Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Savjet protiv grinja

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Savjet protiv grinja

Do sada sam plišane i slične, krpene igračke trpala u zamrzivač, a sada ih preko noći smo ostavim na balkonu da se posmrzavaju i grinje uništene ! :D

To pišem zato da ove puste minuse iskoristimo bar za nešto dobro !

ivarica

Početno

izbjegavam grinje sto vise mogu, dakle, nemamo krpenih igracaka

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ma nemam ni ja puno baš zbog toga, ali nešto ipak imam, a pošto su grinje jeziva napast na svakakve im načine im pokušavam stati na kraj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    izbjegavam grinje sto vise mogu, dakle, nemamo krpenih igracaka
    Broj krpenih igracaka 0. Broj tepiha u kuci 0. Sve zbog grinja. Da jos kako bez madraca mogu spavati bilo bi to super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: SAVJET PROTIV GRINJA

Citiraj andrea prvotno napisa
    Do sada sam plišane i slične, krpene igračke trpala u zamrzivač, a sada ih preko noći smo ostavim na balkonu da se posmrzavaju i grinje uništene ! :D

To pišem zato da ove puste minuse iskoristimo bar za nešto dobro !
    A onda kad ti se odmrznu igracke, odmrznu se i grinje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako je jedan legendarni profesor s mog faksa jednom rekao jednoj studentici: "Gospodična, to vam se ne lufta nego pere"
    Sve nam je ili perivo ili "jednokratno".

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ovo nisam ja izmislila.
    Poznato je da niske temperature uništavaju između ostalog i grinje i djeluju kao neka vrsta "dezinfekcije".

Bio je prilog o tome na HTV-u, da se igračke mogu staviti u zamrzivač i tako se unište grinje.
    Ne odmrznu se, nego pokrepaju .

Znam i ja da se peru, ali ovo je samo jedan od načina borbe protiv tih napasti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Kako je jedan legendarni profesor s mog faksa jednom rekao jednoj studentici: "Gospodična, to vam se ne lufta nego pere"
    Dobro govori tvoj profesor, ali šta da radim sa fucking medotom koji je veći od mene....nema šanse da ga strpam u mašinu.... .....presladak je ali ja bi ga najrađe zašvikala u smeće...stalno zamišljam kakve se sve grinje skupljaju na njemu....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam uopce razmisljala o grinjama :/
    Ovo me potaklo na razmisljanje...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto uopće ne razmišljam o grinjama :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj Davore, ovo je isto jedan preofesor rekao, ali na fakultetu udaljenom od zagrebackog, sigurno 500 km

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja isto uopće ne razmišljam o grinjama :/
    Apsolutno potpisujem.....Ni na kraj pameti mi nisu... a nemamo tepihe jer mi mrsko usisavati

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    a nemamo tepihe jer mi mrsko usisavati
    Ni mi nemamo tepihe, ali usisavam svaki drugi do treci dan. Tolko se mucica lovi da ne mogu gledat, a kamoli udisat.
    A Leon jos nema takvih igracaka da se love grinje na njima, ali me ovo potaklo da kad ih bude imao ih cesce perem.
    Al zasto se uopce tolko trebamo cuvat grinja? Zasto su one stetne? (naravno, ako nismo alergicni na njih )

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam gledala taj prilog na HTV-u, pa sam onda počela o tome razmišljati.

Alergičari se jako teško nose s tim, stariji ljudi, djeca sa astmom, bronhitisom i sl.
    Ne možemo pobjeći od njih, ali ih možemo pokušati suzbiti, makar to ponekad izgleda kao Sizifov posao. :/

Ni ja nemam tepihe, muka mi je od čišćenja i pranja, ali imam jastuke, dekice, nekoliko plišanaca, madrace. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znate ko ne razmislja o grinjama? Onaj ko nema problema s takvim stvarima(blago vama).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Znate ko ne razmislja o grinjama? Onaj ko nema problema s takvim stvarima(blago vama).
    Potpisujem .

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Al zasto se uopce tolko trebamo cuvat grinja? Zasto su one stetne? (naravno, ako nismo alergicni na njih )
    Ak nisi alergican, za nist nisu stetne, samo jedne od mnogih "buba" oko nas... Mony cooliraj, nemoj mi sad pocet "panicarit" na grinje 8)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj Mony prvotno napisa
    Ak nisi alergican, za nist nisu stetne, samo jedne od mnogih "buba" oko nas... Mony cooliraj, nemoj mi sad pocet "panicarit" na grinje 8)
    Pa jos mi samo to fali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grinja? Sto je to grinja? :? 8)

lidac2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Grinja? Sto je to grinja? :? 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti je hajvan-baja što živi u tepisima, naslonjačima, krevetima, dekama... a hrani se ostacima kože 8)
    Prošla bi neprimjetno kad ljudi ne bi dobivali alergije na njih

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je hajvan-baja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavezno svakodnevno "luftam" vani na ovoj hladnoci i jastuke, poplune, deke, plisance.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja mama. I onda se zahebem i ne unesem posteljinu prije da se zgrije, nego lijegamo u hladan krevet!!!!!!!! BRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ali zato se brzo zgrijemo!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisu badava naše bake iznosile posteljinu i tepihe na snijeg. Istina, moja baka nikad čula za grinje, al je uvijek govorila da se bolje spava kad posteljina malo promrzne .

ivarica

Početno

mozda ovo pomogne (nama 8) nije :/ )

Nepospremljeni kreveti mogu nas učiniti zdravima
    27.01.2005 | 22:25
    Djecu učimo da uvijek pospremaju krevet, što mladići u vojsci još bolje nauče, no najnovije britansko istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Kingston pokazuje da u nepospremljenom krevetu grinje jednostavno ne bi mogle opstati.
    Podaci iz istraživanja pokazuju da grinje ne mogu živjeti u “nepospremljenom”. Prema podacima znanstvenika, grinje koje su vidljive jedino mikroskopom jer im je duljina manja od jednog milimetra mogu nastanjivati bilo koji dio našeg životnog prostora, a pretpostavlja se da ih u jednom krevetu u prosjeku može biti i više od 1,5 milijuna.

Potraga za vlagom

Cilj istraživanja je pomoći u suzbijanju tog vrlo opasnog napasnika koji prouzročuje bolesti i stvara nezdravu atmosferu u prostoru u kojem se stalno boravi i odmara. Kućna prašina koja je prepuna grinja velika je opasnost i za astmatičare jer njihovo udisanje može izazvati jake alergene reakcije.

Neka novija istraživanja povezuju vlažne prostore prepune grinja s mnogo većom učestalošću pojave astme i drugih alergenih bolesti. Znanstvenik koji je vodio istraživanje dr. Stephen Pretlove ističe kako je ono pokazalo da grinje koriste vodu iz atmosfere preko posebnih pomagala na njihovu tijelu te da u toploj prostoriji u kojoj je malo vlage ne mogu dugo preživjeti.

Financijska korist

“Ako ne pospremite krevet i omogućite njegovo provjetravanje i isušivanje, to može dovesti do manjka vlage koja je potrebna grinjama, pa one tada mogu i uginuti”, sažima Pretlove podatke dobivene istraživanjem te dodaje da se istraživanje nastavlja, a konačne će podatke imati tek za nekoliko mjeseci.

Značaj ovog istraživanja, kako ističe Pretlove, može dovesti i do izravne financijske koristi.

Prema njegovim podacima, u Velikoj se Britaniji godišnje troši oko 700 milijuna funti na tretiranje bolesti koje nastaju zbog grinja, ne računajući novac koji sami stanovnici troše kako bi uklonili grinje iz svojih kreveta.
    http://www.dnevnik.com.hr/index.php?article=6165

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mrak, ja rijetko kad pospremim krevet
    tepihe bacila
    kupila nedavno nove madrace
    preporod

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema podacima znanstvenika, grinje koje su vidljive jedino mikroskopom jer im je duljina manja od jednog milimetra mogu nastanjivati bilo koji dio našeg životnog prostora, a pretpostavlja se da ih u jednom krevetu u prosjeku može biti i više od 1,5 milijuna.
    Hebate Ivka ogadi mi sad spavanje

I sta sad da ne pospremam krevet ujutro

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citat:
    Prema podacima znanstvenika, grinje koje su vidljive jedino mikroskopom jer im je duljina manja od jednog milimetra mogu nastanjivati bilo koji dio našeg životnog prostora, a pretpostavlja se da ih u jednom krevetu u prosjeku može biti i više od 1,5 milijuna.

Hebate Ivka ogadi mi sad spavanje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam kupila nako zepterovo čudo na paru i sad ko fol tim ubijam grinje na madracu.Kad smo doznali da nam kćer ima alerg.astmu(gl.krivac prašina i grinje)sve smo plišane igračke poslali u nazorovu.Onda mi bilo žao kad je najmlađi klinac nadobivao plišance,pa sam ih nekoliko ostavila koje sad svako malo peruckamo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mama ima onaj vorwerk usisavac,
    ali nekak ne vjerujem da ona pjena nekaj ubije grinje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    Ja sam kupila nako zepterovo čudo na paru i sad ko fol tim ubijam grinje na madracu.Kad smo doznali da nam kćer ima alerg.astmu(gl.krivac prašina i grinje)sve smo plišane igračke poslali u nazorovu.Onda mi bilo žao kad je najmlađi klinac nadobivao plišance,pa sam ih nekoliko ostavila koje sad svako malo peruckamo.
    Da ali sad kad ocistis s parom treba se to susiti vidis da grinje vole vlagu Inace i ja to radim

ivarica

Početno

ja ga pospremam samo kad mijenjamo posteljinu ali, kod nas kazem ne pomaze :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •