Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Višak energije

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Višak energije

Kako ispucati klincima višak energije u ove zimske hladne ljigave dane kad se ne može van. Van se ne može jer mlađi brat ima upalu uha a stariji se ponaša kao da se uštekao na 220V. Kombinirano trčanje po stanu, bacanje igračaka, maltretiranje mlađeg brata, i sve popraćeno urlanjem, kreveljenjem, beljenjem i sličnim zvukovima. To sve traje dok se nešto/netko ne razbije ili ostanu bez energije nakon cca 45 minuta ili više. Onda su preumorni za spremanje, gladni ..rezultat je kaos u stanu i sveopća iscrpljenost ukućana. Help!

jazz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imali smo sličnu situaciju prije mjesec dana kad je starija operirala mandule pa su bile u kući 2 tjedna. Non stop. Mlađu nisam dala u vrtić da ne bi donijela kakvu boleštinu.
    One su naprotiv bile kao u stanju hibernacije. Crtići i crtići. I tako su se navukle na to da sad kad trebamo van - neće da idu :shock: hoće gledat crtiće.
    Predvečer je obavezna jutnjava kroz stan. Tu se ispucaju. A čujem da je i kod susjeda isto tako.
    Baš i mene zanima što će ostale cure reći na ovu temu....

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čitah da je jako bitno da se šećeri izbace iz prehrane djeteta jer potiču agresivno i hiperaktivno ponašanje... pa to može malo pomoći.... možda, a za ostalo nažalost nemam prijedloga...

Nadam se da će upalica brzo proći, pa da ćete moći svi zajedno vani...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo sa secerima sam negdje procitala i ja...

nemam nista pametnije od toga da:
    -vjezbas ili pleses s njim uz neku mjuzu navecer... moj dvoipogodisnjak je vec pravi mali yoga majstor...
    -pustis neka jurca okolo ali osiguras sto vise stan i raskrcis mu sto vise prostora (ja imam jako dugi hodnik koji ide u veliki dnevni boravak i luka uredno vozi romobil i tricikl po kuci te trci sprintove...
    -vise nego obicno zracis prostorije i rastvoris zavjese ako ih imas da sto vise prirodnog danjeg svjetla ulazi unutra...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma moj nekad slatko ne jede danima pa ima redovno divljanje 5xdnevno. Nemože ga ništa ispucati. Jedino ga kupka onako malo smiri. A imam bebu 6 mj. stariji skoro 3 god. nemogu bebicu voditi van kad god ovom treba ispucavanje.
    Umjesto ispucavanja slaže puzle ili kupke.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi ispucavamo energiju na krevetu. Najviše voli kad se MM i ja legnemo na krevet, a on onda skače po nama. Voli i kad se pokrijem s dekom pa ga lovim i štipkam. Uz to se on smije i vrišti. To ga umori pa se tako ispucava pred spavanje. Naravno, ne svaki dan.
    Ali, što ćemo drugo kad je vani hladno i mračno, a mi smo nedavno bili jako bolesni pa se moramo još malo čuvati.

Inače, vodimo ga ponekad i u igraonice da se ispuše.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po mom iskustvu, najvažnije je klincima dati nekog posla. kad je moja princeza doma, zajedno kuhamo, peremo veš, usisavamo...
    usput i pričamo, zezamo se, a kako nam cijelo vrijeme "smeta" mali braco, tako te aktivnosti doživaljava kao njeno posebno vrijeme s mamom. jer mali braco to ne može raditi, a ona može.
    istina, prilikom kuhanja je mali kaos, ali recimo dam joj krumpir i nožić s kojim se ne može porezati, dakle guli krumpir i evo veselja i zabave nekih 15-tak minuta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima boks vreću i rukavice imlati po njoj

nekreativna sam

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    ovo sa secerima sam negdje procitala i ja...

nemam nista pametnije od toga da:
    -vjezbas ili pleses s njim uz neku mjuzu navecer... moj dvoipogodisnjak je vec pravi mali yoga majstor...
    -pustis neka jurca okolo ali osiguras sto vise stan i raskrcis mu sto vise prostora (ja imam jako dugi hodnik koji ide u veliki dnevni boravak i luka uredno vozi romobil i tricikl po kuci te trci sprintove...
    -vise nego obicno zracis prostorije i rastvoris zavjese ako ih imas da sto vise prirodnog danjeg svjetla ulazi unutra...
    potpisujes, s tim da mi vjezbamo sa sekom , pri cemu joj on razgibava kukice i nevjerojatno je njezan pri tome
    a dva puta tjedno ga vodimo na bebe ribe, uto i cet su meni najdrazi dana jer navecer samo se spusti u krevet i spava cijelu noc bez ikakvih zelja i sl.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam svima , znači to nije samo tako kod nas. Odmah mi je malo lakše. Najviše mi , zapravo, smeta deranje i kreveljenje, ali to je njeov način ispucavanja energije i frustracija. Kad ga uhvati takva jurnjava i deranje, tu ne pomažu ni puzzle ni crtanje, nikakva mirna aktivnost. Malo, ali samo malo pomaže kad radimo neke vježbe koje inače radi na treningu s tatom (kako skače zeko, hoda patka, kolut naprijed i sl), ali to je max. 5 minuta. Onda opet rututum po stanu. Probat ćemo s muzikom i plesom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Hvala vam svima , znači to nije samo tako kod nas. Odmah mi je malo lakše.
    tako je svugdje...
    sjeti se samo svog djetinjstva i vecernjeg jurcanja i (ako imas brata/sestru slicne dobi) - obavezno padne i kakva tuca ili cupanje kose ili sl....

ili djecji rodjendani koji, jer se i roditelji dobro zabavljaju u susjednoj prostoriji i ne da im se doma - prerastu u prave derneke...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam bila dosta mirno dijete i znala sam trčkarati ali se ne sjećam vrištanja, urlanja, kreveljenja... a tuča i čupanje su bili jednosmjerni - imam puso stariju sestru .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mogu posvjedočiti da izbacivanjem slatkiša iz prehrane definitivno imate puno mirnije dijete, staloženije i koncentriranije dijete. Kod nas je ponašanje bilo takvo da sam već bila u panici radi li se možda o hiperaktivnosti. Igrom slučaja pogoršale su mu se alergije i doc zabranila sve slatkiše i hranu koja sadrži umjetne boje, konzervanse (mi mu i prije nismo davali nešto puno slatkiša ali dede i bake i ostala rodbina :/ ). U neku ruku nam alergija dobro došla. Sada je puno smireniji i spremniji na suradnju, prije je imao toliko energije da nije imao vremena ni da sasluša što mu govoriš, niti ikakvog načina da se smiri.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Višak energije

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    .....se ponaša kao da se uštekao na 220V. Kombinirano trčanje po stanu, bacanje igračaka.....i sve popraćeno urlanjem, kreveljenjem, beljenjem i sličnim zvukovima. To sve traje dok se nešto/netko ne razbije ili ostanu bez energije nakon cca 45 minuta ili više.
    ja bi sutra potpisala na takvo ispucavanje viška energije da znam da će trajat do sat vrimena.
    a zamisli da ti krene takav tempo ujutro od 8 čim otvori oči: jurnjava, skakanje, trčanje....pa u nadi da će ispucat energiju i zaspat popodne (da mm i ja malo odahnemo) odvedemo šeficu u sportsku dvoranu. ona sama, dvorana cila njena, trči po dvorani gori doli sat vrimena. neću ni nabrajat koliko puta uza skale, niza skale od gledališta.
    ništa, ne pomaže, od spavanja nula bodova.
    popodne opet igra, šetnja, ljulje, parko, posjeta prijateljima.....dođemo doma oko 20 sati u nadi kako će ona već u autu hrkat, a ne samo spavat.
    jok, šefica skakala do 23 sata.

ovo je opis samo jednog od dana. a ovakvih je dana bilo ohoho...
    kod nje je isto, jela - ne jela slatko, energije za satrat navy sealse (sad tek razumim kako je bilo marincima kad su tribali jedan jedini dan radit sve što u tom danu napravi malo dite. )

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas je samo jedna jurilica, ali ta netreba povoda ni razloga - sve je povod za: đipanje po krevetu, trčanje (makar i u krug po maloj sobici), vriskanje, smijanje i sve ostalo... kao da je dobila energetsku inekciju i poludila totalno. Danas ja u 22h stojim kraj nje i molim ju i prijetim joj se nek se već jednom skine za pranje, a ona mi se smije i viče: ove su šlapice za jurenje i brzanje (ovu zadnju riječ nisam nikad ni čula od nje, di je to pobrala?). Ja se u našoj kući uvijek zadnja spremam spavati. Okupala sam se i vratila u sobu mokre kose, a ona još budna, i hoće mi dirati mokru kosu )) Ma ta mala ima energije 200x više od mene.

Najgore mi je kad se isprogramiram da izdržim do navečer, i sve se već riješi i u krevetu je, a onda joj se piški, pa jako ogladni pa je žedna. Onda već pomalo pucam. Danas joj nisam imala psihičke snage pričati priču. To kad sam se vratila iz kupaone, pita me: Mama, jesi se smirila? Ja velim jesam, a ona veli: onda mi možeš pričati priču? Ma slatka je, ali me iscijedi.

I otkad je zahladilo isto neće van, samo bi gledala crtiće, a onda ju na kraju pukne ta navala energije. Zato sam joj danas dala crtiće ujutro, a popodne smo plesale, spremale i sl., da se bar malo istroši. Ali nije se istrošila ona nego ja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. se sva sreca dosta dobro ispuca u vrticu.
    a onih par sati kad dodje doma uglavnom visak energije ispucava skakanjem po krevetu (sto cu uskoro na zalost morat zabranit jer ima skoro 17 kg) trcanje, plesanje i pjevanje po stanu. i pustim je sto duze da se igra u kadi, to isto malo izmori.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Roko ima višak,a ja manjak energije

Bio je bolestan 3 dana pa nismo išli nigdje,a danas je kiša pa smo opet doma.....dakle.....kao iscrpljen je od bolesti moš misliti. Juri po cijelom stanu i vrišti...skače po kauču...vrti se u krug dok se ne sruši :shock: ....i tako dok se ne umori. Srećom odspava popodne u većini slučajeva pa ipak predahnem.

Ono sa box vrećom mi se još čini najbolja ideja

Da...i moj štrajka sa izlascima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •