meni je najgora kombinacija - oboje ili cak troje - 'uspjela' sam sikcuci izvikavati psovke... katastrofa...magnolija27 prvotno napisa
![]()
Zorana prvotno napisa
i ja sam primjetila isto - ALI kad recimo vec treci put svjesno pucam - cetvrti put kao da se nesto ipak okrene - kao da mi je prije pucanja ipak laske dodje neka ideja - jer znam kamo sve vodi...
i preduvjet je da je u sva ta tri puta trigger slican ili isti...
i jos nesto - kad vec tako jako dobro prepoznajem trenutak prije pucanja - znam da je sad na redu da prepoznam - trenutak prije trenutka prepoznavanja pucanja...
pa makar to bilo i samo 'zurim se, pod stresom sam - ovo bi mogao biti dobar teren za pucanje'...
ako onda poradim na ideji kako da se opustim i/ili si dignem raspolozenje - vece su sanse da cu to i uspjeti... nego kad je u principu kasno i samo mogu 'krpati' savove kako znam i umijem...
to , po meni, uopce nije odgojna situacija u kojoj nesto efikasno mogu prmjeniti i alternative mi samo ukazuju vjestinu krpanja savova...
onih pola sata - sat prije toga su dobar teren za osvjescivanje i rad...
recimo - jedan trik da se opustiti ili odmoriti treba PRIJE nego nas umor vec svlada se meni pokazao dosta dobrim... super je u rukavu imati masu nacina i ideja za relaksaciju da, gdje god se nalazimo mozemo koju izvuci iz rukava...
zatim - svjesno malo produbiti disanje PRIJE nego stres pocnem i fizicki osjecati se isto pokazuje fantasticnim... a ako ne uspijem prije duboko disanje i cak jako glasno puhanje mi se pokazuje super (no to je meni vec nagovjestaj krpanja al bar dok pusem ne psujem)...