Citiraj vcruicks prvotno napisa
U ožujku idemo na ponovno testiranje kod psihologa, a postoji i šansa da ga uzmu u svoj vrtić. Kad bih ja samo znala što oni očekuju, odnosno, kakvu djecu primaju u taj vrtić! AKo napreduje nije dobro, jer onda (po njihovom) očito možemo i sami, ako ne napreduje nije dobro jer onda nema pomoći...Za poludit. Kak je vama?
Pozdrav ! Zanima me da li ste bili na pregledu i kako je prošlo ?

Ja sam mama curice od 4 godine koja je ovih dana dosta loše prošla na testu kod psihologa na Suvagu, zaostaje u razumijevanju više od godinu dana. Kao hitnu mjeru psiholog je predložio Suvag-vrtić, odnosno njihovu rehabilitaciju.

Kako je moja curka rođena kao visoko neurorizično dijete, prošli smo na Goljaku sito i rešeto i prohodali, pa sam upoznata sa svime i spremna na puno toga. Ovo se moglo očekivati, ali nisam baš mislila da je malena tako loše. Spremna sam na sve ambulantne dolaske, i rad kod kuće, čak i privatne satove, ali nikako ne mogu posložiti život da ju upišem u Suvag vrtić, jer je on jedan tjedan ujutro pd 8 do 13, a drugi tjedan po podne od 13 do 18. Tamo se navodno ne spava i ne jede, a ja radim od 7 do 15. Dodatni problem je što se uskoro selim iz Zgb u drugi grad. Ne mogu preći niti na rad od 4 sata jer od pola plaće ne mogu živjeti, a niti to me ne bi spasilo jer ako bih je vodila u vrtić u 13 sati kad bih onda išla na posao.

Zanimaju me i iskustva drugih mama, ako ih ima, kako ste se posložile ?
Da li se na djeci koja idu u taj vrtić stvarno vide promjene, koliko brzo se vide i koliko to sve skupa traje ? Da li postoji kakva alternativa, neka druga poliklinika, privatnik ili nešto treće ? Pretpostavljam da su na Suvagu najbolji, barem se tako priča, ali možda nam i netko drugi može pomoći ?

Želim svoju curicu izvesti na pravi put u smislu kad sa nepunih 7 god. krene u školu, da ne bude imala problema u njoj.

Hvala svima unaprijed na odgovorima