Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: FIBROADENOM I TRUDNOĆA

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno FIBROADENOM I TRUDNOĆA

Imam dva fibroadenoma na desnoj dojci jedan je veličine 1.5 cm a drugi 8 mm. bila sam kod doktora koji kaže da ne smijem zatrudniti dok to ne izvadim jer da će se oni u trudnoći povečavati te mi je preporučio da pričekam 6 mjeseci (prije dva mjeseca imala sam biokemijsku), ali meni se to čini jako dugo ne da mi se toliko čekati.

pa mene zanima što vi mislite, ako zatrudnim može li mi to smetati, kakve mogu biti posljedice?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da to ovisi koje ti je vrste fibroadenom a to se moze utvrditi samo punkcijom. ja sam dvaput operirala fibroadenom na lijevoj dojci jer je punkcijom utvrdjeno da je brzorastuci. medjutim i nakon druge operacije se ponovo pojavio i to 1,5cm x 2 cm. na pregledu su zakljucili da je bolje vise ne dirati nego pratiti situaciju. smatrali su da trudnoca i dojenje moze samo pogodovati nestanku fibroadenoma. rodila sam i dojila sam 20 mjeseci. planirala sam po prestanku dojenja otici na kontrolu ali jos nisam bila planiram uskoro.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajde molim te reci mi da li ti se povećao u trudnoći?? moji fibroadenomi ne rastu, stalno su iste veličine pa valjda mi ne bi smetao u trudnoći a valjda ne bi ni narastao nešto previše (ja se nadam).

i reci mi gdje si to operirala, čula sam da je u zg dobar dr. nola?? ili možda netko drugi ako možeš preporučiti

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam bila na pregledu dojke prije IVF-a.

Potvrđen mi je frbroadenom za kojega znam cca 2 godine i dobila sam zeleno svjetlo uz preporuku da ga prekontroliram za 6 mjeseci ako uđem u postupak. Nešto je malo veći od 1cm i nisu mi preporučili vađenje iako planiram trudnoću.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

operirala sam u splitu u bolnici jer tada nisam zivjela u zgb. ne bih rekla da mi se povecao, nisam ga kontrolirala doduse,ali osjetila bih buduci da je jako blizu povrsine i osjetim ga jako kad npr lezim na trbuhu.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a meni je stvarno više muka od ovih fibroadenom. netko kaže vadi ga a netko ne! ne znam više kome da vjerujem, ja ga najrađe ne bi vadila jer se on ne povećava. šta ću ne znam ni sama?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam ne mogu ti ja reci idi ili ne idi. ja sam dva puta vadila i kad su mi rekli da je opet tu rekla sam si e neces vise. a onda su mi i oni rekli da je bolje vise ne prckati po tome nego samo redovito kontrolirati da se na vrijeme uoce neke ne daj boze promjene.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su fibroadenom dijagnosticirali otprilike prije 7 godina. Tada su napravili punkciju, a na slijedecoj kontroli nakon godinu dana su mi predlozili operaciju.
    Razlozi za operaciju koje su mi dali, a koji su se svodili u glavnom na to da je to jedini nacin da o tome ne moram vise brinuti, nisu mi bili dovoljno uvjerljivi pa sam operaciju odbila.
    Nakon toga, sve do sada kada za dva tjedna imam prvi UZ dojki, nisam isla cak ni na kontrolu, buduci da je prema mojoj samokontroli stanje nepromjenjeno.

Na operaciju bi se odlucila jedino, ako bi fibroadenom bitno poceo mjenjati svoj oblik i/ili velicinu. Sve dok je stanje nepromjenjeno na operaciju ne bih isla, posebno kada znam da se i unatoc tome fibroadenom cesto ponovo pojavi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravila sam napomenuti da i ja isto tako planiram trudnocu i da to za sada ne utjece na moju vec prije donesenu odluku da ne zelim operaciju zbog prevencije.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala ti sad si me bar malo utješila jer nikako ne želim tu operaciju jer sam dosta i čitala po netu da se ponovno vraća.
    ma u biti stvar je u tome što sam ja bila kod dr. nole u zagrebu i svi moji me tjeraju da napravim tu operaciju jer je on kao dobar doktor i on "zna što govori" tako da mi po cijele dane vise na glavi a meni je više puna kapa svega pa sam se zato ovdje i odlučila potražiti mišljenja vas drage moje curke

vidim da nisam sama i da nas ima još puno takvih i lakše je ovako kad podijelim to sa vama

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e i zaboravila sam napomenuti da je i meni dat razlog kao da je bolje da to odma napravim nego poslije trudnoće jer će onda biti veći ožiljak i ništa više

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam fibroadenom od prije par godina i velik je ako se dobro sjećam oko 2 cm.Nakon toga sam zatrudnila i sad dojim već 15 mjeseci.I zaboravila sam na njega do ovog tvog posta i evo,još uvijek ga pipam,djeluje iste veličine,istog oblika.Inače,bila sam na punkciji i rekli su da ga trebam kontrolirati svakih 6 mj.Međutim ja sam na to i zaboravila a ginekolog niti to spominje niti je to imalo iakkve veze sa trudnoćom

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni isto ne bi na pamet palo da zbog toga ne smijem ostat trudna. evo ja imam 30 godina a prvi put sam operirala sa 18. drugi put godinu nakon toga. znaci deset godina ga imam nedirnutog i fakat mi nis ne smeta.
    sto se oziljka tice uopce se ne vidi jer mi je uz samu bradavicu. ali su mi oziljci od operacije smetali kod dojenja tj nisu mi smetali ali kako su mi kanalici bili osteceni pa je mlijeko oslabljeno strcalo pa on nakon tri mjeseca vise nije htio jer je gospodinu preslabo curilo pa sam dojila samo na jednu cicu.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sve mi je tako jednostavno kad s vama pričam, a ja sam se tako uspaničarila, nisam spavala baš sam se prepala. sad mi je sve nekako lakše i mislim da ću ga i ja kontrolirati i planirati trudnoću normalno kao da njega i nema! inače meni punkciju ovaj doktor nije ni preporučio već je po opipu i uzv tvrdio da je 100 posto fibroadenom te da ga ne treba punktirati već samo izvaditi.
    samo još nešto cure, zna li neka od vas nekog dobrog dr. za to u zg? molila bih preporuke, da poslušam još jedno mišljenje, naravno ja samo želim čuti da operacija nije potrebna, eh....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •