Za početak, Vito je jedan jaaako temperamentan samosvjestan dvogodišnjak. Izbaci me iz takta jaaako često, posebno otkada je dobio brata. Sve je super dok se bavim s njim 100%, ali čim skuži da hranim/nosim/bilo što radim s Janom ili mu nešto nije po volji, počne tulum: baca igračke, telefon, vrišti, baca se po podu,...
Problem je što ništa ne djeluje na njega u takvim trenutcima, samo me gleda u oči i "onim laganim smješkom" izrazom lica me provocira. Ne reagira na "ne", ne reagira na objašnjenje, ne reagira kad podignem glas, ne reagira na ignoriranje,...
Evo jedne situacije od prekjučer: vrišti, baca igračke, kažem mu da prestane-baca i dalje, podignem glas i kažem da prestane i da me to ljuti-baca i dalje, puknem i prvi put primijenim time-out metodu, kažem mu da ode iz dnevnog i da se vrati kad se smiri-vrati se i opet baca igračke, kažem mu da se nije smirio i da se vrati kad se smiri, ode, vrišti i plače u hodniku,vrati se iposloži igračke, sve je super. Sve bi ovo bilo super da se danas nije dogodila sljedeća situacija: baca igračke, vrišti,baca se po podu, kažem mu da se smiri-i dalje šizi, pitam ga hoće li u hodnik da se malo smiri, a moj sin kaže sa smješkom: MOŽE!, ode u hodnik,malo glumi da vrišti, vrati se i smije se :shock:

+ :smajlić koji vrišti i čupa kosu: aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ima li tko savjet?