-
Bok vcruicks-martin !
Drago mi je ta se i tvom Martinu Suvag sviđa.
Mojoj Nini je teka puna. Teka kod glavne tete-prof., koja ih cijelo vrijeme čuva, dolazi u ormarić samo petkom, pa ju tada nosimo doma. Obično kroz tjedan naprave dvije ili tri cjeline, uz svaku stoji "naučiti pričati" ili "završiti crtež" ili "pobojati do kraja". Kad krenem s Ninom vježbati pričanje te priče, vidim da ju ona zna od početka do kraja iz čega zaključujem da ili su je tesali cijeli tjedan ili moja Nina brzo pamti. Druga teka je stalno u ormariću, jer po njoj radi druga teta-prof. koja s njima radi individualno, svaki drugi dan. Ja tu teku nosim doma svaki dan. Kad su taj dan nešto radili to malo prođemo, ako nema ništa novo, onda vrtimo po teci unatrag i malo pričamo. I to je to. Glavno pravilo je "ne forsirati". Kad mi Nina kaže da je umorna, zatvorimo teku. Povremeno popričam s jednom, pa s drugom prof. one mi ukažu što su problmi kod Nine i na što da pripazim, ali to mi i napišu u tekicu, koje stvari treba trenirati, pa se tako igramo. Još ju mući ispred/iza/ispod, skužila je prvi/zadnji, razumijevanje će se još neko vrijeme trenirati. Npr. jučer je imala u teci pjesmicu o ježu, zna ju cijelu napamet, pokazuje prstićem dok "čita", "bode, bode jež, bit će suza bjež", ima slikicu gdje curica plaće, kada ide tekst "bit će suza" i teta je napisala pitanje "zašto curica plače?". Kad sam ju pitala, veli ona "curica je izgubila tatu". To je to nerazumijevanje. Pjesmica je naučena napamet i nema razumijevanja sadržaja, dok ne uđeš u detalje. Ja sam ju ispočetka ispitivala, što ima jež, pa je rekla "bodlje", i što se dogodi kad ga diraš "upikneš se", pa zašto curica plače "upiknula se na bodlju" i tako dođemo do kraja.
Eto raspisala sam se. ali možda će kroz neko vrijeme neka mama prepoznati svoje dijete u našim klincima, pa će na vrijeme reagirati ili će naći na ovom forumu iskustva, koja su nama toliko trebala, a nismo ih mogli naći.
Meni je jako drago da sam Ninu upisala, pogotovo što ide stalno ujutro, sve se posložilo. :D
Martin ide u turnusima ? Kako izdrži popodnevni turnus ? Naša teta kaže da Nina nakon završenog programa, nakon ručka u 12, oko 12.30 padne u nesvjest od umora i zaspi ko top. Jedva se probudi kad dođem po nju u 3 sata.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma