Hm???
Nisam bas sigurna... meni je zbog Tarnera dat nalog za prekid trudnoce....
a to da li se mozak bebe razvija pravilno takodje se mzoe videti na ultrazvuku..... ja sam dobila kariotip bebe juce.... bila je curica....
ali na zalost sindrom Tarner sa mentalnom retardacijom.... Mentalna retardiranost moze a i ne mora biti sigurna.....
Moj suprug ima dvuje cerke iz prvog braka... ali zbog svih agenasa... ratova.... pa cak i bombardovanja srbije osiromasenim uranijumom moglo je doci do genetskih mutacija i kod mene i kod njega u medjuvremenu, zato se uvek radi kariotip oba supruznika.... jedino sto imam za rec je hvala Amerikancima sto su unistili Balkan....
ali opet roditi i djete ssa Taarnerom??? bez retarditranosti????? biti spreman i odgajati ga saa cinjenicom da ako je curica nikad nece biti mama jer ce imati 20 menstruacija i od puberteta ce biti sterilna.... ili djecaka... koji nece imati spolne hormone uopce...

sta reci tom djetetu.... rodila sam te jer sam bila sebicna...

koliko je meni poznato sve kromozomske aberacije po nalogu konzilijuma lijecnika se prekidaju uz saglasnost roditelja djeteta... naravno toj odluci se mozete protiviti... i preostale mjesece lezati i moliti se Bogu da sindrom bude sto manje izlozen.... i da ne dodje do spontanog pobacaja... jer gledati to... je strasno... meni danas prolazi kroz glavu prvi spontani kad sam u kupatilu.... i lokve krvi koje su ostajale.... znam da sam tada mogla i ja izgubit zivot jer sam izgubila oko 3 litre krvi.... primala sam poslje i krv da bi me spasili..... i nisam izgubila nadu da se borim dalje..... iako imam faze kad pomislim.... da sam samo jos malo iskrvarila mozda bih i ja sa mojim andjelima otisla... mozda bi mi bilo lakse... ali brzo se vratim u realnost i kazem sebi zivot je preda mnom i imacu ja svoju bebu ako Bog da do slijedeceg Bozicja u mom narucju..