Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Da li sve rade po "tablicama"?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Da li sve rade po "tablicama"?

Dugo vas čitam, zapravo najviše sam čitala teme o trudnoći i porodima. Sad kad sam konačno postala mama, prebacila sam se k vama i odvažila se da i ja nešto priupitam.
    Da li vaša djeca (mislim na djecu od par mjeseci) rade sve po "tablicama"? Mislim, da li nauče i rade baš sve ono što bi se u toj dobi trebalo znati? Mene to nekad muči, jer moja kćerkica neke stvari zna za koje joj još nije vrijeme, a u nekima zaostaje...

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisu sva djeca jednaka...neka su naprednija, neka manje napredna. Bitno je da nema nekih većih odstupanja u razvoju u odnosu na "tablicu". Ne brini i uživaj sa svojom curicom!

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Svako dijete se drugačije razvija, pa se ne moraš previše brinuti što se tiće tih tablica. Neko dijete nešto radi prije, nešto kasnije. Kao što je rekla diva7, uživaj s malenom!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gle moj mali nije nikad puzao a svi su mi govorili da mora...
    a onda mi je mama rekla da nas 4 djece koje je rodila nikad nismo puzali...
    moja šogorica je malu sa 6mj stavljala potrbuške na pod i savijala joj koljena dok nije prouzala,stavljala ju u hodalicu sa 7 da prohoda do rođendana...
    ja se s tim nikad nisam zamarala...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ostavi se tablica....Da postoji bilo kakav nazadak, primijetila bi i bez tablica...one samo sluze za sekiraciju ili bespotrebni "ja imam genijalca" ushit mladih mama.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja se ne držim tablica jel geni isto tako rade svoje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma slažem se i ja s time što pišete.
    Jedino me njena pedijatrica malo prepala- jako se čudila jer sa 3 mjeseca mala nije htjela prihvatiti igračku koju joj je pružala. Kad su vaša djeca to počela raditi?
    (inače sve drugo zna taman za dob)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dali prihvaca igracku kada ju ti das? Moj se smrzne svaki put kada dodjemo kod ped. i potpuno odbija svaku suradnju. Ona mu gleda reflekse, a on ukoci noge sto vise moze i slicne fore

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne opterecuj se previse tablicama... djeca cesto nece da suradjuju s nepoznatima tako su meni u nalaze napisali (mi idemo neuropedijatru, fizijatru... i drugo jer je nedonosce) mama kaze da radi ovo, da radi ono... jer njima nista nije tio pokazati...
    svako dijete se razvija na svoj nacin, daj svojoj bebici vremena i uzivaj u njoj

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bespotrebno brigaš 8)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    dali prihvaca igracku kada ju ti das? Moj se smrzne svaki put kada dodjemo kod ped. i potpuno odbija svaku suradnju. Ona mu gleda reflekse, a on ukoci noge sto vise moze i slicne fore

I mi, i mi!Pedi je nagne na stranu da vidi reflekse, a ona samo gleda u mene i i onda- plač....

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kad joj stavim igračku u ruku ili blizu rukice tako da ju dotakne, onda je čvrsto primi i lupa s njom.
    Ali kad ju držim nekih 15-20 cm od rukica, najčešće ju samo gleda a neće posezati prema njoj. Ima samo jednu igračku koja joj visi iznad glave i nju hvata i lupa po njoj.
    Jel to ok?
    I da, kod pedijatrice se sva ukipi!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma naravno da je u redu. Moj dečko iako je sad već veliki ima strah od doktor ai neće ama baš ništ aosim plakati u ordinaciji. Zapravo tek smo zadnji put postigli da bez plača "odradi" cijeli pregled, ali i dalj enije htio otvoriti usta da mu pogleda grlo.
    Tablicama se ne zamaraj, bitno je da dijete okvirno radi ono što se navodi, ali sve je to u jako širokim granicama. Moj je isto u nekim stvarima bio puno ispred vršnjaka, u nekim taman, a u nekim je malo i zaostajao po tablicama.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj je pak svašta izvodio kod ped.-a što nije doma. Surađivao super, i dan danas voli izvoditi pred nepoznatima.
    Npr. sestra mu se jednom izbeljila, a on ju oponašao. Rekla nam je da tako i treba (ne znam više s koliko mjeseci je to bilo).
    Mi smo doma poslije pokušavali i pokušavali, beljili mu se ko manijaci, ali nam se samo smijao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •