evo, da vam se javim mojim osobnim iskustvima.....
rodena sam na vakum, sa nekih 3 godine se je pocelo primjecivati da zaistinu ne reagiram kad me netko zvao i da jako lose pricam....moji roditelji su bili upuceni u suvag, gdje se je ustvrdilo da slabije cujem.....pocela sam nositi slusne aparate i 2 puta tjedno odlazila logopedu(zivjeli smo u istri)....sljedece godine su me doktori htjeli uputiti u suvagov vrtic, no moji ipak nisu pristali biti tako odvojeni od mene(a mogucnosti da budemo svi u zg..nije bas bilo).....tako da sam nastavila vrtic u istri....doslo je vrijeme za skolu...sad se je naslo doktora koji me nisu htjeli pustiti da idem u skolu sa drugom djecom nego u suvag...no moji su inzistirali da bar pokusam...nije ih bilo briga da li cu izgubiti jednu godinu....tako da sam krenula u skolu i odlucila se svima pokazati, cijelu osnovnu skolu sam prolazila sa odlicnim bez ikakvih privilegija, zavrsila gimnaziju(isto bez privilegija..neki nisu ni znali da slabije cujem)...sad studiram u italiji.....samohrana sam majka jednog andelica....i ponosna na sebe......

sada kad sam postala majka imam malo drukcije poglede...ali ovo sta pricate...ne zeli suradivati, ne zeli ovo...nemojte misliti da ja nisam bila takva...bila sam i te kako, mama se je mucila na sve strane da mi nade doktora..pa smo odlazili i 1 tjedno u rijeku kod logopeda sta je 70 km od nase kuce.....moja suradnja je s vremenom postajala sve veca...no doma sa roditeljima me bas nije bilo volja vjezbati..koliko god se oni trudili biti sve zabavniji...samo kad su mi spomenuli slabo mi je bilo....a sada mi je zao jer bim sigurno prije naucila ljepse pricati..no nema veze...sad se vise trudim....i sve to moje negodovanje je trajalo do od malo...ni sa 12, 13 godina..joj nisam jednostavno volila vjezbati...a sada shvacam sta su moji roditelji prozivljavali...zato vam kazem...nemojte se previse truditi muciti ih ...pokusajte malo manje obracati pozornost doma....pokusajte s njim igrati kaladonta ili tako nesto...ili neku dugu igru, pod uvjetom da se mozete ispravljati jedno drugo...nesto zanimljivije i bez one teke pred sobom..ako treba naucite napamet..mene je glava bolila kad je mama onu teku(od logopedice) otvorila pred sobom.......
no, VEELIKO VEELIKO HVALA MOJIM RODITELJIMA STA NISU ODUSTAJALI, NEIZMJERNO CU IM BITI ZAHVALNA CIJELI ZIVOT JER SU MI OMOGUCILI DA BAREM POKUSAM ONO STA SAM SADA OSTVARILA...a da nisam uspijela znala bih barem da sam imala priliku pokusati......