Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Krevetić vs. krevet

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Krevetić vs. krevet

N. ne spava u krevetiću, nego s nama, od 7-8 mjeseci. Kinderbet doslovno ne podnosi. Ponekad imam osjećaj kao da se boji onih rešetki. Pošto krevetić ima opciju skidanja bočnih stranica i pretvaranja u krevet, razmišljam o tome da to i napravim pa da pokušamo tako, barem za dnevno spavanje. Možda bi se onda osjećala drugačije, mogla bi sama ući, sama izaći iz kreveta...

Molim vaše savjete i iskustva...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naš je kinderbet bez jedne bočne stranice i spojen je za naš krevet. Nekad zaspe na njemu, al čim dođem u sobu nanjuši me pa se prebaci uz mene. Razmišljala sam o krevetu ali ovo zauzima manje mjesta a spavaća nam je mala. Nama je taj krevetić više kao neki produžetak našeg kreveta. Nikad nije spavao u ograđeno kinderbetu - nismo ga imali kamo staviti!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam isto imala feeling da su stranice kinderbeta prestrašne, pa sam kimbi prešarafila u mali krevet.
    I Mirta bi spavalau njemu... ali samo ako sam ja sa njom , a Irma niti čuti 8)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo to napravili kada je Lola imala oko godinu dana, para dana je sama išla spavati, spavala u krevetu, a onda je zaključila da je kod nas ipak ljepše i krevetić nam (opet) služi kao skladište čistog, a neopeglanog veša.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Thanx.
    Budem pokušala, ionako stoji prazan (jedino kad ima stranice se može više u njega natrpati ). Možda joj se dopadne. Ne očekujem da će spavati od prve u njemu i bez mene, al bar za popodne bar. Ona ionak nikad ne zaspe sama već ja moram s njom, a bez stranica mi je lakše, mogu bar naslonit glavu na njen jastuk ak ne mogu već leći pored nje. Kroz stranice ne mogu ni ruku gurnuti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da djeci nije mjesto u roditeljskom krevetu - zato ja spavam u njihovom 8)

#2 ima svoj krevet 200x90, do nedavno sam stavljala madrac na pod nakon što bih ju uspavala za slučaj da padne, ali to se već rijetko dešava

ovako otkad je naučila sama sići s kreveta, prije toga je spavala u kinderbetu

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama je kinderbet totalni promašaj, osim što smo odabrali jedan od najskupljih, služi samo za ukras. Zapravo uglavnom nam samo smeta u našim noćnim šetnjama. Stranice su od pleksiglasa tako da stvaraju groznu buku pri svakom okretanju. Gita spava s nama u krevetu i trenutno smo u očekivanju "velikog" kreveta, a tko će se preseliti u njega još nismo odredili . Nadam se da će u krevetu bolje spavati jer joj je svejedno da li je sama u krevetu ili s nama, ali krevet ide u njenu sobu .
    Je li 19 mjeseci prerano za odvojenu sobu?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo i ja se pridružujem, kinderbet je bio kao ukras, NIKAD upotrebljen osim za veš i igračke, pa smo ga izbacili van. Nema ga. Spava s nama. A uskoro će dobit svoj krevet i svoju sobu pa se nadam da ćemo puževim koracima uspjeti...ali se onda nadamo novoj bebici pa niš od naše komocije

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se još ne usudim Patrika staviti da spava u krevetu bez stranica, tako da je još uvijek u kinderbetu, ali onu vanjsku stranicu spustim do kraja i stavim ogradicu od posteljine (ujedno da se i ne nabija glavom ), pa mu dođe čisto da ne padne, a rešetke se niti ne vide, a izići može sam jer mu je odmah do kimbića stolac po kojem se sam popne.
    Mi doduše već lagano imamo drugačiji problem - kindač mu postaje malo tijesan, pa već polako moramo razmišljati o "pravom" krevetu, ali svakako s nekakvom ogradicom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mlađa M. nije provela ni minutu u kindaču, a starija M. neko je vrijeme spavala u njemu. Kad je počela spavati s nama u krevetu, sve je postalo bolje (i ljepše). Ona od svojega 2. do 8. mjeseca NIKADA nije spavala preko dana Bila je budna cijeli dan, kao odrasla osoba. Zaspala bi samo u kolicima, nakratko, i to samo dok ne bi 1. put stala. Kad smo je stavili u naš krevet, istoga je dana počela spavati sat-dva i preko dana. Od tada je kindač odlagalište igračaka. Žao mi je što to nije postao puno prije. Malecka M. spava kraj mene, tako osjetim čim postane gladna - meškolji se, ne treba početi plakati da bih znala da je gladna.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ni G. nije spavala po danu do 9. mjeseca, a onda je krenulo po 2-3 sata u komadu. Sada sa 17 mjeseci ima dana kada je moram buditi nakon 3,5 sati spavanja. A sto se tice "velikog" kreveta mislim da će meni biti teže nego G. Najljepše je spavati u istom krevetu sa svojim malim anđelom!!!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curki smo kupili pravi krevet sa 7 mj jer čim bi krenuli prema kimbiju zlo i naopako. krevet smo stavili do zida, spužvu sam obukla u jastučnice i stavila na zid da se ne naslanja na hladno. kreveti su nam spojeni a na prijelaz sam stavila deku da nju ili mene ne žulja kad se selimo jedna drugoj. sama se može i popeti na njega i sići, ima svoj krevet na kojem može se vrtiti do mile volje i neće se lupati kao u kimbiju na ogradicu. kad smo ju preselili u njezin krevet odma je bilo olakšanje svima, a pogotovo meni jer je tad dojila svakih sat i pol pa smo mirno spavali bez da sam i znala dal jede ili ne
    braco spava u kimbiju iako je bio već par puta iseljen i po danu i po noći jer je seki to sad zanimljivije spavati kad je bracin kimbi, on se nije bunio na sekin krevet.
    nekad završimo svi četvero u velikom krevetu

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je krevetić zakon. Prvog sam sina noću dojila po 3-4 puta ali svejedno svaki put bih ga vraćala u krevetić. Pao mi je par puta s našeg kreveta, prvi put s 6mj. i frka me bilo tako da sam ga stalno vraćala.
    S god. i par mjeseci skinula sam mu jednu stranicu pa je mogao po svojoj volji izlaziti. S 20 mjeseci više nije htio jer se puno vrtio pa s udarao i prešao sam na madrac na podu. (Fotelja na rasklapanje)
    Mlađi isto u krevetiću, vratim ga svaki put poslije dojenja.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Mlađi isto u krevetiću, vratim ga svaki put poslije dojenja.
    I ja sam vraćala, toliko dugo dok noćni podoji i buđenja nisu uvelike prešli u dvoznamenksati broj... Od tada se neda iz našeg kreveta

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gitulja, laknulo mi je kad sam pročitala da ima još beba koje uopće ne spavaju danju. Nama su se svi čudili, kako to da se dvomjesečna beba budi u 7 i budna je do 22-23... I tako više od pola godine. Sad mi je lakse.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Nama je krevetić zakon. Prvog sam sina noću dojila po 3-4 puta ali svejedno svaki put bih ga vraćala u krevetić. )
    Da sam i ja imala snage za takvo sto, vjerovatno bi i A. spavao u svom kreveticu, medjutim sad je dobio svoju sobu, veeeliki krevet s improviziranom ogradicom od kusina i ima ga svugdje. Kod nas je promjena to sto sam sad ja u njegovom krevetu, a ne on vise u nasem, pa nek me izbaci ako moze

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moram reći da sam protivnik toga da djeca spavaju u roditeljskom krevetu. Roditeljski krevet nama služi za večernje maženje i onda u svoj krevetić i jutarnje izležavanje i maženje.

Mislim i da djeca nisu sigurna u krevetu sa roditeljima, pogotovo kad su mala. Umor je veliki, neispavanost još veća.... A opet poslije mogu pasti....

I mislim da im je lijepo kad im mi veliki ne smetamo u odmoru i kad su samostalni....

A za maženje imamo većer i jutro i cijeli dan (osim kad radimo) i u tome guštamo!!!!!

A da sto puta nisam promislila kako bi lijepo bilo mirisati glavicu dok spavamo svi skupa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •