Nova sam na forumu, pa valjda nemam još dovoljno odaslanih postova. Imaš moj mail u biografiji.

Kod mene je bila dg lpsc (dijagnostička), dakle stanje nakon lpsc je kao i zatečeno. Prvo sam otišla u Polinkliniku IVF na konzultacije kako sam prethodno napisala, a lpsc sam radila u Petrovoj pod vodstvom prof.Šimunića. Operirao me je prof.Vrčić. Odlično mi je odrađena lpsc, nikakvih poteškoća poslije, sutra kući izišla odmah.

U otpusnom pismu su mi u djelu "Nalazi" (dakle ono što sam radila prije nego sam došla u Petrovu na lpsc) napisali "HSG Rtg desno neprohodno", dakle to su tako jasno pročitali iz slika koje sam im donijela iz St i za koje su mi rekli da je sve ok. A što se tiče operacije ukratko piše "desni jajovod sa fimotičnim ušćem ne propušta modrilo, a lijevi prohodan."

Mi smo ITI (inseminacija u prohodni jajovod) radili nakon lpsc u Poliklinici IVF (sve što bi radila privatno u HR radila bih tamo, svi su sjajni). Imajući u vidu koliki je postotak uspješnosti inseminacije (10% ili 12% kako gdje) i nalaze MM koji su već u vrijeme operacije bili loši (i cijelo vrijeme do dan danas su loši, dijagnoza iz potpisa) mi smo donijeli odluku da više nećemo ići na ITI, iako je preporuka prof. Šimunića bila da se kombinira ITI sa IVF. Sve to skupa košta živaca i novaca, a šanse su minimalne od minimalnih. U MB nam je također prof. Vlaisavljević rekao da se s ovakvim nalazom MM nema što tražiti sa ITI.
I upravo zbog dosadašnjeg neuspjeha jednostavnog liječenja, kao i prisutnosti uzroka neplodnosti kod oboje, smatramo oboje da je vrijeme za ICSI/IVF. Eto tako smo se odlučili za postupak i to u MB. Stvarno su razlika od svih s kojima sam se sretala u ovoj našoj borbi i isplati se čekati cca godinu dana na postupak, naravno kome godine i financije to dozvoljavaju.

"Slučajevi" kao nina70 me jako vesele