Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
Moze li mi netko opisati kako izgleda jedan dan u Suvagovom vrticu? Netko je prije napisao da djeca borave 5 sati i spomenuta je neka pauza od 30-tak min, znaci li to da su gotovo cijelo vrijeme u nekim terapijama/vjezbama? Jel ostaje vremena za igru, izlazak na igraliste i sl?
Pretposavljam da su sve aktivnosti vodjene i zajednicke? Sto ako netko ne zeli sudjelovati?
Moje dijete (ako ce se to realizirati) bi imalo nepune cetiri godine kada bi krenulo u suvagov vrtic i ne znam bi li moglo pratiti takav tempo. Sada u jaslicama se puno toga daje na izbor, nema prisile po pitanju aktivnosti, naravno da se neka pravila grupe moraju postivati, ali se jako uvazava djecji interes i potreba.
Koliko djece je u jednoj suvagovoj grupi? Spomenuto je da su grupiani po teskocama, a da li su grupe kronoloski homogene ili heterogene?
Koliko osoba i kojega profila je s djecom u jednoj grupi?
Ono sto me jos zanima, koliko vam se cini da je sredina u kojoj svi imaju iste/slicne poteskoce stimulativna? Vani je trend integracija djece s teskocama u redovne programe. Ne znam postoji li u suvagu mogucnost da se samo 2 ili 3 dana u tjednu ide u njihov vrtic, a ostale dane da je dijete integrirano u redovan program nekog dr. vrtica. Mozda i to nije najbolje rijesenje, jel bi to bilo prekaoticno za dijete, ne znam...
Kakva su vasa razmisljanja? Hvala!
Suvagov vrtić ti je individualiziran. Najbolje ti je njih direktno pitati radne terapeute + one koji su ti preporučili njihov vrtić konkretno za tvoje dijete što se planira / nudi. Bez brige, oni i te kako imaju u vidu potrebe malenih, a što treba mom djetetu, ne mora nužno odgovarati i tvom djetetu. Kao i u bilo kojem drugom vrtiću, vjerojatno ti ovaj čas neće biti u mogućnosti točno reći kakav se sastav grupa očekuje jer djeca se tek upisuju, ali će ti reći kakav im je uobičajeni način rada.

Mi smo bili "na vagi" da pošaljemo starijeg sina onamo zbog njegovih smetnji sluha i pažnje + kašnjenja u govornom razvoju, ali je na kraju ostao u običnom kvartovskom vrtiću + išao na terapije odličnom Suvagovom logopedu, gooodinama. Dobro je završilo. Ali on je imao poteškoće koje su bile rješive na taj način. Nikada nije imao poteškoća razumijevanja govora nego neke druge smetnje koje smo s njima rješavali kod neurologa i fizijatra, uz redovni vrtić. U dogovoru sa Suvagovim logopedima i drugim osobljem zaključili smo da Suvagov vrtić za naše dijete nije nužan, ali da sam pomislila da treba ili da su nam preporučili, ne bih ni trenutka razmišljala. Pedijatrica nam je čak predlagala i Suvagovu školu, ali dijete je uredno prošlo testiranje za redovnu, uz individualizaciju. No, o tome kad dođe vrijeme... Eto, nemamo direktno iskustvo s njihovim vrtićem, ali vjerujem da će ti izaći u susret i odgovoriti na sva tvoja pitanja. Sretno i nadam se da će se naći najbolje rješenje baš za tvoje dijete!