tjedan dana zbog uroinfekcije (e.coli 10x5). Tamo joj je napravljena i mikcija. Radi se o pretrazi u kojoj se uvede kateter u mokraćovod i potom mjehur napuni tekućinom. Onda se rendgenom snima puni mjehur i njegovo pražnjenje, odnosno protok urina. Tako se vidi ima li refluksa i kojeg je stupnja. Pretraga ne traje dugo i puno je bolnija kod dječaka jer im je teže uvesti kateter.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zabica hvala na odgovoru

mi smo sa 6 mjeseci ležali u bolnici s upalom bubrega i tamo (na Zaraznoj) su nam radili mikcijsku. pretraga je rengenska, a dijagnosticiran nam je refluks visokog stupnja (III/IV). Nama se nakon te upale uz stroga pravila liječenja i prehrane (1x mjesečno kontrola urina i UK, često mijenjanje pelena, profilaksa iliti svakodnevne niske doze antibiotika, Cranactin, probiotici, zdrava prehrana, puno tekućine..) više nije pojavljivala E.coli.
    Ono što bi ti definitivno preporučila je da se javiš u polikliniku Helena ( http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...nici/index.asp ), koja je specijalizirana za mokraćne probleme kod djece..kod njih se može napraviti ultrazvučna cistografija - pretraga koja je manje invazivna od mikcijske, a također detektira refluks. jedini je problem što se dugo čeka (mi smo se naručili godinu dana unaprijed) i skupa je (1500 kn)..no u svakom slučaju, tamo ćeš dobiti i savjete oko borbe s E.coli. Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

vigo ja imam djecaka, pa mi je zato i muka jer nezelim da ga boli. i nama je bila 10x5, sad je 10x4, danas idem kod pedice da vidim sta ona misli a u petak kod nefrologa. hvala ti na odgovoru!

peppy mi smo u dubrovniku, pa mi je daleko, ali svakako cu pogledat njihovu stranicu. brzo putujemo u Njemacku, pa cu tamo trazit jos misljenja i mozda uspijemo tu pretragu tamo obaviti. hvala ti!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vigo ja imam djecaka, pa mi je zato i muka jer nezelim da ga boli. i nama je bila 10x5, sad je 10x4, danas idem kod pedice da vidim sta ona misli a u petak kod nefrologa. hvala ti na odgovoru!
    Problem je u tome što je kod dječaka taj refluks puno češći, pa je njima zapravo pretraga i potrebnija nego djevojčicama. I koliko sam čuo boraveći kod kćeri u bolnici, oni na Rebru mikciju rade svima koji se prvi put pojave kod njih zbog uroinfekcije. To ti dođe već kao standard. Supruga, koja je je bila uz curicu dok su joj uvodili kateter i snimali mjehur, ispričala mi je da su dosta brzi i vješti u tome i da se trude da prođe što je moguće bezbolnije.
    I s obzirom na to da sam na vlastitoj koži iskusio što znači ostaviti dijete tjedan dana u bolnici zbog e.coli, mogu ti reći da je u ovom slučaju bolje pretrpiti par minuta suza pa znati točno na čemu si, jer se s tom bakterijom nije za igrati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podižem temu. Nama danas stigao nalaz UK escherichia 10(3). Kako smo već od petka na sulotrimu pedica rekla da nastavimo 10 dana. Napominjem nismo imali ni temperaturu ni ništa samo mi je jedno jutro rekla da je boli kad piški. Odnijela sam mokraču na analizu za svaki slučaj i nažalost, pogodila.
    Ona ima 2 godine i 10 mjeseci. Nema pelene. Nikada do sada nismo imali s njom problema.
    Zanima me, s obzirom da ona ima seku blizanku na što trebam paziti i trebam li i njenu mokraču odnijeti na analizu? Koliko je prenosna ova beštija i na koji se način prenosi.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •