Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Participacija u bolnici nakon poroda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Participacija u bolnici nakon poroda

Moja prijateljica je rodila ima 3 tj. Danas je završila u bolnici zbog velike temperature, još ne znaju što je. Može biti zbog grudi, hemeroida, viroze... Na šalteru bolnice su je pitali ima li dopunsko osiguranje, inače će platiti participaciju ležanja u bolnici po danu. Ona nema dopunsko, ali je zanima da li po zakonu porodilje uopće plaćaju paricipaciju u bolnici? I pod kojim se šifrom ona uopće vodi u bolnici dok je na porodiljnom?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2287

Rodilja je oslobođenja doplate za porod, ali ne i za ostale bolesti/stanja.

I pod kojim se šifrom ona uopće vodi u bolnici dok je na porodiljnom?
    Šifriraju se bolesti/stanja, ne i pacijenti, koliko je meni poznato. Za dnevnu bolnicu dobila je uputnicu, što joj tamo piše, tamo se vidi šifra?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trudnice su oslobođene plaćanja participacije, ali samo za stanja i poremećaje vezane uz trudnoću. To znači da za sve druge bolesti, stanja ili povrede plaćaju participaciju kod liječenja, ako nemaju zaključen ugovor o dopunskom zdravstvenom osiguranju.
    Evo ovo sam našla na liku, ali ovo se samo odnosi na trudnice. Ona nije više trudnica, nego porodilja. I njeno zdravstveno stanje jeste vezano za porod jer temperatura je uzrokovana nakon poroda od mogućih hemeroida koje je dobila prilikom poroda ili upaljenih dojki :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rodilja je oslobođenja doplate za porod, ali ne i za ostale bolesti/stanja.
    Bez obzira što su te bolesti uzrokovane porodom, tj. vezane su za porod :?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja frendica je nedavno ležala u bolnici zbog komplikacija vezanih uz porod i nije ništa platila a nema dopunsko.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eci, zbog čega je ona ležala?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ostao joj je komadić posteljice, to su skužili tek nakon mjesec dana.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam svojevremeno imala nešto slično, još sam jedno vrijeme naknadno pohodila bolnicu, ali nisu mi trebale uputnice, sve mi se vodilo pod šifrom poroda (dolazila sam na odjel samo s otpusnim pismom).

Mislim da je u tome caka, ako je vode pod porodom, ne trebaju joj nove uputnice, liječe je na staru uputnicu. Ako treba nova, to je odmah automatski neka nova bolest koja nije vezana za porod.

Po tvom postu, ako je došla s novom uputnicom (ili od svog liječnika ili od hitne), vjerojatno joj to ne vode pod porodom.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, nju je poslala dr. opće prakse.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam rodila u 4 mjesecu ove godine, nakon 10 dana sam završila na hitnoj zbog povišene temp.mastitisa, a na kraju se otkrilo da mi je ostala posteljica i napravili su kiretažu, naravno to nisu napisali u nalazima. Ležala sam cijeli tjedan primala intervenozno antibiotike, beba je bila samnom, nemam dopunsko i nisam trebala uputnicu-ništa nisam platila(još i to , nakon svega što su mi napravili), dobila sam samo otpusno pismo, i kada sam nakon tjedan dana došla na kontrolu, nisam ništa platila, ali mislim da sam tada nosila uputnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •