Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: problemi s mjehurom u ranoj trudnoći

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno problemi s mjehurom u ranoj trudnoći

U šestom sam tjednu trudnoće i već petnaestak dana me muči mjehur. Jednu noć me je iz čista mira počeo peći tako da sam se probudila i išla kuhati urološki čaj u 4 sata ujutro. Od tada me svaki čas muči. 2 dana mi je ok, onda me opet počne luđački peći i tjerati na wc, a pomokrim 3 kapi. Uglavnom mi je najgore popodne kad se vraćam s posla. Mislila sam da će proći sa čajevima (urološkim - u malim količinama jer znam da nije baš preporučljiv u trudnoći i brusnicom), međutim ništa. Jučer sam išla napraviti urinokulturu, nalaz će biti tek u idući četvrtak.
    Ako je netko imao istih problema, te zna za bilo kakav drugi lijek ili pripravak koji pomaže a nije kontraindiciran trudnoćom bila bih jako zahvalna jer mi je četvrtak u ovom trenutku daleko...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne znam nikakav drugi lijek ali sam imala upalu mjehura pa mi je dr. rekla da je bitno sto vise piti tekucine..cajevi, cak sipkov mi preporucila.. Danas sam opet dala urin pa cu u ponedjeljak vidjet dali ce me slat na urinokukturu. Sad sam 25 tj. trudna a stalno imam nekakve takve probleme..Eto, probaj pit sto vise..da ispires mjehur!!Sretno!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: problemi s mjehurom u ranoj trudnoći

Citiraj ivez051 prvotno napisa
    jer znam da nije baš preporučljiv u trudnoći i brusnicom)
    ovo sad prvi put čujem; meni je ginićka baš savjetovala da jedem brusnicu i pijem povremeno čaja...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

brusnica se smije koristiti u trudnoći, kupi čaj od brusnice i pij ga u velikim količinama. ali nemoj kupiti neku mješavinu koja sadrži mali postotak brusnice već ima za kupiti u DM-u i ljekarnama 100-tni prah brusnice. i sušene brusnice su dobre, možeš ih staviti sa prahom u čaj ili ih jesti sirove.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim na urološki čaj a ne na brusnicu. To sam pročitala i čula na više mjesta. Razlog je navodno jer sadrži list medvjetke koji može izazvati spontani pobačaj. Ni meni to baš nije jasno jer mi je moj ginekolog preporučio upravo urološki čaj da pijem. Tko je sad tu pametan? Za brusnicu sam pročitala da se preporuča u trudnoći.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se uvin čaj nebi usudila piti u trudnoći, a brusnicu jedem i pijem čim osjetim da mi nešto sa mjehurom nije ok, a čaj pijem povremeno i preventivno.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kupila sam si sušene brusnice pa ih tamanim, a pijem čaj od 100%brusnice iz ljekarne.Primjetila sam međutim da mi puno bolje djeluje urološki, on me odmah tjera na wc pa me prestane peći, ali ga se ne usudim piti više od 1-2 šalice dnevno.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam se izliječila čajem od brusnice (njega smiješ piti, a uvin ne - tako je meni rečeno). I puno vode.
    I isto sam jela sušenu brusnicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je inače doktor u Vinogradskoj rekao da smijem piti Uvin čaj (granule - onaj kao cedevita) 2 litre na dan (to je bilo pred kraj trudnoće zbog Enterokoka, jer brusnica djeluje samo na Ešerihiju - barem po njegvom mišljenju). Na tim granulama inače piše max 1 l na dan, ja sam pila do 1 l tih granula. Ali to je bilo na preporuku doktora i prema urinokulturi, na svoju ruku nikako.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zaboravih, ali več su ti cure rekle, trebaš piti minimalno 2 litre vode na dan, da se mjehur ispire konstantno.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Juicy, Jamnica ti takodjer ima odlican sok od brusnice, pa ga probaj kombinirati sa cajevima, tako sam ja. Doduse, nisam imala osjecaj zarenja, ali sam svaki cas isla na WC. Pa sam cak jedno vrijeme manje pila da bih, kao, manje isla na WC. No nista se nije promijenilo. Sada stalno pijem, puno, svakakve tekucine. I dalje zbog pritiska na mjehur cesto idem na WC, ali mislim da je to normalno...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Normalan je pritisak na mjehur, ali nije normalno pečenje i eventualno otežano mokrenje. Nikako ne smanjiti unos tekučine, samo povečati. Urinoinfekti mogu biti opasni u trudnoči.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam imala isto probleme na početku trudnoće sa mjehurom i ono što mi je zapravo pomoglo je čaj od brusnice kojeg sam pila u velikim količinama. samo kupi čaj od brusnice koji ima najmanje 30 % ploda brusnice. tako je meni moj doktor rekao. stvarno pomaže.....

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dok ne dočekaš rezultate urinokulture, pij što više tekućine-vode i čaja od busnice, brusnica je stvarno zakon, meni je u ovoj trudnoći pomogla da izlječim eschericiu coli. A kad stigne nalaz i bude ti potreban antibiotik, nemoj se bojati antibiotika, naravno, po preporuci ginekologa.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se mucim s mjehuromvec mjesecima i prije trudnoce.Trenutno me ne boli hvala Bogu al mi je nalaz urina grozan pa sam po preporici ginekologa na antibioticima. Provjeravala sam kod vise ginekologa i ok je da ih pijem ove koji su mi propisani jer kaze bolje lijeciti sada nego da postane upala bubrega- sto mi se jednom desilo. Inace piti velike kolicine brusnice , a za uvu nisam sigurna mislima da moze al vrlo rijetko. Ja je jos nisam nikako pila

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Saby, ne znam što da ti kažem. Možeš ti piti brusnicu, uvin čaj i piti puno tekućine, ali to ti je samo preventivno. Ako imaš bakteriju, jedino što će riješiti taj problem su antibiotici. Ima ih dosta koje možeš i u trudnoći uzimati, ali to će ti tvoj gin. preporučiti. Znam iz svoje trudnoće da sam gotovu cijelu trudnoću imala problema bakterijom E. coli i da sam popila 5-6 doza antibiotika i tek je onda bilo OK.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma i pijem vec sam 5 dana na antibioticima jos danas pa ponovo urin na pregled

Nadam se da ce bestije biti ubijene

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

saby, držim ti palčeve da si bakterija free. A ono što se tiče preventive, drži se toga (brusnica, puno tekućine) jer očito si sklona tim problemima koji se u trudnoći još više aktiviraju.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E tek sad mi nije ništa jasno. Došao mi je nalaz urinokulture i sve je sterilno. Nema bakterija niti drugih beštija. Super što je tako, ali od čega onda ti simptomi? doduše zadnja 2 dana sam ok, ali ..

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ivez, i ja imam slične simptome i evo i meni je danas urinokult. gotova i nalaz je saprofitna flora i broj bakterija je manji od 10 na 2, znači nije izolirana nikakva bakterija posebno i nala nije za antibiotike. Ali neznam što mi to onda smeta :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav cure,
    i ja imam podosta problema sa mjehurom.
    I meni je urinokultura navodno uredu (saprofitna flora), ali to me i dalje mući. Često mokrenje, pritisak (naročito kad ležim na leđima). Mene ništa ne peče kad mokrim.
    U 19.tj. sam (duplići) i činjenica je da mi je trbuh veliki. No, zabrinuta sam da ipak nije još nešto drugo. Ponekad po noći dok ležim osjetim nekakvu bol unutra, pa sva pretrnem...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja se natačem vodom i puno sam riješila. Imala sam velikih problema sa mjehurom godinama. Uvin čaj u trudnoći ne pijem.. Čim osjetim zatezanje, peckanje ili bilo šta slično, pijem i pijem i pijem...I zasad uspijeva

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Curke,

ja isto imala velikih problema s mjehurom. Isto čim osjetim približavanje nekih simptoma, ja krenem s natakanjem s brusnicom, tekućinom itd.

No neki dan me gin malo prosvijetlila po tom pitanju - ja joj rekla da imam neki čudan osjećaj kod mokrenja, nije upala mjehura, ali je kao neki početak - a veli ona - pa nemate ništa u urinu, nikakvih bakterija.

Ali, ako se pothlađujete, znači hladne su vam noge, to izaziva reakcije u vegetativnom sustavu, bubrezi dobijaju neki signal da filtriraju manje tekućine, pa se manje tekućine nađe i u mjehuru, što izaziva odn. započinje i razmnožavanje eventualnih bakterija u urinu, jer nema toliko ispiranja. Nisam stručnjak, može biti da sam nešto skroz krivo citirala - ali poanta je - debele čarape na noge, dugačke potkušulje i puno tekućine - nisu ni naše bake i mame baš tak blesave kad su nam govorile da ne hodamo bose i golih leđa...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pozdrav, evo samo da pitam, ovo mi je druga trudnoća a u prošloj nisam imala takvih problema pa nisam pametna što činiti. uglavnom, sad sam 10 tjedana i od jučer popodne imam upalu mjehura i to baš jaku, jako me boli, svako malo na wc s tim da me i to pražnjenje jako boli. moje pitanje - da li ići kod ginekologa ili liječnika opće prakse?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kod opce prakse da ti da uputnice za urinokulturu, a do tad ovo gore - brusnica, i puno tekucine, ne uvin caj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Svejedno ti je, jer ti i gin dava uputnicu za urinokulturu. A ja sam nekako mišljenja da je dok je trudnoća u pitanju uvijek najbolje ići ginekologu jer tad ima najbolji uvid kako se stvari odvijaju.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma kod nas se (a vjerojatno i drugdje) na tu urinokulturu čeka po 4-5 dana, što mi s ovim bolovima nije baš, pa ionako planiram sutra ujutro nosit urin u privatni lab gdje su nalazi kroz par sati.
    a problem mi je ginekolog jer ju trenutno mijenja neki starac kojem nije baš previše stalo (imam dojam da baš ''odrađuje'' zamjenu), a ona se vraća s bolovanja za tipa 2 tjedna a toliko naravno ne mogu čekati pa si nekako mislim da mi je bolja opcija dr. op. prakse jer je fakat predana i svoje trudnice drži ko kap vode na dlanu. pa možda bolje k njoj sad, s ubuduće ako bude problema ginekologu...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Svejedno ti je, jer ti i gin dava uputnicu za urinokulturu. A ja sam nekako mišljenja da je dok je trudnoća u pitanju uvijek najbolje ići ginekologu jer tad ima najbolji uvid kako se stvari odvijaju.
    ups, u pravu si, ja sam kod privatnice, nemrem naravno dobit uputnicu pa sam, tj. nisam se ni sjetila da gin daje uputnice.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je doktor rekao da mogu bez problema piti Lactogyn tablete, jer sam ih uzimala uz antibiotik na početku trudnoće kada sam imala urinoinfekciju.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lactogyn - to su one neke s probioticima za očuvanje i održavanje vaginalne flore? baš ću pitat dr danas, ima smisla budući da antibiotici spale svu sluznicu i sve na šta nalete
    ma joj, samo da prođe, imala sam tu i tamo i prije lagane upale koje bi prošle unutar jednog dana samo s čajem, al ovo boooli, a i nije mi drago u trudnoći...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lactogin možeš bez problema piti, to su OK tablete i ja sam ih uzimala.
    Sad kako nemam baš nekih problema ne uzimam, al da mi se takvo što pojavi sigurno bi. Uzmi i čaj od brusnice, on nikako ne može škoditi, puno tekučine da se sve lijepo ispere, a ako ti je ta zamjena ginića tako grozna, bolje u opče prakse, možda ti uopče ne treba urinokultura nego ti reće što da uzimaš. Sretno

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

odnijela ja jutros urin ipak u privatni lab na urinokulturu, bit će gotovo do četvrtka (inače bi čekala do idućeg tjedna). pijem ja brusnicu (1,5l dnevno i još otprilike 2l vode i piškim stalno al ono što mi je čudno je što mi nakon noći jutro i dio dana bude dosta dobro, čak se i bol smiri al zato oko 18h opet pakao do spavanja. čekam sad da mi dr počne raditi, i super je jer ne da trudnicama da čekaju, nego kucnem i odmah sam na redu. draga dr...
    i hvala Bogu što su mi starci uletili i zabavljaju miška jer ja ne mogu. i za starce jedna
    i da! hvala svima na savjetima!! ma i vama jedna

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod brusnice je važno kolikog je postotka. najčešće čajevi iz trgovine imaju koncetrat od samo 1 posto dok u ljekarnama ima od 30 i 100%. ja sam svoje rješavala sa 30%-tnom, dok mi je ginićka rekla da sam i 100%-tnu smjela uzeti.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, da, uglavnom s tom brusnicom ''muljaža''. u dm-u ima encijanova čista. meni super.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala upalu u prvoj trudnoći i pila sam na dan litru čaja od brusnice i litru mješavine koju su mi napravili u biljnoj apoteci, a sastojke sam našla na stranicama poliklinike harni, i prošla je za tjedan dana.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

curke, koji anitibiotici su "sigurni" u trudnoći? Ja imam naznake upale mjehura, urin loš, ali onaj CRP samo 13, i leukocioti OK. Ništa ne peče i nema neke tegobe trenutno. To vidio iz urina. Inače imam stalno ešerihiju 10 na 5, i upale malo, malo...
    Ginekolog me pita koji su mi antibiotici pomagali do sada? To mi zvuči malo debilno. Ja rekla da sam pila penicilin (Amoxil) i on mi dao amoxil, dvije kutije, bez urinokulture.

Ja neću piti antibiotike bez urinokulture, šta velite?
    Strah me antibiotika UŽASNO.

Pitala sam ga ima li neki alternativni način da se to riješi, on kaže ne. Ali rekao i vit C, i brusnicu na tone i tekućinu obavezno.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad mi tip u ljekarni (Dvoržak) kaže da brusnica nije za trudnice. I u čudu me gleda i pita jel mi to liječnik rekao? i nije mi dao kupiti 100% čaj, nego 30%.
    Onda se išao konzulitrati s kolegama u vezi kapsula Brusnicin (isto ginić preporučio) i nakon puno rasprave, rekli ne brusnicin, nego od encijana one pastile ili natural wealth.

Stvarno sam zbunjola sad.... :?

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam imala neku bakeriju u urinu. Doktorica mi nije dala antibiotik, ali mi je preporučila da uzmem nešto u ljekarni.

U ljekarni su mi dali preparat Cys Control. I mogu ti reći da je super, a smiju ga i trudnice iako je na bazi brusnice.
    Pakiranje se sastoji od 20 vrećica sa prahom koji razmutiš u čaši vode i to popiješ 2x na dan.
    Znači kutija je za terapiju od 10 dana, ali se preporuča 20 dana.
    1 kutija košta cca 180 kn i vrijedi svake lipe.

Preporučila bih ti da probaš...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja pijem brusnicu od početka trudnoče, skuham encianov čaj (mislim da je 100%) i ohladim ga, super je kao sok, al ga nemoj prežestokog skuhat. Nikakve probleme nemam sa mokrenjem, nemam bakterija ni u urinu ni na vag.brisevima...

Pretpostavljam da ti ne daju brusnicu koncentrat sok, taj je zaista prejak, al čaj možeš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •