-
Nešto sam izvukla 10 dana nakon poroda:-o
Pozdrav...
Imam jedno pitanje ...
Jučer na wc-u sam izvukla neki komad (posteljice pretpostavljam),dugo oko 10cm i izgleda kao crijevo (pileće recimo
).Ništa me nije boljelo i nisam imala pojačano krvarenje,niti povišenu temperaturu,tak da se nisam javljala u bolnicu.
Molim vas da mi se jevite ako je netko imao slično iskustvo....
-
Istog trena zovi bolnicu gdje si rodila i njima to ispričaj!!
-
mislim da je to ugrušak
pitanje je samo koje je boje, da nije slučajno svježa krv?
ja sam imala jedan veći komad, ja bih to nazvala želatinozne mase, ali dok sam još bila u bolnici
svakako nazovi, neka ti ipak stručna osoba kaže
može ti i patronažna pogledati (ah, vikend)
zovi!
-
To se i meni desilo 10 dana nakon poroda ali sam to i očekivala jer su mi odmah nakon poroda rekli da je ostao jedan dio posteljice unutra tj.ovoj posteljice
dobila sam i injekciju da to lakše izađe van
nakon toga sam išla na uzv-vaginalni 8)
-
:shock: ja bih odma zvala bolnicu i njih pitala, zlu ne trebalo.
~~~~~~~~~~~~~da nije nista
-
ovak....
zna se dogoditi da se krv nakuplja,pa se zgruša i onda rukne van kao komad jetrica,ali pod stiskom se rastvara u manje komadiće, to je krvni ugrušak-ništa opasno
a ako je jaaako čvrsto,vidljive su žilice i više liči kao komadić smećkaste kože onda je posteljica ili ovoji(koji isto nisu opasni,ali se često zamijene za posteljicu)
posteljica nije rastezljiva niti se na dodir raspada,već je deblja i čvrsta,skoro ko džon
-
vrlo je moguće da je to gazica ili tampon koji se koriste kod šivanja,pa je obljepljeno lohijama i krvlju.
Nagledala se takvih slučajeva,čak je je jedna žena došla u ambulantu 7 dana nakon poroda ,jer je nešto nepodnnošljivo smrdilo i žena se prepala-bila je to gaza od pregleda nakon poroda!Tačno sam vidjela kad je med.sestra izvukla i zaista je bilo ... :shock:
-
idi ljekaru
vjerovatno će to trebat malo isprat
i dobro pregledat
mislim da nije ništa strašno i netrabš sad da se nešto pretjerano brineš, ali bi morala otići(pogotovo ako ti se pojača krvarenj-lohije)
-
Ako krvarenje nije pojacano (ne natopis ulozak u roku od jednog sata) onda je OK. Ovo je po svoj prilici bio samo ugrusak. Nema se smisla maltretirati po hitnoj ako nema potrebe.
-
I ne znam bas je li potrebno ikakvo ispiranje. Nek se tijelo samo ocisti. Ovo sto je zaklina1 opisala meni se desilo nakon oba poroda (prvi carski, drugi vaginalno) i nikakve intervencije, po savjetu med. sestre, nisu bile potrebne po tom pitanju.
-
OVo se i meni desilo, i to nekoliko puta (izvlacila komade razlicite velicine :/ ) i patronazna mi je rekla da bolje da ja odem na pregled, ja sam cekala vikend i otisla ravno u rodiliste, rekli su mi da je to relativno normalno ali da je bolje otici na pregled ako nismo sigurni po izgledu je li ugrusak ili samo ostatak ovoja posteljice.
-
Puno hvala,sada sam ipak mirnija...
Ništa se nije promjenilo,temperatura je normalna,krvarenje nije pojačano i mislim da je sve pod kontrolom,tako da se nisam nikome javljala.A ovo što sam izvukla sigurna sam da nije ugrušak, niti komad gaze,već dio posteljice ili nečega sličnog,jer je baš izgleda poput crijeva ili čak pupčane vrpce,čvrsto,sivkaste boje.A ništa... nadajmo se da je sve ispalo i da će sada sve biti ok...
-
posteljica NE SMIJE BITI!!!
jer ostatak i najmanjeg dijela posteljice može izazvat užasna krvarenja, zato se i pregleda broj kotiledona nakon poroda da slučajno nešto ne ostane i u slučaju da se to desi mora se raditi ekskvamacija ili ljuštenje maternice.
To može biti čišćenje embrionalnih ovojnica,tj.onog što je ostalo,a sa posteljicom se nije šalit.
Ona MORA izać poslije poroda SVA ili dože do groznog krvarenja.
da sve bude kako treba
-
Ja sam dugo krvarila radi teškog poroda, nije bilo problema s posteljicom, a cca tri tjedna nakon poroda sam izvukla "komad jetre". Zvala dr., ako nema temperature, ako se dobro osjećam, i najvažnije ako nije svježa krv i ako krvarenje ne pojačava, vjerojatno se tijelo čisti i sve je ok. Tako je i bilo.
Meni se i za vrijeme menstruacije zna dogoditi da ima "komada", pa kako neće nakon poroda?
-
ajme, ne se zezati s tim...otiđi to provjerit...ja bi...ali ja sam malo freak...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma