Originally Posted by
The Margot
Cure, ja sam u 10/2008 bila na HSG-u u poliklinici Harni, na preporuku moje ginekologice, u sklopu onih baznih pretraga oko neplodnosti... Nalaz je bio uredan i sve super. Do proljeća - ljeta 2009. ništa se nije desilo, tj nisam i dalje ostajala trudna pa smo odlučili krenuti na IVF, i onda je donešen onaj zakon, bla, bla, da ne duljim. Pa smo otišli van i potrošili 7.000 eur na dva pokušaja i ništa od toga, još zasad.
Prošle godine sam bila kod dr R. u Viliju (zbog imunologije) i on me totalno ubio u pojam - da meni nije rješenje IVF, nego da bih trebala ponoviti HSG laporoskopskim putem...
Najgore od svega je to što se moja ginićka složila sa dr R. na što sam ja totalno ostala u čudu - pa zašto me onda zaboga nije odmah poslala na laparoskopiju, a ne u pol. Harni na UZV metodu koja nije baš toliko pouzdana .
Uglavnom, uskoro ćemo opet na pokušaj IVF-a i mislila sam, ako opet ne uspije, u pauzi do ev. idućeg pokušaja, bih možda čak i napravila taj HSG laparoskopskim putem. Nadam se da u Rijeci za to daju anesteziju (glupo pitanje?)...