Do sada sam plišane i slične, krpene igračke trpala u zamrzivač, a sada ih preko noći smo ostavim na balkonu da se posmrzavaju i grinje uništene ! :D
To pišem zato da ove puste minuse iskoristimo bar za nešto dobro !
Do sada sam plišane i slične, krpene igračke trpala u zamrzivač, a sada ih preko noći smo ostavim na balkonu da se posmrzavaju i grinje uništene ! :D
To pišem zato da ove puste minuse iskoristimo bar za nešto dobro !
izbjegavam grinje sto vise mogu, dakle, nemamo krpenih igracaka![]()
Ma nemam ni ja puno baš zbog toga, ali nešto ipak imam, a pošto su grinje jeziva napast na svakakve im načine im pokušavam stati na kraj.![]()
Broj krpenih igracaka 0. Broj tepiha u kuci 0.ivarica prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
Sve zbog grinja. Da jos kako bez madraca mogu spavati bilo bi to super.
A onda kad ti se odmrznu igracke, odmrznu se i grinje.andrea prvotno napisa
Kako je jedan legendarni profesor s mog faksa jednom rekao jednoj studentici: "Gospodična, to vam se ne lufta nego pere"
Sve nam je ili perivo ili "jednokratno".
Ovo nisam ja izmislila.
Poznato je da niske temperature uništavaju između ostalog i grinje i djeluju kao neka vrsta "dezinfekcije".
Bio je prilog o tome na HTV-u, da se igračke mogu staviti u zamrzivač i tako se unište grinje.
Ne odmrznu se, nego pokrepaju.
Znam i ja da se peru, ali ovo je samo jedan od načina borbe protiv tih napasti.![]()
Dobro govori tvoj profesor, ali šta da radim sa fucking medotom koji je veći od mene....nema šanse da ga strpam u mašinu....Davor prvotno napisa
![]()
![]()
.....presladak je ali ja bi ga najrađe zašvikala u smeće...stalno zamišljam kakve se sve grinje skupljaju na njemu....
![]()
Nisam uopce razmisljala o grinjama :/
Ovo me potaklo na razmisljanje...
ja isto uopće ne razmišljam o grinjama :/
Davor prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Joj Davore, ovo je isto jedan preofesor rekao, ali na fakultetu udaljenom od zagrebackog, sigurno 500 km![]()
Apsolutno potpisujem.....Ni na kraj pameti mi nisu... a nemamo tepihe jer mi mrsko usisavatiLutonjica prvotno napisa
![]()
Ni mi nemamo tepihe, ali usisavam svaki drugi do treci dan. Tolko se mucica lovi da ne mogu gledat, a kamoli udisat.anchie76 prvotno napisa
![]()
A Leon jos nema takvih igracaka da se love grinje na njima, ali me ovo potaklo da kad ih bude imao ih cesce perem.
Al zasto se uopce tolko trebamo cuvat grinja? Zasto su one stetne? (naravno, ako nismo alergicni na njih)
Ja sam gledala taj prilog na HTV-u, pa sam onda počela o tome razmišljati.
Alergičari se jako teško nose s tim, stariji ljudi, djeca sa astmom, bronhitisom i sl.
Ne možemo pobjeći od njih, ali ih možemo pokušati suzbiti, makar to ponekad izgleda kao Sizifov posao. :/
Ni ja nemam tepihe, muka mi je od čišćenja i pranja, ali imam jastuke, dekice, nekoliko plišanaca, madrace. :/
Znate ko ne razmislja o grinjama? Onaj ko nema problema s takvim stvarima(blago vama).![]()
Ak nisi alergican, za nist nisu stetne, samo jedne od mnogih "buba" oko nas... Mony cooliraj, nemoj mi sad pocet "panicarit" na grinje 8)Mony prvotno napisa
Grinja? Sto je to grinja? :?8)
Zorana prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
To ti je hajvan-baja što živi u tepisima, naslonjačima, krevetima, dekama... a hrani se ostacima kože 8)
Prošla bi neprimjetno kad ljudi ne bi dobivali alergije na njih![]()
Obavezno svakodnevno "luftam" vani na ovoj hladnoci i jastuke, poplune, deke, plisance.
I moja mama.I onda se zahebem i ne unesem posteljinu prije da se zgrije, nego lijegamo u hladan krevet!!!!!!!! BRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ali zato se brzo zgrijemo!![]()
![]()
nisu badava naše bake iznosile posteljinu i tepihe na snijeg. Istina, moja baka nikad čula za grinje, al je uvijek govorila da se bolje spava kad posteljina malo promrzne.
mozda ovo pomogne(nama 8) nije :/ )
http://www.dnevnik.com.hr/index.php?article=6165Nepospremljeni kreveti mogu nas učiniti zdravima
27.01.2005 | 22:25
Djecu učimo da uvijek pospremaju krevet, što mladići u vojsci još bolje nauče, no najnovije britansko istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Kingston pokazuje da u nepospremljenom krevetu grinje jednostavno ne bi mogle opstati.
Podaci iz istraživanja pokazuju da grinje ne mogu živjeti u “nepospremljenom”. Prema podacima znanstvenika, grinje koje su vidljive jedino mikroskopom jer im je duljina manja od jednog milimetra mogu nastanjivati bilo koji dio našeg životnog prostora, a pretpostavlja se da ih u jednom krevetu u prosjeku može biti i više od 1,5 milijuna.
Potraga za vlagom
Cilj istraživanja je pomoći u suzbijanju tog vrlo opasnog napasnika koji prouzročuje bolesti i stvara nezdravu atmosferu u prostoru u kojem se stalno boravi i odmara. Kućna prašina koja je prepuna grinja velika je opasnost i za astmatičare jer njihovo udisanje može izazvati jake alergene reakcije.
Neka novija istraživanja povezuju vlažne prostore prepune grinja s mnogo većom učestalošću pojave astme i drugih alergenih bolesti. Znanstvenik koji je vodio istraživanje dr. Stephen Pretlove ističe kako je ono pokazalo da grinje koriste vodu iz atmosfere preko posebnih pomagala na njihovu tijelu te da u toploj prostoriji u kojoj je malo vlage ne mogu dugo preživjeti.
Financijska korist
“Ako ne pospremite krevet i omogućite njegovo provjetravanje i isušivanje, to može dovesti do manjka vlage koja je potrebna grinjama, pa one tada mogu i uginuti”, sažima Pretlove podatke dobivene istraživanjem te dodaje da se istraživanje nastavlja, a konačne će podatke imati tek za nekoliko mjeseci.
Značaj ovog istraživanja, kako ističe Pretlove, može dovesti i do izravne financijske koristi.
Prema njegovim podacima, u Velikoj se Britaniji godišnje troši oko 700 milijuna funti na tretiranje bolesti koje nastaju zbog grinja, ne računajući novac koji sami stanovnici troše kako bi uklonili grinje iz svojih kreveta.
mrak, ja rijetko kad pospremim krevet![]()
tepihe bacila
kupila nedavno nove madrace
preporod
Hebate Ivka ogadi mi sad spavanjePrema podacima znanstvenika, grinje koje su vidljive jedino mikroskopom jer im je duljina manja od jednog milimetra mogu nastanjivati bilo koji dio našeg životnog prostora, a pretpostavlja se da ih u jednom krevetu u prosjeku može biti i više od 1,5 milijuna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I sta sad da ne pospremam krevet ujutro![]()
![]()
Natasa30 prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam kupila nako zepterovo čudo na paru i sad ko fol tim ubijam grinje na madracu.Kad smo doznali da nam kćer ima alerg.astmu(gl.krivac prašina i grinje)sve smo plišane igračke poslali u nazorovu.Onda mi bilo žao kad je najmlađi klinac nadobivao plišance,pa sam ih nekoliko ostavila koje sad svako malo peruckamo.
mama ima onaj vorwerk usisavac,
ali nekak ne vjerujem da ona pjena nekaj ubije grinje
Da ali sad kad ocistis s parom treba se to susiti vidis da grinje vole vlagudolega prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Inace i ja to radim
![]()
![]()
![]()
ja ga pospremam samo kad mijenjamo posteljinuNatasa30 prvotno napisa
ali, kod nas kazem ne pomaze :/