Moj sutra ide na provjeru sluha u SUVAG. Ne znam zasto me frka :brukica:
Stavljen je na listu cekanja za terapiju u Samoboru,ali mi nisu rekle koliko se ceka. Do ljeta ne ocekujem nista, idemo mi i dalje privatno
Moj sutra ide na provjeru sluha u SUVAG. Ne znam zasto me frka :brukica:
Stavljen je na listu cekanja za terapiju u Samoboru,ali mi nisu rekle koliko se ceka. Do ljeta ne ocekujem nista, idemo mi i dalje privatno
U Suvagu obično naprave audiometriju (to je ono što jelena.O zove "dizanje ruku") u gluhoj komori, a tek kad imaju taj nalaz, ako nije ok rade se daljnje provjere (slušni potencijali - BERA, ako bude trebalo, ali to je na dugačkom štapu i mislim da pripada u domenu neurologa). Često se traži i timpanometrija, ali to je obično tek nakon pregleda ORL, ako otorinac ustanovi da treba. Timpanometrija nije provjera sluha, nego tlaka u uhu (s tim je moj stariji imao problema zbog suženja zvukovoda i začepljenih Eustahijevih cijevi). Sjećam se da treba biti zvonolika krivulja na obje strane da bi nalaz bio uredan. Davno sam bila s njim na tim pretragama, pa sam veći dio i zaboravila, ali djeci je to obično zabavno - dobiju slušalice i upute kako treba signalizirati gdje se čuje, pa im je to kao igra.