Pikulice, ovo što pišeš o N. je kao da pišeš o mome M. I on je mene još kao beba tražio cijelu, uvijek potpuni fokus. Isto tako i on daje. Bio je i ostao zahtjevan i težak, ali razvili smo odnos koji je zaista rijedak i poseban. Ja se nisam bojala promjene odnosa prema njemu zbog dolaska drugog djeteta niti sam se bojala da neću jednako voljeti drugo dijete. Jako sam željela drugo dijete, a u svoj odnos s M. sam uvijek bila potpuno sigurna. Ali sada, kad je B. ovdje, razmišljam. Ne mogu reći da strahujem, ali razmišljam o tome hoće li ona imati razloga da se jednoga dana osjeća zakinutom kao što pišu mnoge od vas za sebe i za djecu. Svjesna sam toga da se s njom nije ni mogao dogoditi onaj udarac groma kao s M., jer nije mala beba i kod nje nema te ovisničke ljubavi sasvim malog djeteta. Ako želim stvari promatrati s pozitivnije strane, jasno je da je prošlo premalo vremena i da u tri tjedna nismo mogle izgraditi potpuni odnos između majke i kćeri. Nadu mi daje i to što smo ostvarile osjetne pomake. Malo po malo, korak po korak, mi se približavamo, pripitomljavamo se kao Mali princ i njegova lisica. Ali u dubini duše postavljam si to pitanje, hoću li ikada u njezinom zagrljaju osjetiti onakvu bliskost i kozmičku utjehu kao kad se zagrlim s M.pikulica prvotno napisa
Nejednakosti među djecom ne donose dobro nikome - ni djetetu koje ima "prednost" ni drugima. Ja sam bila najstarije dijete i znam da su sestre uvijek mislile da sam u prednosti kod roditelja. Ja sam tu prednost doživljavala kao užasan teret, jer je fokus bio na meni, strogoća se trenirala na meni, a sestre su u svojoj zavjetrini po mom mišljenju prolazile puno bolje od mene. Srećom, uvijek sam bila jako povezana sa sestrama (vrlo smo blizu po dobi) tako da ih sve to nije udaljilo od mene, ali znam da su roditeljima zamjerale neke stvari.