Pokazuje rezultate 1 do 50 od 419

Tema: SUVAG?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    iz moje prekobarne perspektive, a uz dijete slicne dobi (imat ce sedam pocetkom sljedece godine, ide u prvi razred tj. drugu godinu osnovne), bas mi je cudno sto je to dijagnoza. Moja kcer samostalno cita (pocetkom skolske godine izmjerena razina sredine drugog razreda), ali dovoljno cesto ne zna prepricati procitano na zadovoljavajuc nacin (za prvi razred). Bas smo prije desetak dana imali jesensku konferenciju s uciteljicom i rekla nam je da je trenutni fokus one-on-one instruction upravo citanje s razumijevanjem. Nikakva dijagnoza, samo uputa da ju cesce pitamo sto cita (ili sto slusa, kad mi citamo).
    Pa nije to dijagnoza, to je nalaz koji se referira na status u tom određenom trenutku. Nakon što su mi sinovi skoro 20 godina proveli tamo (na sreću), vjeruj da znam. Tja, možda je u Jamerici drugačije, ne bi se štela mešati...

Natrag na temu: U Suvagu dijete ide na te kontrolne preglede 1x godišnje ili 1x u 6 mjeseci, ovisno kako oni odrede, a ostalo vrijeme (kad dođe na red ili kad oni procijene da treba) ide na redovne terapije. Na nalazu piše preporuka. Osim toga, teškoće učenja i čitanja ne dijagnosticiraju se odmah, nego se nekoliko godina prati stanje, uz preporuke što se s djetetom treba raditi. U Suvagu naravno nikad ne dobiješ samo jedan papir, nego više njih, ovisno o potrebama. To su nalazi logopeda, psihologa, otorinca, neurologa, fizijatra, psihoterapeuta (ne nužno svi, nego prema potrebi). Uključen je cijeli tim. Nalazi se mijenjaju, kako dijete usvaja neke stvari (korekcija izgovora je tipičan promjer).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.11.2022. at 07:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •