Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: tehnika hranjenja?

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno tehnika hranjenja?

evo, mi bi počeli sa dohranom, ali imamo problem sa žlicom - probali smo kašicu par dana, ali čim vidi narandžastu žlicu miče glavu, iako je prvi dan htjela par zalogaja.
    Danas smo klinci i ja radili sok od jabuke, pa je na soku bila pjenica, koju sam štosa radi stavila na prst i gle čuda, dijete pocuclalo, pa smo nastavili sa ostatkom jabuke iz sokovnika (kao malo gušća kašica), isto je išlo...
    No, eto mene nadobudne, vadim ja narandžastu žlicu i trpam djetetu malo soka (jer je ipak ostatak jabuke dehidriran pa da se nadoknadi) i mala neće naravno!

Znači što - nastaviti tehniku hranjenja prstom, a žličicu samo kradom ili kako? Ili jednu žlicu njoj u ruku a drugu ja? Ili se prerano nadam uspjehu? (sa žlicom, naravno )

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bit ce joj se ne svida boja probaj zelenu ili plavu ili nastavi prstom, a vodu daj iz case

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ziher je stvar u boji 8)
    ima u DMu jeftinih babylove žlički, jednu njoj, jednu sebi i udri
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jesi joj možda s tom žlicom davala vitamin d?
    Moja Paula je isto prije okretala glavu čim sam se približila sa žlicom pa prije nego smo počeli s dohranom sam joj davala svaki dan malo izdojenog mlijeka da skuži da sa žlicom može dobiti i nekaj fino

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

O, moja je duuugo jela samo rukama.
    Sad kombinira

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo te žličke iz DM u 5 boja - prije svakog hranjenja ponudim mu da si sam odabere s kojom će jest - najčešće je to crvena.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nisam davala D vitamin sa tom žličicom, ali moguće da povezuje sve što je samo došlo do usta sa nekom silom..
    Danas nije tako sa tekom jela, ja kupila jabuka tonu samo par "zalogaja" i gotovo!

Ovo sa nekoliko žlica je super ideja...

Unatoč mojim sumnjama, mislim da je ipak zrela za dohranu jer uvijek gleda kad ja jedem i bulji u usta...

bumo probali i ovo sa komadima, kada sam vidjela onog malog sa videa kako trpa brokulu u usta, super je! samo moramo proučiti teoriju o nezagrcavanju komadima (nekako mi je khm, sin se davio lubenicom jednom, doduše malkice veći je bio)

ali prsti su zakon! :D

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    bumo probali i ovo sa komadima, kada sam vidjela onog malog sa videa kako trpa brokulu u usta, super je! samo moramo proučiti teoriju o nezagrcavanju komadima (nekako mi je khm, sin se davio lubenicom jednom, doduše malkice veći je bio)
    Mi smo od početka na dohrani komadima i super nam je :D Malac može pojesti praktički sve osim juhica, a danas, s 9,5 mjeseci sam pojede 3 obroka dnevno (dobro, jest lud za hranom, ali mislim da se i s izbirljivim bebama može postići čuda). Zagrcnuo se u početku par puta, ali tako male bebe imaju još vrlo jak refleks izbacivanja hrane, pa je sam izgurao komadiće jezikom i nikom ništa. Obično starija (i, navodno, nedojena) djeca imaju slabiji tja refleks, pa se mogu lakše ugušiti hranom nego malci. Sretno!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam primjer djeteta koje se zagrcne dojeći :/ i to vrlo često.
    Sa hranom se to nije dogodilo nikada. Ima 14 mjeseci i makar jedan obrok na dan je prepušten njoj na izbor, što će pojesti i koliko.
    Ignoriraj priče o gušenju malenih i sretno
    Ionako neće biti solo u stolici nego ćeš biti u blizini, uvijek možeš izvaditi bebu i okrenuti je da izbaci višak, ali mislim da se to neće dogoditi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam primjer djeteta koje se zagrcne sa vlastitom slinom
    a komadice hrane cim joj zasmetaju ispljune bez problema

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hm, ne radi nam prst više, ili sam je ulovila u lošoj fazi...
    Prvo je bježala glavom, onda kad je skužila par puta otvorila usta ali joj se povraća valjda kad joj kašica dođe na kraj jezika, onako otvori usta i kao da će povratiti, pa sam odustala.
    Valjda ima još vremena, a i probat ću sa žlicama, možda joj bude zanimljivo...

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

probaj ja sam svoju u pocetku drzala u krilu uspravnu a sitne komadice stavi pred nju i ona hvatala sakicom a kad je svladala inceta hvat nema jaj kraja

sa zlicom jede kako kad a i onda prvo mora probat prstima sama da joj slucajno nebi podvalila nesto

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ili promjeni zlicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •