Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Utrnuti prsti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Utrnuti prsti

Nisam sigurna jel se vec pisalo o slicnom problemu pa otvaram novu temu. Naime, jos od trudnoce me povremeno prati osjecaj utrnutosti jednog ili dva prsta na nozi. Tada sam mislila da je od prosirenih vena, tezine, opterecenja itd. Medjutim, jos uvijek imam isti problem, a sad ce vec biti tri mjeseca od kada sam rodila.
    Znaci, osjecaj se javlja povremeno, uglavnom ujutro ili navecer. Kad npr. podignem nogu i ostanem u tom polozaju, prestane potpuno ili skoro pa potpuno, ali kad stojim na nogama, stalno imam osjecaj strujanja kroz taj prst ili ponekad dva...ono bas kao da je lagano utrnuto. Ostalo mi je jos nekih deset do osam kg viska. Moze li biti od toga? Vene su mi se skroz "povukle".
    Spremam se ovih dana javiti doktoru, ali me zanima svejedno ima li itko slicna iskustva, sta bi to moglo biti? :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nizak kalcij?

Sjetilo me, jedna žena iz MM-ove rodbine je imala strahovito nizak kalcij, i stalno je imala trnce (ona je imala ful nekih problema, tako da joj nije taj kalcij pao samo tako).

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji klinci u petak pune 3 godine a ja još uvek imam utrnule palčeve na nogama. I to desni izraženije nego levi. Javilo se u trudnoći, povezivala sam sa Karpalnim tunelom koji mi je oduzeo obe šake na par meseci, bila ubeđena da će se kad-tad 'odmrznuti' a ono ništa.

Nemam kad da odem do ortopeda da se raspiram šta to može biti. Ne smeta mi sem činjenice da predugo traje i da mi je full nezgodan osećaj kad na tim prstima trebam rezati nokte.

Inače, cirkulacija mi je super, stopala su mi topla, ne boli me kičma, intenzitet utrnutosti je konstantan i ne menja se sa klimatskim promenama, menstrualnim ciklusom ili čime već

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Živci, doslovno. Odi stručnom maseru "da te nategne" i sve će biti OK.
    Moja zakonita je maserka, ali ne radi "u struci" već neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze biti ovo sto kaze DAvor. Ali, danas mi je ginicka rekla da moze biti od povecane koncentracije estrogena u organizmu. Kao ona je imala jednu pacijenticu kojoj je jako cesto ruka bila utrnuta i nije prestalo sve dok nije prestala s dojenjem. A za slucaj da mi to nije dovoljno dobro da odem ili na masazu ili eventualno neurologu, ako hocu igrati na sto posto sigurno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svakako odi neurologu. Ja imam sličnih tegoba i potječu od kralježnice. Kilogrami viška svakako ne pomažu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni su mjesecima nakon poroda trnule ruke tijekom noci. Ja mislila da je to od ukocenog spavanja (malac spavao kraj mene pa se nisam micala). Kad ovo citam cini mi se moguce da ima veze i s kalcijem (ili mozda magnezij, kalij? kad fali nesto od toga cesti su grcevi, pa mozda ima veze).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas pitala dr i za to, ali ona mi je rekla da mi ne moze na to odgovoriti. Kao, nije upoznata. Sto se tice neravnoteze u organizmu jedino mi je pricala to o estrogenu kojeg u organizmu tijekom dojenja ima manje nego inace. I da za posljedicu to moze imati te trnce, strujanje ili utrnutost nekog dijela tijela.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zorana, meni hoce otrnut prsti na nozi zbog obuce.

Inace, ja cesto imam probleme sa trnjnjem ( s cim nemam )
    Poslije operacije stitne zlijezde opao mi je kalcij da sam se na kraju ukocila Prvo, cijeli dan sam osjecala trnce, a potom i kocenje koje se prvo bilo vrlo malo, medjutim kako je dan odmicao sve vece.
    Ja sam cijelo vrijeme mislila da mi je to od nakoze (to je bio drugi dan u bolnici nakon operacije), tako da nikom nista nisam govorila sve dok se nisam ukocila.To je bilo strasno Nisam mogla pomac ni ruke ni noge. Bez moje kontrole dva-tri prsta odjednom su otisla u stranu... Ma stava ziva Zavrsila sam na dvije infuzije kalcija, a poslije toga sam jos danima pila sumeci kalcij.
    Dobro, sve to je bilo vezano za moju operaciju i kazu da se vrlo cesto desava.To je bilo od toga i gotova prica. Zavrsena prije 1,5 godinu.

Medjutim, evo ovih dana osjecam opet nekakve trnce, ali se ne kocim Kalcij povremeno provjeravam i uvijek je dobar. Vrtio se na normalu. Cak ovih dana po svom nahodjenju pijem onu sumecu tableticu (ono ko za svaki slucaj, iako znam da je problem negdje drugdje )
    E sad, to trnjenje najcesce dolazi od nedostatka kalcija, kicme i pshohoze.(vjeruj mi puno sam o tome citala i raspitivala se kod ljekara )

Nedavno me kod sveki uhvatila takva trnjava da sam na kraju uzela ogromnu lopatu i izasla napolje da rascicavam snijeg (naljutila se). I proslo je ko rukom odneseno. Mozda se prikljesti kakav nerv, pa treba vizickog rada da to malo razdrma.

A doktori kazu da je to cesto i na psihickoj bazi Sto takodjer moze biti i moj slucaj.

Eto, probaj promijenit obucu, malo vise fizicke aktivnosti (znam da ti pored troje djece nijje do toga, ali pomaze)

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su jako trnule ruke tokom trudnoce, i nakon poroda je proslo neko vrijeme - ne bas tako kratko - prije nego sto se problem postepeno smanjio, pa nestao. ali nije do kraja nestala neosjetljivost vrska nekih prstiju na ruci. mislim da je to do nekog ostecenja, a da je trudnoca samo potencirala problem.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Zorana, meni hoce otrnut prsti na nozi zbog obuce.
    Snorki, meni se događa isto!
    Nisam nikoga do sada čula osim tebe da ima sličan problem, čak se i liječnici čude kako mi obuća može izazivati trnjenje...kažu da je to baš "atipično", a ja odmah pomislim na ružne stvari :/ .
    Svaka cipela koja mi vrši kompresiju na stopalo, izaziva utrnuće stopala, nekada više, nekada manje. Najbolje mi je ljeti kada nosim udobnu otvorenu obuću, a najgore mi je najesen kada nogu ponovo moram ugurati u zatvorenu cipelu.
    Meni to isto traje nekih godinu i pol, napravila sam sve moguće pretrage do MR, i nema nikakve patologije (čega sam se ja iskreno bojala), samo kriva kičma .
    Jednom godišnje odem na terapije, a tijekom cijele godine redovito vježbam i to mi pomaže. Od svibnja do listopada plivam (ja živim na moru ) i biram udobnu obuću, visoke pete sam zaboravila...
    Sve u svemu, navikla sam se na te tegobe, a sada prvi puta čujem da manjak kalcija utječe na to. Već sam kupila tablete kalcija u ljekarni pa ću probati, nemam što izgubiti!
    Hvala na savjetu!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najvjerovatnije kralješnica, pogotovo kad se javlja u nekim položajima, a u drugima ne
    i meni su trnuli prsti ruke, i to trajalo bome 2 mjeseca, ja sam već zabrijala da imam tumor na mozgu, ali kad sam malo razgibala vrat polako prošlo
    radi malo vježbe za razgibavanje, rasteži se, moglo bi pomoći

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je pomagao magnezij.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Cure to su vam diskovi u lumbalnom dijelu

Curke ja vam imam te iste problem i dan danas od poroda mi je lijeva ruka stalno u grcu...trnci samo taki...snimila magnetnom rezonancom i otkrili da su mi diskovi iskocili za vrijeme poroda i ukljestili zivce...posto nisam odma sanirala unistila sam taj zivac tj ostetila ga

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni su vanjske strane palčeva na nogama utrnute već jedno 2 godine. Još nisam krenula u otkrivanje uzroka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •