Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Da li i vasa beba...?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Da li i vasa beba...?

-nervozna navecer prije spavanja, neposredno poslje kupanja, toliko da place i place i place i iznimno ju je tesko smiriti?

-stuca 4-5 puta na dan iako se podrigne i bljucne?

-ima dana kad je iznimno nervozna i nezna ni sama sta bi a opet ima dana kad bi samo spavala?

-mjenja ritam spavanja po noci svakih par dana?

Pitam vas ovo jer su mi starije zene sve dale isti odgovor; "to rade sva djeca" Pa me, eto, bas zanima...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Opis poprilicno odgovara i mojoj bebi. Ritmovi se taman uspostave, pa se promene, ima dana kada se zabrinem sto tako malo spava, pa onda naidje period kada se pitam da li beba spava previse. Stuca bas cesto, barem 2-3 puta na dan. I dugo.

Mislim da ne treba da brines

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maestral prvotno napisa
    Stuca bas cesto, barem 2-3 puta na dan. I dugo.

Mislim da ne treba da brines
    Sta ti radis po tom pitanju? Meni je pedica rekla da mu dam caja na zlicu. To upali jedino ako se rasplace. Probala sam ga ostaviti da odstuca ali sam nakon pola sata odustala jer je to i njega vec pocelo jako zivcirati.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Sta ti radis po tom pitanju? Meni je pedica rekla da mu dam caja na zlicu. To upali jedino ako se rasplace. Probala sam ga ostaviti da odstuca ali sam nakon pola sata odustala jer je to i njega vec pocelo jako zivcirati.
    ako dojis i tu je odgovor cica

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam još uvijek u kategoriji mlađih žena (bar se nadam ) i u svemu što si opisala ne vidim ništa što ostala djeca nisu radila.

Moj je sve to prošao u raznim fazama i tada sam naučila da ne postoji univerzalan recept za smirivanje. Osobno sam se prestala opterećivati kada sam napokon počela u njemu gledati malog čovjeka, individualca koji kao i svi ljudi na kugli zemaljskoj ima pravo na svoj ritam spavanja i općenito na svoj ritam života. Isto tako ima pravo na nervozu, živčanost, strah... A još kada sam zamislila kako to mora izgledati kada je rast i razvoj ubrzan kao kod malih beba, dala sam mu puno pravo na sve vrste šizenja. Pa ja sam u pubertetu šizila, a kamoli neće jedna beba koja em ne može objasniti što joj je, em si ne može sama pomoći...

Za štucanje mi je pomagao unos tekućine - prvo cicanje, a kasnije i čaj od komorača. I dan danas štuca po 2-3 puta dnevno, svaki puta nakon što se grleno smije. Rekli su mi da se time ne zamaram.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: Da li i vasa beba...?

-nervozna navecer prije spavanja, neposredno poslje kupanja, toliko da place i place i place i iznimno ju je tesko smiriti?

-ima dana kad je iznimno nervozna i nezna ni sama sta bi a opet ima dana kad bi samo spavala?

sve što si navela potpisujem.
    sad je sve to iza nas, uživamo u kupanju, (ali i dalje mrzi oblačenje pa plače), štucamo puno rjeđe (davala mu cicu), nervozan je tu i tamo, spava jako dobro.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koksy, sve je to normalno.

zašto svi pokušavaju zaustaviti štucanje :? meni to nije padalo na pamet, a pogotovo ne čajevima, vodom ili sl. štuca, štuca, pa prođe

Datum pristupanja
    Apr 2005

-
    a kako se tek glasno podriguje i koliko se bljucka, a vec smo "veliki" 4,5mj.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    zašto svi pokušavaju zaustaviti štucanje :? meni to nije padalo na pamet, a pogotovo ne čajevima, vodom ili sl. štuca, štuca, pa prođe
    ma ne zaustavljam ja stucanje, ali skuzila sam da pomaze cicanje ako stuca.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja se ne opterećujem.
    Preko dana plače samo ako je pospana - pa ju uspavam. Navečer plače kad oblačimo bodić - obavezno, pa prođe.
    Nekad odspava od 20 do 8 s jednim buđenjem, nekad cijelu noć cica i meškolji se.
    Nekad spava 3 puta po sat, dva po danu, nekad jednom po pola sata.
    Bljucka stalno, štuca nekad - ne zaustavljam, pustim ju da odštuca.
    Ali u svakoj situaciji kad je prisutna nervoza, pospanost i sl. koristimo istu terapiju - cicu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije bilo nista od navedenog, osim stucanja i dan danas, ali samo nakon smijanja. Nervoza ili promjene ritma spavanja su uvijek znacili da ce biti ili je bolesna, sto bi toplomjer odmah dokazao.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ma ne zaustavljam ja stucanje, ali skuzila sam da pomaze cicanje ako stuca.
    Ja zaustavljam ako duže vremena štuca. Ne znam kako je bilo (ili još uvijek je) tebi pinocchio, ali mene je oduvijek nakon dugotrajnijeg štucanja bolila dijafragma. Zašto bih ga pustila da duže vremena štuca? I glavobolja će proći bez lijekova, ali čemu je trpiti ako se može popiti aspirin? A tekućina nije nikakav otrov niti lijek, prema tome zaista ne vidim razlog zašto ne zaustaviti tekućinom štucanje.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj je takav bio od rođenja,smirila ga je jedino cica.Bili smo kod ped. i ona je rekla da je zdrav ..........znači ništa drugo nego imamo zahtjevnije dijete.
    Tako je i danas kad ima već 9 mj

D 1998.
    I 2007.

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpisujem sve koksy

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nervozan je uvijek kad je pospan, vrišti od nervoze

naveče promijeni ritam ako neko dođe, kao moja
    svekrva neku noč pa ga razdrma igranjem
    nije zaspao do 23: 30

ne štuca odavno, štucao je dok je bio skroz mali, mjesec dva

bljuca stalno, čak povrati po 30 - 40 ml, ne znam je li to bljucanje
    ili povraćanje?

poslije kupanja je uvijek smiren, druga osoba :D

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

- oooo, da. jako je plakao nakon kupanja. trebalo nam je puno vremena da ga umirimo i uspavamo. ako je prespavao vrijeme kupanja, nije bilo plakanja. dakle, nervoza pred spavanje.
    to je preko noći prestalo.
    - puno, puno je štucao sa dva mjeseca, jako puno bljuckao.. danas, tu i tamo štuca, a višak mlijeka redovito izbacuje
    - to ima i danas- dane kada je aktivniji i neaktivniji, odn. "nervozniji"
    - kod nas još nema ritma- imali smo kada je bio skroz malen a sada nam je svaki dan drugačiji- ja mu ne nastojim ništa nametati, nikakvu rutinu- potpuno je sve kako on hoće
    prema tome....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moj sin odgovara u potpunosti ovom opisu.Čak sam mu nekoliko puta(iako je bio više hladan nego topao na opip) mjerila temp.,jer sam mislila da je cendrav jer je bolestan.Naravno da nije imao temp.!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znaci ipak su starije zene u pravu...

Poslusala sam vas savjet i probala mu stucavicu smirit sisom ali bez uspjeha. Samo vec dokazana metoda caj na zlicu uz plac. Nazalost. Ako se ne rasplace, nece ni prestat.

Imam jos jedno pitanje, znam da svaka mama misli da je bas njeno dijete najljepse, najpametnije...
    Moj mis se vec s 2 mjeseca smijao naglas i to stvarno puno a i poceo je hvatat rucicama svoju najdrazu igracku. Jel moje dijete genijalac ili je i to normalno?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Djeca se različito razvijaju, super kad tako lijepo napreduje. I moj je u nekim stvarima bio jako brz (npr. rano je počeo pljeskati ručicama), ali zato sad ima skoro 11 mjeseci i još se ne posjeda samostalno (provjereno je potpuno zdrav).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potvrdan odgovor na svako pitanje

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koksy, sve je to normalno.

x
    Lea je jako stucala u mom trbuhu. od 18 tj. sam je osjecala kako stuca, i tako je nastavila dok se nije rodila. znala je i po pola sata.
    neko od doktora i je tada rekao da kako beba stuca u trbuhu da ce tako i kad se rodi i da to njih ne smeta pa neka ne smeta ni mene.

i naslusala sam se prica "jadnica, pati, daj joj vode...." bez obzira na iskljucivo dojenje....i stucanje bi ili kako doslo tako proslo, ili bi se razljutila, zaplakala i prestala ili (draza varijanta) pocela smijati i prestala stucati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

može li hladnoća biti uzrok štucanja? negdje sam pročitao da tako mala djeca počnu štucati kad im je hladno...?

Inače, i mi smo sve ovo prošli... nasreću, kod nervoze i plača, teta Cica je uspjela skoro svaki puta spasiti situaciju...

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znaci ipak su starije zene u pravu...
    tu bih ja bila vrlo oprezna- npr. meni su savjetovale sve i svašta kao i jastuk pod glavu i htjeli pokloniti hodalicu i kajtijaznam..
    zaista, nisu baš u svemu u pravu "stare mame".

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Pitam vas ovo jer su mi starije zene sve dale isti odgovor; "to rade sva djeca" Pa me, eto, bas zanima...
    spava jedan dan puno i jede manje a drugi dan je stalno gladan i neće spavati... po noći slično... ipak su to još mali ljudi, moraju se naviknuti na svijet i naći svoj ritam... da zaključim, zasad - ritma nema (nadam se da će imat ritma za ples )
    štucao je još u buši (iako je meni ginić rekao da to nije štucanje nego priptreme za disanje :? ) a i sada zna, iako ne svaki dan i ne uvijek jednako puta... isto sam primjetila da ne štuca od jela nego od plača tj. negodovanja ili pak smijeha... bebice još valjda ne znaju "baratati" s proizvodnjom glasova pa se onda valjda slučajno nagutaju zraka (tako barem moj)... smeta ga kad dulje štuca ali ništa ne pomaže... osim cice
    fazu plakanja prije i poslije kupanja smo prošli (uglavnom)... jedino još koji put negoduje na oblačenje... voli bi biti gol - mali ekzibicionist!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene stucanje uopste nije zabrinjavalo, citala sam da je normalno da bebe stucaju (stucaju i u stomaku) pa cak i da ih to zabavlja. Videla sam da beba nije uznemirena kada stuca, ne buni se, ne place (jedno vreme mi je cak bilo milo kad krene da stuca - znala sam da nece plakati, haha), sto bih se ja onda oko toga sekirala?
    e onda dodjem kod mojih roditelja u pojsetu, na 3 nedelje, kako mala krene da stuca, tako oni zabrinuto - da joj nije hladno!? Nigde pre nisam to cula, a nema mi nikakve logike. Proveravala sam - nikakvih drugih znakova da joj je hladno nije bilo.
    Moj tata je mislio da sam okrutna sto ne cinim nista da zaustavim stucanje, kao da se mala ne znam kako mucila...

U zadnje vreme, ako joj stucanje bas potraje, dam joj malko da siki... obicno prodje kada sisa ili kada krene da place

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •