-
Šta je sad?
Dojimo fino, evo sad će biti 16 miseci.
Uz male i zamenarive poteškoće ragada, nismo imali nikakvih problema. Sretan on, sretna ja.
Ali, evo, već me dva dana boli lijeva dojka. Toliko da ne mogu spavati na toj strani.
Prije negoli sam počela raditi cicao je po 5-6 puta dnevno i 2-3 puta noću.
A sad je obrnuto i cice su se već "navikle" na taj ritam. Grudi su mi prije dva mjeseca došle od solidne čestvorke na naguranu tricu.
Imam bolnu kvrgu. Veličine kao mandarina. Masiram je, stavljam tople obloge i danas mu cijeli dan dajem tu dojku nebi li isisao zastoj, ali ne pomaže.
Kako da znam da se uopće radi o zastoju mlijeka? Sad, nakon 15 mjeseci...
-
a joj...
kako da znaš:
kvrga, bol, crvenilo, pulsiranje, temp...to su neki od simptoma zastoja do mastitisa...
baš mi je žao...
probaj i s kupusem i hladnim oblozima između podoja...
topli oblozi neposredno prije podoja...
i naravno forisiranje te dojke uz brigu i za drugu dojku (da se ta dr ne bi upalila)...
možda lagano izdajanje pod toplim tušem? (iako treba bit oprezan da se ne nabilda produkcija)
e i kakv grudnjak nosiš? da si nisi zaležala sisu ležeći... il možda nosila kakvu nosiljku na toj sisi....
-
Nosim grudnjak sa košaricama. Nisam ga već dugo nosila u nosiljci. A ni udarac nisam primila.
A od ovih simptoma šta si napisala sve stoji osim temperature i crvenila.
Danas je malo bolje, ali ipak bolno. A kako ide to sa kupusom? Znam da, sad, ne uzmeš list kupusa i zalipetaš na sisu, ali treba li još šta napraviti osim da ga malo izlupam?
-
nemam pojma...možda žice u košaricama...možda je naglo smanjio dojenje...možda su više puta za redom ponudila istu i tako zanemarila ovu upaljenu...možda si pod stresom il neš sl...
sad je najbitnije da tu kvrgu razbiješ prije negoli ode u mastitis...
masiranje prilikom podoja..razni položaji...iako ne virujem da će tak veliki bebač tit dojit dok mu je mama na sve 4
kupusu odstraniš onaj tvrdi dio i umetneš sve unaokolo bradavice...u grudanjak...možeš ga natuć....
-
dakle, kupus ne stavljaš na bradavicu i areolu neg uokolo...
ajd pazi se, odmaraj i riješi to što prije...
i nemoj preforsirat tu stranu nosanjem malog, ruksaka i sl.. čak i to zna štetit....
-
e i uvik možeš kontaktirati savjetnice na sos-u il tu na poteškoće s dojenjem
-
zmaj...zbilja si zmaj
-
-
-
-
-
-
-
sreća u nesreći je da se samo nas dvije dopisujemo...
-
evo kupusa
samo boli
valjda je zastoj negdje duboko unutra
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma