-
argenta, ja sam nekad davno dobila preporuku ayurvedske lijecnice prema kojoj se dohrana zapocinje gore opisanom procijedenom vodom od raskuhanog moong dahla ili bhasmati rize. znajuci da je kombinacija oboje, inace poznata pod nazivom peya, izuzetno lagana i uravnotezena, pocela sam dohranu zapravo s kombinacijom zutog moonga i bhasmati rize kuhanih najmanje 1,5 sat u puno vode, pa procijedenih. to se pokazalo kao vrlo ugodno za moju bebu i blagotvorno za regulaciju stolice, s kojom se, kao sto je cesto slucaj s dojenim bebama, ponekad malo mucio. al to ti je ayurveda; makrobioticari ce ti vjerojatno reci nesto drugo, netko drugi nesto deseto... princip ayurvede je da uravnotezen obrok sadrzi zitarice, mahunarke, razne vrste povrca - lisnato, korjenasto, "plodasto", svih sest okusa, mora biti ugodan oku, trebaju biti zastupljena razlicite boje, treba biti iskljucivo svjeze kuhan, itd.
za dohranu, medutim, vrijedi da se namirnice uvode vrlo postepeno, npr. tjedan dana ovo opisano, pa tjedan dana samo jedna vrsta povrca itd. tako da se probava ima vremena naviknuti na svaku namirnicu ponaosob...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma