Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kašalj kod malih beba

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Kašalj kod malih beba

Zanima da li uopće postoji nešto što se smije dati bebi od 3 mjeseca protiv kašlja?
    Iva kašlje ima već valjda 3-4 tjedna, počela je jaaaako jako kašljati i taj dan smo odmah jurili kod pedice. Rekla je da je to samo prehlada, da joj ne može ništa dati i to je to. Kašljala je kao stari dedek, duboko i jako. Čak nije u početku po noći mogla ni spavati zbog kašlja.
    Sad je super kako je bilo ali ona još uvijek kašlje. Jedan dan više, jedan manje. Temperaturu nema. Ne kašlje često, ali nekad se tak zakašlje da se sva zacrveni. Nekad uspije malo šlajma izbaciti van-šlajm joj je bijeli. Nekak mislim da sve to skupa dugo traje jer se s tim šlajmom talno vrtimo u krug, ne zna ga iskašljati stalno ga guta i stalno ispočetka... .
    Ima li nešto, neke kapi bilo što što joj smijem dati da joj ipak malo pomognem???
    Nos joj redovno špricam sterimarom nekoliko puta na dan i čistim pumpicom. I taj prvi put kad smo bili kod pedice dobila je efedrin kapi za nos. S tim joj eventualno jednom dnevno nakapam, ne svaki dan.

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo dobili bisolex kapi...Bruno je ispočetka kašljao suho, a sada baš iskašljava, čuje mu se u plućima. Ovo su kapi baš da potaknu iskašljavanje. I ne dajemo ih poslije pet poslije podne da mu se kašalj smiri do spavanja. Ne smeta što oni to progutaju...pa ni ne znaju ispljuniti...na kraju završi u peleni! Ali ja mislim da ti je ipak najbolje posavjetovati se s pedicom!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa pitala sam pedicu pa je rekla ništa :/ ...
    Ali već mi je dugo to...
    Da, netko mi je rekao za bisolex kapi, kak se to daje?
    E da, Iva iskašljava ovak i onak, ja bih nešto da joj kašalj prestane. Zapravo sam totalno izgubljena, Janko je prvi put bilo "bolestan" s godinu i pol.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i takav kašalj može otići u kroničan

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nama je pedica rekla 7 kapi 2-3 puta na dan (iza 17 sati ne ). Jako su gorke pa ja dajem s izdojenim mlijekom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jedan bitan detalj sam izostavila, gago thanks .
    Janko je bio bolestan, pio antibiotik, upala grla! Nakon toga je Iva počela kašljati. I MM je bio bolestan...Bez temperature uz kašalj. On je sada dobro.
    Ja nisam kašljala, ali me bolilo grlo pa sam otišla kod dokice koja me odmah poslala na bris grla i nosa, jer nije mi htjela dati antibiotik na blef radi dojenja. Bris grla i nosa-streptokok! Odem kod svoje dokice. Kaže ona, malo je to nije za antibiotik, ali ipak će mi dati. Dala mi je "sinopen" koji još nisam počela piti jer piše da dojenče može imati reakcije kao što su proljev, osip i nešto sa "k"...Pitam ja nju da li moram djecu voditi kod pedice da njima radi bris grla i nosa, kaže ona meni ne!
    I kaj sad??? Sad sam malo u velikoj dilemi. Prvo sutra definitvno zovem pedicu, a kaj da ja radim s tim tabletama. Da pijem ili?
    Mene ništa već dugo ne boli, ne kašljem, samo mi curi nos i to nije zeleno. Da nije mala na kraju pokupila kaj od mene .
    Ali zašto mi je onda rekla da djecu ne trebam voditi kod doktora?

Uf, uf!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vjerujem da je preko dojenja pokupila tvoja antitijela. Kad sam ja dojila M. ona nikad nije pokupila ništa od mene i kad sam bila u najkroničnijim fazama.

Ako te to muči, možeš li na svoju ruku poći i obaviti briseve??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kako da na svoju ruku to obavim?
    A najgore mi je kaj sad ja znam kak je to kad ti uzimaju brizeve i pri samoj pomisli na to da bi njoj to radili mi je muka.
    Tjedan dan nakon uzimanja brisa sam osjetila onu "žicu" u nosu i ježila se od muke!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna da li joj smiješ nešto davati za kašalj, to se stvarno trebaš konzultirati s pedijatricom.
    možeš tražiti uputnicu za Srebrnjak, mi smo tamo ležali kad je imala ispod 4 kg (da nije bilo slobodnih apartmana, dobili bi dnevnu bolnicu, ja sam naglasila da se nikako ne želim odvajati), tamo su joj radili čok-čok 2 puta dnevno, ispirali nosić hrpom fiziološke i radili joj ona lupkanja (ne mogu se sad sjetiti da me ubiješ kako se to zove ) za izbacivanje šlajma - fenomenalna stvar.
    ako ti doktorica ne da uputnicu, sada ide vikend pa možeš otići gore i bez svoje pedijatrice (reci da se kašalj pogoršao)

ono što možeš raditi kod kuće, tankati joj nosić fiziološkom i izvlačiti šlajm pumpicom ili aspiratorom (mi imamo mađarske cjevčice orszivo porszivo) i obavezno davati što više tekućine (neka doji što više da se taj šlajm razrijedi i da ga lakše proguta - nije problem ako ga guta nego ako se slijeva u pluća)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Kako da na svoju ruku to obavim?
    A najgore mi je kaj sad ja znam kak je to kad ti uzimaju brizeve i pri samoj pomisli na to da bi njoj to radili mi je muka.
    Tjedan dan nakon uzimanja brisa sam osjetila onu "žicu" u nosu i ježila se od muke!

znam ali je za nj dobro

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dali je opasno suhi kasalj male bebe od 2 vpol mj

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i natko (7mj) kašlje ko stari dedek nakon 3 kutije popušenih cigARETA
    zvuči pregrozno
    dr rekla da su grlo i pluća ok i da nish od terapije, a meni se srce kida kad ga čujem kako se muči da izbaci taj šlajm a ne ide

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ja mislim da skroz male bebe smiju caj od sljezovog korijena. Mi smo sa 6 mj. pili sirup jer on caj ne voli. Od sirupa jedan dan jos jace kaslje ali zato sto on izvlaci svu tu sluz a klinci ne znaju pljunut. I onda sirup to sve potjera na guzu van i kasalj se brzo smiri.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj sin je sa dva mjeseca završio sa teškim bronhiolitisom u bolnici.
    I tamo su mu davali fenistil kapi. I tada su mi rekli da se fenistil daje kod kašlja koji zvuči kao lavež, te prije spavanja da se dijete odmori.
    Rekli su da se daje toliko kapi koliko beba ima mjeseci (njemu su davali dvije do tri).

A lupkanje se zove respiratorna drenaža

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I smije se davati tri puta dnevno.
    I zaboravih, daje se i kad dijete ostane bez glasa i plače promuklo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fenistil je za alergije. Laringitisa se grozim i tog laveža, imali smo dvije strašne epizode sa sinom kad je bio manji.

Moja mala isto kašlje, najviše noću. Ped. kaže da su pluća super i nije dobila nikakvu terapiju. Ali ja je na svoju ruku inhaliram par puta dnevno na fiziološkoj i lijevam joj istu u nos. I vidim da joj to pomaže.A kupila sam i onaj nosni aspirator za na usisavač i stvarno je super stvar, iako joj nije začepljen nego joj se samo malo čuje u nosiću, ovo izvuče sve što ima. Tako da se nadam da ćemo uspjeti izbjeći ikakve komplikacije.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Fenistil je i za opuštanje kod kašlja. Nama su na pedijatriji rekli da ga mozemo koristiti za noc da smanjimo kasalj po noci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •