Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 321

Tema: Kucni ljubimci i bebe

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moram i ovdje reci, yorkice ljubi mi to preslatko dijete, slike su predivne!

ova:
    http://i273.photobucket.com/albums/j...a/IMG_7728.jpg
    me totalno odusevila!

ja se inace bojim pasa i ne bi ih mogla imat po kuci, al ove fotke su me skroz odusevile.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Mala je užasno plakala za svako skidanje odjeće, presvlačenje, oblačenje, o kupanju da ni ne pričam. Sad zamislite mene kako pokušavam presvući vrištećeg stvora, kraj mene mm koji kao pokušava pomoći a zapravo više smeta i u totalnoj je panici, a pas uspaničen cvili, štekće, pokušava skočiti do djeteta i grize nas za noge, samo što ne viče "što joj to radite?!?"
    kao prvo totalno podsjeca na nas, pogotovo ovo boldano
    i da: moja maca voli gristi noge kad on jako place, a ona trci za mnom i gleda ludo, u stvari ne mogu odluciti bi li ga napala ili mu zeli pomoci - nekako bi radije mislila ovo drugo
    hvala na ohrabrenju za dlake! mm takodjer ostavlja svoje s prsa po bebacu, a mene bebe vec dobrano cupa. sto to, sto opadanje, pitam se hoce li mi ostati ista na glavi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a i danas kad mala spava a ja recimo na kompu, pa se začuje plač, pas prvi skoči na noge, krene prema spavaćoj sobi ali onda stane i gleda mene da li idem 8)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a i danas kad mala spava a ja recimo na kompu, pa se začuje plač, pas prvi skoči na noge, krene prema spavaćoj sobi ali onda stane i gleda mene da li idem 8)

I meni je to sasvim dovoljno da kažem:
    "ŠTO SE VIŠE DRUŽIM S LJUDIMA TO VIŠE VOLIM SVOG PSA"!!!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Yorkice, slike su zakon. Jednostavno predivne.
    Kad bi ja onako zavezala svog huskija za kolica, mislim da bi odletila.
    Mogla bi na F1

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prekrasno... rastopim se na ovakve stvari!

Yorkica predivne slike...

Kad me pitaju (a pitaju me često) kamo ću sa Ally (kujicom) kad dođe bebač... ja kažem da je ona član familije i da ostaje točno ondje gdje je do sad bila. Sa nama u kući!! 8)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram nadodati, ali kad vidi malu da ide prema njemu ispruženih ruku i kričeći odmah briše

Yorkice, zbilja su super slike... koliko ti pasa imaš???

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj pas je ostao kod roditelja kad sam preselila u svoj stan i rodila. Još mi je danas žao, ali radije ću tako napraviti nego ugroziti dijete.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Icyoh...ako je pas dobro odgojen i pažen ne vidim kako ugrožava dijete??

Yorkice super su ti đukele...bebica če izrasti u pravo čeljade, uvijek su najbolja dijeca ona koja su odrasla uz životinje, nadam se da če i naša tako sa pasima...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nažalost problem je u tome što nije dobro odgojen i ne trpi nepoznate ljude niti djecu. Za to smo krivi naravno mi, ali sasvim sigurno neću nepotrebno riskirati

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Nažalost problem je u tome što nije dobro odgojen i ne trpi nepoznate ljude niti djecu. Za to smo krivi naravno mi, ali sasvim sigurno neću nepotrebno riskirati
    žao mi je što je tako ali ako nisi sigurna u sigurnost djeteta onda bolje tako.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="pomikaki"]

Yorkice, zbilja su super slike... koliko ti pasa imaš???
    Ja uvik kažem još uvik ne dovoljno 3

Kod nas svak ima svoga,ja,muž,mama mi,sestra,brat jedan,brat drugi,nevista....skupi se

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj emea prvotno napisa
    Imate neke savjete? Ako i stavim nešto na pod dok ona okolo puzi opet će životinje zaleć na to.
    Ne sekiraj se, moj ti je savijet da maknes tepihe iz kuce, lakse je pomesti i usisati pod, te ga proci s mopom nego stalno natezati tepihe koji su UVIJEK puni prasine i dlaka.

Bebu toplo obuci, operi pod i pusti ga da se osusi i pustaj sve na pod - pod stogim nadzorom.:D

Vjeruj samonom su spavala citav zivot min. 2 psa i odrasla sam u prilicno normalnu osobu. Dapace, ko klinka sam bolovala od bronhijalne asme koja se u vrijeme puberteta povukla (kuc, kuc o drvo) a u tome je uvelike pomoglo ojacavanje imuniteta uz pse!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tetka, koji dobar avatar...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tetka - dobar savijet ali upravo radi psa i imamo tepih. Bez njega klizi da je smiješno za gledat Kao na ledu... Kuhinju izbjegava upravo zato jer su samo pločice.
    Morat ćemo razmislit o tome.

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovako kao jedan stari izlozbenjak (covjek koji se vuce po psecim izlozbama) jedan mali savjet. Ako se psu klize po parketima/plocicama umocite mu jastucice sapa u neki slatki sok (tipa jabuka ili nesto slicno sto ima secera, moze i cola ali izbjegavajte). Njemu se nece klizati jer ce secer se lijepiti, moze polizati i on a i neki drugi dok ti ne gledas.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neće onda i cijeli pod biti ljepljiv?

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U nacelu ne jer ce ostaviti 2-3 cape i na sape ce se nalijepiti tanak sloj prasine - njemu se nece klizati a pod je relativno sugar free

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj da sam ovo znala (ili se sjetila hmmm) ovog ljeta kada je pas u gostima kod muževe mame silazio sa trečeg kata po stepenicama. Stepenice su kamene i jadnik koji i onako nije građen za stepenice je stvarno sklizao.
    Ali malo je proždrljiv pa mislim da uskoro ne bi ostalo ništa na tim šapicama.
    Ovo vrijedi zapamtit! :D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja imam 2 psa i planiramo bebu
    ne pada mi na pamet ijednu od moje dvije princeze ni minut odvajati od ostatka obitelji kad beba dodje jednog dana
    Moja poznanica koja je pokuavala da zatrudni dugo, nabavila je psa, u roku od 4 mjeseca je zatrudnila, psa dala svojoj mami, navodno je rekla da ce ga vratiti doma kad mala prohoda, malena ima 15 mjeseci a pesonja je jos uvijek tamo.
    Ona je to uradilapo principu, bila si mi dobra dok nisam mogla zatrudniti, a sad mi vise ne trebas.
    Ja sam misljenja da se sve vraca i sve se placa pa nikad ne znas koga povrijedis nenamjerno i kako ti se to moze vratiti, pa cak i kad su zivotinje u pitanju.

Skrenuh ja s teme, ali poenta je da moje curice nigdje ne idu od mene

yorkici puno poljubaca, znamo je sa ljubimaca

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

trudni smo 9 tjedana i 4 dana, imamo Francuskog bulldoga kojega smo udomili jer je par (moj brat i zenica) koji ga je do tada imao skuzio da ne mogu imati psa dok dolazi beba (sto je po meni totalno neodgovorno, bezobrazno i nehumano) od tada je Jaq sa nama i neizmjerno ga volimo. Nekada se "nasere" u krevet preko noci no uglavnom spava na kaucu u dnevnoj ili u svojoj kucici na podu, nazalost bernardinac koji jako voli djecu i koji je bio sa nama 8 godina je uginuo 5.10. ove godine. No misilim da ce Jaq*u sigurno trebati neko vrijeme da se navikne na bebicu ali mislim da nece biti problema. MOje nećake obozava a imam osjecaj da tocno kuzi da su djeca jer im dopusta kojekakve gadarije koje odrasloj osobi ne bi dopustio.

Mislim da je rjesavanje kucnih ljubimaca odvratan cin i ne pada mi napamet dati ga nekome. [/img]

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj pas je ravnopravan clan obitelji i ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da bi ga se rijesila. Kad cujem primitivna razmisljanja ljudi o rijesavanju zivotinje pozli mi. Svi u mojoj obitelji su odrasli uz pse i nitko nikad nije imao problema. Moja curica sada ima 4 mjeseca i normalno boravi uz psa. Jedino prvi mjesec je pas vecinom boravio kod mojih roditelja vise zato da meni bude lakse dok ne ulovim ritam s bebom. Malo vise pazimo na higijenu i to je to. Moje misljenje, a i koliko u zadnje vrijeme citam misljenje strucnjaka je da odrastanje uz zivotinjom moze samo biti dobro.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da takva pitanja mogu samo postaviti ljudi koji nisu nikad imali ljubimca. Oni koji ne kuze da je to ravnopravni clan obitelji.
    Mene je frendica pitala zar se ne bojim ostaviti Malca u kolicima da će moja mačka doći i izgrebati ga?!?!?!? Mogla bih si zamisliti da bi to neki ljubomorni čovječuljak napravio, ali mačka - ne...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj pasonja, koji je pred 2 godine doživio traumu kad su ga dohvatila dva mala hiperaktivca, bio je užasno nervozan čim bi vidio djecu koja su imalo živahna, ali otkad se druži s mojom curicom izgleda da se malo primirio. Također mi nije ostavljanje psa nije bilo ni na kraj pameti, premda sam znala da ću ih još puno godina morati nadgledati da ne bi netko u igri pretjerao.

U svakom slučaju, mala (16mj) je trenutno oduševljena s njime, kao i sa svim ostalim životinjama, bubama, ribama... većina vokabulara se sastoji od riječi vezanih za životinje. A u zadnje vrijeme je jutarnji ritual sjedenje na školjki (ima onu dječju dasku) dok pas sjedi kraj nje tako da ga ona može češkati nogom. Ako ne dođe ona pljeska po koljenu, jer je vidjela da i ja kad ga zovem lupkam dlanom po nozi. Za poludit

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm, ti ljudi koji se riješe ljubimca radi beba mi izazivaju mučninu. Ne kužim kako možeš odbaciti biće koje je član obitelji zato jer nije čovjek nego "samo pas" ili mačka ili što god već...ja svoju Rozu mazim i pazim i jedva čekam da upozna bebe (mi čekamo dupliće), i znam da če bit super prema njima, iako je ogromna (mješanka labradora i great dane). Uostalom dijeca koja odrastaju uz životinju su puno manje agresivna, suosječajnija su...

Sječam se sebe ko klinke, moja Lili mi je bila najbolja prijateljica, i svugdje je išla samnom. Imala je 7 kučića i ja sam praktički spavala s njima...i nikad se nisam niti razbolila niti mi se išta loše dogodilo jer sam se družila s njom.

Mnogim ljudima se prosto ne da više se brinut o ljubimvu, dosadi im, jer je poslužio svrsi, da se malo zabave...ma to ne mogu skužit...užas!!!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imamo 3 (velika) psa .... i jedva čekamo da dođe Junior i da se svi skupa izvalimo tj. zguramo na trosjed.
    Na opće zgražanje i osude većine iz moje okoline koji ne prestaju s ispitivanjem tipa - A što ćeš sada sa psima kad ti dođe beba? A ja velim - Isto ko i do sada ... Hvala Bogu da smo još davno kupili dovoljno veliki trosjed

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kako je mene sveki istupila s tim da se moramo riješiti mačke prije poroda... I to zato što je nju jednom mačka ogrebala.
    Doduše, ona mi je rekla da se dijete NESMIJE iz bolnice doma odvesti u autosjedalici jer to nije zdravo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas sa psima funkcionira savrseno (imamo ih malkice vise ).
    bebu ne doživljavaju nesto specijalno - prvi dan su je svi obiski i pronjuskali i to bi bilo to.....sada ju uglavnom ne registriraju izuzev jedne nase mazilice koja bi pak stalno bila u blizini bebe. Higijena pasa mora biti puno veca + puno češća usisavanja i ciscenja kuce/stana......i naravno, koliko god su svi oni dobronamjerni ipak NIKADA bez nadzora dok su u blizini bebe

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko vas tu ima sa 'Koji forum? Onaj forum!'? Ajmo, postrojte se, vojsko mala...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja!!!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još vas ima...

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Još vas ima...
    :D :D

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Još vas ima...
    ima ima

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo mi je predivno za vidjeti, jer nama je naša mala beaglica naša ogromna srećica i nizašto ju nebi dali... Obožavamo ju i na prijašnjim sam već stranicama pisala o našoj velikoj ljubavi i povezanosti otkako smo je spasili iz PAKLA !!

Ovako će slično biti kod nas i nikako drugaćije!!

Sad smo opet trudni, i nadamo se srećici :D, i poludim što ljudi pod normalno očekuju da je se riješimo jer dolazi beba/bebe, tj. pitaju "kuda ćemo sad s njom?!?!?!" Meni to toliko digne tlak... Uf, svašta im kažem, a ako nemam volje biti gruba, samo kratko odgovorim "U kolica i kinderbet s bebicom"

Prepredivne slike i ljubav !

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

....joj koliko me to ljudi pitalo,al nijedan od tih ljudi nema psa i ne zna kolika je to ljubav.Dobro činjenica je da se ljudi zgroze kad vide moju curicu jer je križanka između pitt bulla i a.staforda,al to zaista ništa ne znači jer pas je onakav kakvog ga ti odgojiš.Moja obožava djecu svih mojih prijatelja i ponekad mi se čini da se baš dobro kuže,a i kako se meni bliži termin sve je nježnija prema meni. Vjerujem da će na početku bit mala doza ljubomore,al to će brzo proć...ne pada mi napamet maknut iz svog života biće s kojim već 6 godina dijelim većinu svog vremena.

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Imali smo nedavno leglo i iz tog legla je jedno stene otislo u obitelj koja ima trojceke - 2 jednojajcana deckica i curicu. Ekipa je stara 5 godina i mala kujica je sada s njima.

Javio mi se tata ponosne familije kako bi mi dao obavjesti o napredku ekipe - glavna fora im je: Ako ne zelis da se kujica vozi na tvojim hlacama, izbjegavaj ju gledati, gledaj u stop.

Dobila sam i fotke doticne cetvorke... preslatki su

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bok svima

imam psa (westy terijerku), mladu, zaigranu, veselu i razmazenu.
    trudna sam, tek sam na pocetku ali evo, vec sad razmisljam o tome sto kad mala beba dodje iz rodilista doma.
    ne brine me toliko to da pas nece prihvatiti bebu i beba psa, nego vise higijenski problemi u pocetku pogotovo.

ljudi cesto ne primaju posjete doma kad beba dodje iz rodilista, radi bakterija, virusa itd... a sto sa psom?? mislim, nema sanse da dam psa, ostaje s nama jer je ravnoprava clan obitelji.

samo me zanima kako bebu zastititi u tim prvim mjesecima i kako se ponijeti, jer ipak pas hoda svuda po vani. doduse, ne spava s nama u krevetu, i nece ici bebi u krevetic naravno.

jos kad se sjetim da cu morat objasnjavati rodbini da mi ne dolaze doma u pocetku... vecv ih vidim kako me pitaju - a pas?!?!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pas je član obitelji a rodbina nije. Nije stvar samo u bakterijama, već i u tome da želiš mir do dođeš sebi nakon poroda.

Što se tiče psećih bakterija, ja to vidim kao prevenciju efekta staklenog zvona. Psu sam dala da ponjuši noge djetetu kad smo stigli iz rodilišta i smatrala sam da se ništa loše od toga ne može dogoditi (daleko od toga da je psu to bilo dovoljno, naprotiv, bio je duboko uvrijeđen mojim posesivnošću ). Pas je inače spavao oduvijek u kući, pa je tako i ostalo.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tako malom psu nije problem oprat šapice ako ih jače isprlja (pogotovo ako je svježe ošišan)
    a bebicu sigurno nećeš držat na podu ne vidim problem

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imam labradoricu. pas ti uopće naravno ne smeta. ponjušiti će bebu-od toga nema štete.a čistite kao i do sad, ni više ni manje. a ljudi prenose gadnije bolesti nego pas. pas ne može ni prehladu prenijeti. i ne dira djetetevo rukice kao odrasli i ne slini dijete kao odrasli. i ne puše djetetu svoje bakterije iz usta kao odrasli. dakle, pas je puno čistiji nego mi ljudi.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala vam cure na savjetima

mislim da cu opcenito morati psa cesce kupati, sada ju kupam cca 1 x u 2 mjeseca.
    nadam se samo da psu nece skoditi.
    moram priznati da mi pas zna smrditi, ipak hoda po vani, valja se po travi, njuska druge pse itd.
    osobno, mislim da nece biti problema..mislim da ce mi veci probme biti objasnjavati okolini, i pridobiti MM na moju stranu.
    njegova mama nije bas sretna s psom ni ovako a kad dodje beba necu ni misliti o tome.
    uglavnom, zivimo u malom stanu, dvorista nemamo, ali vjerujem da ce biti ok.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

vodom ga mozes kupat cesto koliko zelis, a samponom i dalje jednom u dva mjeseca, vise od toga im iritira kozu

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja imam mačku (avatar), s nama je 7 godina tj. koliko smo mi zajedno toliko je i ona s menom i stvarno ne znam šta sad svi očekuju da ju bacim na ulicu . maca me jako voli i jako je vezana za mene, a kako ćemo funkcionirat kad dođe beba vidit ćemo. dobra stvar je šta ona dosta vremena provodi vani, a kući spava jede i mazi se, ali ako su svi uspili uspit ćemo i mi

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi imamo labradora 2 godine starog i ima svoje bubice.
    Spava u kući osim ljeti kad mu je vruće onda je vani.
    Nije mu dozvoljeno ići na krevete i u dn. boravak jer se linja za poludit.
    Kad nema nikog doma onda je u dvorištu - pušten ali onda iz inata i protesta napravi štetu (pregrize žice, iskopa ukrasne grmiće i cvijeće, "ošiša" ukrasni buksus i sl.) - vrlo je maštovit
    Ja sam ga prestala voditi u šetnju od kad sam trudna jer zna dosta povući a i postavlja se na muške pese pa je onda problem držati ga na lajni. Šetnje obavljamo ili svi zajedno ili samo MM.
    Ne pada mi na pamet psa izbaciti van iz stana kad dođe beba ali ću se potruditi da zna gdje smije a gdje ne.
    Mislim da djetetu od dlake psa ne može ništa biti ali da će trebati više tj. češće usisvati to je istina.
    Javit ću se kad rodim kakva je situacija.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj je imao 9 godina kad sam dovela f. doma (mjesanac labradorskog i zlatnog retrivera).

odlicno se slazu, ja ne dam da ga maltretiraju, a oni ga obozavaju. ima dlaka, otkad su se rodili, nikakvih problema, nikad bolesni. mislim da je odrastanje uz ljubimca super za klince. iz tonu razloga

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi imamo labradoricu 6 godina staru, bolje reć mladu i bebača 9 mjeseci koji je u fazi puzanja i svih popratnih veselih stvarčica...dlaka ima po svuda...dozvoljeno joj je kretanje po cijelom stanu osim u našu spavaču sobu i nikad se ne penje po kutnoj i sl. isključivo je na podu...e sad...dlake sam djelomično rješila u dnevnom gdje svako jutro moj bogomdan IRobot Roomba sam usisa cijeli dnevni, jer se malac isključivo u njemu kreće po podu...ali svejedno se koja dlaka zalomi u kutiju sa igračkama, njegova usta i ruke...ne brinem zbog toga..do sad još nismo bili bolesni, ne znam jel ima veze s tim, al definitivno vjerujem u teoriju jačanja imuniteta uz životinje, a da ne govorim o toj prekrasnoj ljubavi koja među njima vlada...svako jutro kad se ugledaju frcaju iskre od veselja...naravno na oprezu sam jer za sad malac još samo štipa i čupa, al prilikom svakog dodira učim ga od početka da je Bella draga i mazim ju...valjda će jednom shvatit u svakom slučaju bilo bi jednostavnije bez psa,al je ovako puuuno zabavnije...jednom rukom mazit psa (da se ne osjeti zapostavljena) a drugom hvatam malca koji glumi planinara po namještaju

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U 14. smo tjednu naše prve trudnoće, a već 4 godine dijelimo svoj život s jednom prekrasnom, premilom 6-godišnjom biglicom koja nam je i više nego član obitelji! Već smo doživjeli pitanja "da kud bumo sad s pesom kad čekamo bebu" , ali ne damo se, pesica itekako ostaje! :D U sklopu redovitog godišnjeg cijepljenja protiv bjesnoće je dobila dodatno i pikice protiv zaraznih bolesti i parazita, i to je to!

Jedva čekamo da nam se naše dvije ljubavi konačno upoznaju i krenu u zajednički suživot, moglo bi biti jako zanimljivo :D

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •