-
tri mj bolovanja(komplikacije)
Je li istina DA nakon tri puna mjeseca,odnosno 90 dana bolovanja imaš pravo na neku naknadu od poslodavca ili su to puste priče?
-
Mislim da ti poslodavac to moze isplatiti (neoporezivo je mislim do 2000kn), ali i ne mora. Velike firme obicno to imaju definirano u kolektivnom ugovoru.
-
imam još 15 dana do 90 dana bolovanja...pa mi je hitno a upravo sam saznala za to...pa ako mi možeš konkretnije objasnit ili netko drugi tko zna više o tome...
hvala ti
-
najbolje ti je nazvati u firmu i pitati konkretno. jer, nije kod svakoga isto. ja sam jednom (nakon sudara) bila 4 mjeseca na bolovanju. nakon 90 dana firma mi je uplatila 2500kn, kada sam se vratila raditi, dobila sam još toliko.
-
Da, ako je to regulirano kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu. Ne mora čak biti ni novčana naknada, mogu ti npr. platiti lijekove. Ako ne piše u kolektivnom ugovoru ili pravilniku o radu, onda ne mora.
-
Kod nas definirano kolektivnim ugovorom i ja dobila 3300kn
-
radim u školi i uskoro ću i ja dobiti naknadu(nešto manje od 3000). Referentica me slučajno skoro za to zakinula tumačeći ugovor u kojem piše da se porodiljne naknade ne računaju kao bolovanje - no tu je nešto previdjela: čuvanje trudnoće nije porodiljni nego bolovanje!!!!
inače, ovo pravilo (koliko sam saznala) vrijedi za sve državne ustanove(ukoliko nije drugačije u kolektivnom ugovoru)
moj savjet: dobro se raspitajte, jer mnogim su trudnicama ova prava uskraćena (a oni koji bi nam to trebali dati također ili ne znaju)
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma