molim za pomoć, naime zaposlena sam na određeno i ubrzo mi istiće ugovor o radu. Zanima me, ako mi firma ne produži ugovor, koja su moja prava.
molim za pomoć, naime zaposlena sam na određeno i ubrzo mi istiće ugovor o radu. Zanima me, ako mi firma ne produži ugovor, koja su moja prava.
, zaboravih napisati prije 2 mjeseca sam otvorila porodiljnizaca prvotno napisa
ako ti neproduže ugovor,ideš na hzzo i imaš ista primanja kao do sada i staž i dalje ide,barem je tako kod mene!A kad istekne porodiljni ideš na biro....
hvala na informaciji, ipak mi se ne sviđa solucaija biroakatarinaB prvotno napisa
Pomoć! u listopadu 2007. prešla sam iz državne firme u "bolju"ustanovu u sklopu soc. skrbi, no u to vrijeme ostala sam u drugom stanju. Termin mi je 31.5.2008. Radim u toj ustanovi već 4,5 mjeseci i 1.4. mi ističe ugovor s tim da je bio dogovor za daljnje produžavanje. Radim i ne žalim se iako je posao i fizički zahtjevan (radi se s djecom). No upravo sam saznala da mi ipak neće produžiti ugovor nego će uzeti nekog drugog na neodređeno. / rečeno mi je da se mogu javiti na natječaj ali što će mi kad neću moći raditi/. Rekla sam da se mogu vratiti nakon 6 mj. ali ne žele ni čuti, kao što mi ne žele omogućiti ni porodiljni. Znači od 2.4. sam nezaposlena taman pred redovni porodiljni. Još radim i ne ide mi se zbog toga na komplikacije iako mi doc. savjetuje. Što da radim očito je riječ i diskriminaciji jer me ne žele primiti zbog trudnoće.Radi se o ustanovi koja se dosta eksponira ( zalaže za dobrobit roditelja i .....................ccccccc.
Noel 26.07.2006
Lena u slatkom iščekivanju
Cure, samo ću vam reći sretno.
JA sam u prvoj trudnoći isto bila na određeno i pretpostavljala sam da mi neće produžiti ugovor. Na moje iznenađenje jesu, ali već sam radila duže od tri godine. Tek sam 2 g poslije dobila za stalno.
SRETNO!
I ja sam bila na ugovor na neodređeno kad sam ostala trudna.Otišla sam odmah na komplikacije zbog problema s prethodnim trudnoćama.Nakon dužeg natezanja s poslodavcem produžio mi je ugovor do mjesec dana prije poroda,tako da sam se prijavila na socijalno "fond djelatnika" te ostvarila prava na staž i primanja do godine dana djeteta.Zanima me zna li netko kad istekne godina,u slučaju da se ne zaposlim,prijavljujem se na biro.Da li ću imat kakva primanja s obzirom da sam bila u radnom odnosu. :?
Imam jedno pitanje,ja sam se tek zaposlila i odmah sam otkrila da sam trudna,pošto mi je doktor rekao da ću možda morati mirovati cjelu trudnoću zanima me koliku ću naknadu imati pošto sam dobila tek jednu plaću?
831,00kn ako nemaš niš staža prije toga...