Pokazuje rezultate 1 do 50 od 218

Tema: KARIOGRAM/spontani pobacaji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa Vidi poruku
    Zvijezda,
    - varijacije u proteinima koji uticu na DNA methylation kod segregacije kromosoma za vrijeme meioze - cak se sumnja da su npr. polimorfizmi u genima ukljucenim u metabolizam folne kiseline i unos folne kiseline mogu uticati na vjerojatnost pojave trisomije 21 (Down), pa neki to jos povezuju s prekomjernim unosom kave (koliko sam citala u vezi kave su radjena neka ispitivanja no sigurna veza tu nije pronadjena)
    hm ove one razumijem...treba li ili ne uzimati folnu kiselinu???

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj prva prvotno napisa Vidi poruku
    hm ove one razumijem...treba li ili ne uzimati folnu kiselinu???
    treba...meni to isto nije bistro, ali na žalost imam iskustva sa kromosomopatijama i nakon toga missed, kad sam zvala genetičarku pitala me jesam li cijelo vrijeme pila folnu
    ( jesam skoro 1/2 god. prije nego sam zatrudnila i čitavo vrijeme nakon toga, u vidu prenatala ili folic+, to nisu udarne doze kao u folacinu gdje se u 1 tbl nalazi 4-5 mg folne, ali folacin se daje na indikaciju ako je u obitelji već bilo defekata neuralne cijevi) , a ja se mislim pa kakve veze ima folna kiselina sa trisomijama ?! koliko sam razumjela pretjerana konzumacija kave smeta , ali pri čemu ? apsorpciji folne kiseline? koliko je to pretjerano 2 šalice ili 5 ?
    lilium molim te pojasni

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

... da i ja već duuugo pijem folnu (twinlab, 800) + b12.
    Za tjedan dana naučena sam na kariogram i genetsko savjetovanje pa mogu provjeriti kod njih za vitamine. Makar mi nije to skroz jasno.
    Moj ginekolog je rekao da ih pijem.
    Vezano na kariogram, meni je kod druge trudnoće diagnoza bila blight ovum.
    Ne znam spada li i to pod genetske poremećaje.
    Od danas ne pijem kavu....a pila sam do 7 šalica dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

uf prva mislim da je 7 šalica ipak previše ; da i blight o. je vezan uz kromosome :
    Kromosomske anomalije ploda najčešće se očituju nepravilnom diobom stanica u oplođenom jajašcu. Ako se trofoblast (dio oplođenog jajašca koji je važan za nastanak plodovih ovoja i posteljice) normalno razvija, a nema tzv. embrioblasta (dijela od kojeg nastaje zametak), prije ili kasnije dolazi do spontanog izbacivanja takve trudnoće. Takav abnormalni produkt začeća nazivamo blighted ovum (slijepo jajašce, vještičje jaje).

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mandy hvala na objašnjenju...
    ma i ja mislim da pijem (tj pila sam) previše kave, ali nisam imala smetnji a i paše mi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •