Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: okomiti polozaj u rukama

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno okomiti polozaj u rukama

Imam bebu od 2 mjeseca koja se od rodjenja voli nositi samo u okomitom polozaju u rukama. Cim bi ju stavila horizontalno, pokazala bi svoje nezadovoljstvo.. E sad, do jucer nisam mislila da je to neki problem, no kako sam dobila rijeci kritike zanima me da li ima/je imao netko bebu koja je htjela od samog pocetka samo vertikalno na rukama i da li je to uistinu opasno za kraljeznicu u tako ranoj dobi?

Inace drzim joj glavicu, mada ju ona vec fino drzi sama, i drugom rukom guzu.

Sada je otkrila svijet oko sebe pa preferira okomito ali sa pogledom prema van. Doduse samo kad je zainteresirana za to. U tom slucaju vrisne ako joj promijenim polozaj. :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj B je isto bio takav. Sto da radim - nosila sam ga okomito. Da li će si i kada vidjeti posljedice - neznam.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. je obozavala ovako.
    slika br. 1 je najcesca poza.
    isto nije voljela koljevka polozaj i voljela je gledati svijet.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, bilo je to kao na ovim prihvatljivim slikama, ove dvije doljnje mi izgledaju nemoguće - palo bi mi dijete

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj A se nije dao vodoravno pa ja mislim nikad osim onih prvih možda 10 dana od rođenja na ogromnu žalost moje sveki jer je njoj već onda A. kad je imao samo 4 kile bio pretežak za nositi,a u kolijevka položaju je zaista bebu lakše nosit.
    No što ćeš kad beba neće i hoće samo okomito i prema van.

Ja sam si to objasnila ovako-ne znam jesam li u pravu ali:

-puno sam ležala u trudnoći i mirovala pa mu nedostaje pokreta koji je sličan onom u maternici, a to svakako nije kolijevka položaj
    -lica pružaju djetetu previše informacija koje pojedinoj djeci smetaju pa radije zvjerinja okolo
    -nešto mu u vestibularnom sustavu još nije usklađeno kako treba pa ga još više iritira ako ga položim vodoravno
    -nije htio vožnju u kolicima u onoj ravnoj košari iz koje samo vidi nebo
    -nije se izvijao ni išta slično tome

babyhandlala sam bez da sam dobila uputu od pedijatra, čisto zato jer mi je to profi deformacija
    -nakon ta prva 2 mjeseca, počela sam ga stavljati prema sebi, okomito u maramu-kontrola glave je već bila prilično uspostavljena-pazila na kukiće da su dovoljno rašireni u tom položaju.
    -od onda pa evo i sad s 5 mjeseci-nema problema u tom položaju.
    -motorika glave mjesec dana naprednija
    -ručice isto tako
    -inetelektualno, ako se u ovoj dpbi to uopće smije tako nazvati-sve 5-znači osmjesi, socijalni kontakt-rana komunikacija
    -jedino gdje ne da zaostaje,ali eto to mu ide malo sporije je bočni okret, ali on ima skoro 10 kila pa to treba uzeti u obzir
    i da, kukovi na uzv sve 5

mislim da ako babyhandlaš, nema neke bojazni

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo ja sad prvi put čujem da to ne bi trebalo. Od prvog dana Nađu nosimo kao i ti tvoju bebu, nikad nikakvih problema. Nosili smo je i okrenutu ka nama i ka van, zavisi da li je bilo za uspavljivanje ili za razgledanje. MM je čim smo došli iz rodilišta tako proneo kroz kuću da joj pokaže stan
    Pazila sam na baby hendling. Glavicu sam joj od nekih 20-tak dana samo pridržavala pri podizanju - bila je dosta čvrsta.
    Sad je motorički sasvim OK, sedi, pokušava da puzi, sve 5.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo L od početka morali nositi vodoravno, njezinim leđima na našim prsima zbog prijeloma ključne kosti kod poroda (česta pojava ko velikih beba).
    Kad smo krenuli na vježbe fizijatar nam je rekao da je to bolji način nošenja (od onoga beba naslonjena prsima na prsa) jer može lakše promatrati okolinu.

Prema tome ništa ne radiš loše......

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na odgovorima

u medjuvremenu sam pitala i pedijatricu i pokazala kako ju nosim. kaze da nema problema.
    e sad, ovo hendlanje sam vidjela i moram priznati da puno toga radim krivo. obzirom da zabacuje glavu, pokusavam se sto vise drzati pravila hendlanja. (btw. ovo podizanje mi nikako ne ide :/ )

vertikalcima

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koje podizanje?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, sad vidim.

ma to ti je skroz jednostavno-samo zarolaš bebicu na bok-to ti postane takva navika da ti nkad više ne padne napamet podizati ga na ruke.
    mislim da ja nijednom nisam malog digla za ruke-pa tako je i teže s bebom manipulirati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    aha, sad vidim.

ma to ti je skroz jednostavno-samo zarolaš bebicu na bok-to ti postane takva navika da ti nkad više ne padne napamet podizati ga na ruke.
    mislim da ja nijednom nisam malog digla za ruke-pa tako je i teže s bebom manipulirati.
    1. greska :na pocetku sam ju nosila kao "paketic" - sto kazu na stranici sa hendlanjem
    2. greska: kad je malo narasla, pocela sam ju dizat na ruke

nakon sto sam vidjela tu stranicu dizem ju tako da joj stavim glavicu na moj dlan, a tijelo rotiram na moju podlakticu i onda dizem :/ .. e sad ne cini mi se niti to tocno. no ovo "primiti za jedno rame, ruke posred tijla i vrsiti rotaciju te dignuti" mi ne ide. pokusala, i rasplakala malu :/

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    nakon sto sam vidjela tu stranicu dizem ju tako da joj stavim glavicu na moj dlan, a tijelo rotiram na moju podlakticu i onda dizem :/ .. e sad ne cini mi se niti to tocno. no ovo "primiti za jedno rame, ruke posred tijla i vrsiti rotaciju te dignuti" mi ne ide. pokusala, i rasplakala malu :/
    kad je moja bila manja isto sam ju tako dizala ko i ti a od kad drži sama glavicu ju držim za rame.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i moja ima 2 mj i samo se tako voli nositi inace place.jako je cvrsta(dr. je rekla da je to dijete cvrsto kao dijete s 3 mjeseca kada je imala samo mjesec dana),cak se stalno hoce dizati prema naprijed.na trbuhu se "podize" s koljenima.i kaj bih ja sad trebala?
    i prva kci je bila takva i nema nikakvih problema.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to što je "jako čvrsta" ne mora biti pozitivno.
    meni je samo žao što mnogi pedijatri u toj "čvrstoći" često vide isključivo naprednost bebe...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to što apri veli za pojedine pedijatre

no opet, kad ovako s ljudima razmjenjuješ iskustva preko neta, a da ne vidiš kako dijete stvarno funkcionira, isto je

što kome znači čvrsto, što znači normalni tonus mišića, kolika je tolerancija odstupanja pojedine vještine za dob, koje je iskustvo i stručnost procjenjivača...

možemo sad bajati na tu temu do besvijesti.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jedva iskopah temu..
    i moj maleni (ima 2mj) voli da se nosi uspravno, i plače nakon cca 2 sekunda ako ga položim horizontalno. Prije par dana smo bili kod ortopeda na pregledu kukića, sve 5...ali mi je očitao bukvicu zasto ga tako nosim, da je on premalen za to, da mu to opterećuje kralježnicu, da on mora biti nošen vodoravno, ... sad što mi je činiti.... pliz javite se vi koje ste nosile djecu okomito, je li bilo kakvih posljedica?

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sad sam se i ja zabrinula
    nisam mislila da je to problem
    nije da je tako stalno nosim, nosim je i vodoravno i uspavno, zavisi kako joj odgovara
    a pošto je stari topic, linkovi sa početka ne rade, pa me sad zanima baby hendling, da li je ja ispravno nosim

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa, ja sam dijete nosila u svim pozicijama, samo da se smiri
    bilo je faza kad je htjela više vodoravno, na ruci i potrbuške, a bilo je i kad je htjela okomito, naslonjena uz rame
    ne znam ima li ikog da nije tako nosio dijete

Bitno je da su kralježnica i glavica dobro poduprte. Ako koristite sling ili maramu, i pravilno ih namještate, to dobro podupire leđa i glavu.
    Ako nosite u rukama, samo treba paziti da se pridržava tijelo djeteta, da ne bude ni na čas bez oslonca.
    Ali čudno mi je to da se dijete ne bi smjelo nositi uspravno, pretpostavljam da je to položaj u koji se postavi dijete kako bi podrignulo?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.udruga-oko.hr/_images/doc...und_finale.pdf
    http://forum.roda.hr/threads/54881-B...=baby+handling

evo za upute, ali nemojte se previše brinuti ako niste radili sve po pravilu, to se preporuča većinom za djecu s nekim smetnjama, inače jedino iz predostrožnosti
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 26.08.2010. at 16:14

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj se htio isključivo i samo tako nositi. Evo nas http://public.fotki.com/kljucic/davi...31618-042.html To je, koliko ja znam, po baby handlingu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Po babyhandlingu: Kod malena djeteta nošenje se sastoji od držanja i položaja za podrigivanje. Kod starijeg djeteta imamo još nekoliko varijanti.

e sad mene zanima - koja je granica između malog i starijeg djeteta? po mom ortopedu, ovakvo nošenje (str 20.) je ispravno tek kad beba mogne sama držati glavicu i sjediti.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Joooooj upravo urla kraj mene dok pišem. Naš bebač će uskoro 5 mjeseci i upravo se samo ovako voli nositi!

Uspravno! i to prema VAN! Kako god drugačije da ga uhvatiš, sjedeći ili stojeći, on se trga. I nije samo to, uspravno, ali malo iskošeno. Ma katastrofa. Ruke mi otpadoše. Nije da ga ja nosam cijelo vrijeme, izbjegavam to. Kad ne spava, urla kao luđak i ne prestaje, već sam oguglala na to iako mi komšinica daje do znanja da se par puta već pitala gdje sam to ja dok on toliko urla. Nije bio zlonamjeran komentar, ne idem u tom smjeru priče, ali eto- ja sam sjedila kraj njega. Nema kod njega da će se smiriti. On urla do beskraja i nazad!

I sad, tražim klokanicu, neku extra kvalitetnu u kojoj bih ga mogla nositi prema van. Imam ja i wrap maramu- neće u nju. Imam ja i sling maramu- u nju tek nikako neće. Ne da da mu išta blokira noge, onda se samo odguruje.

Dajte molim vas preporučite nosiljku koja je podobna za ovakvo nošenje. Probala sam ga "privoliti" i testirati na druge načine nošenja ili ležanja, ma ništa ne pomaže.

Pa ako već treba da ga nosam dobar dio dana, da mi ruke budu slobodne, a on zaštićen od iskrivljenja raznih vrsta! Hitno mi ovo treba, očajna sam. Otpadoše mi leđa i ništa ne stignem raditi!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ergo 360?
    za drugo ne znam

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da ima i neki novi model manduce koji ide prema naprijed, al nisam sigurna
    Nemoj klokanicu-klokanicu, nije dobra za bebu
    Pogledaj taj ergo 360
    Posljednje uređivanje od Ginger : 23.03.2015. at 08:56

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Joooooj upravo urla kraj mene dok pišem. Naš bebač će uskoro 5 mjeseci i upravo se samo ovako voli nositi!

Uspravno! i to prema VAN! Kako god drugačije da ga uhvatiš, sjedeći ili stojeći, on se trga. I nije samo to, uspravno, ali malo iskošeno. Ma katastrofa. Ruke mi otpadoše. Nije da ga ja nosam cijelo vrijeme, izbjegavam to. Kad ne spava, urla kao luđak i ne prestaje, već sam oguglala na to iako mi komšinica daje do znanja da se par puta već pitala gdje sam to ja dok on toliko urla. Nije bio zlonamjeran komentar, ne idem u tom smjeru priče, ali eto- ja sam sjedila kraj njega. Nema kod njega da će se smiriti. On urla do beskraja i nazad!

I sad, tražim klokanicu, neku extra kvalitetnu u kojoj bih ga mogla nositi prema van. Imam ja i wrap maramu- neće u nju. Imam ja i sling maramu- u nju tek nikako neće. Ne da da mu išta blokira noge, onda se samo odguruje.

Dajte molim vas preporučite nosiljku koja je podobna za ovakvo nošenje. Probala sam ga "privoliti" i testirati na druge načine nošenja ili ležanja, ma ništa ne pomaže.

Pa ako već treba da ga nosam dobar dio dana, da mi ruke budu slobodne, a on zaštićen od iskrivljenja raznih vrsta! Hitno mi ovo treba, očajna sam. Otpadoše mi leđa i ništa ne stignem raditi!
    Suosjećam ! Moj mlađi sin je bio takav, čak sam ga uspavljivala u tom položaju, ne želim se niti prisjetiti na što je to sličilo Savjet sa pdf Nošenje, jesi li ga probala nositi na boku ? Možda bi tako htio u maramu ?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mi smo dobili uputstva kaj se tice okomitog nosenja...na pregledu kod fizijatra, nacin na koji sam ja drzala malu, uspravno preko ramena...djelovala mu je losije nego sto je doista njeno stanje i objasnio nam je da ju nosimo okrenutu prema van ali s jednom rukom ispod njenih koljena, tako da su joj nogice prebacene preko nase ruke i ona je udobno zavaljena.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

http://shop.hak.hr/pl/9699/Nosiljke-Ergobaby.wshtml

Evo je i ovdje, srce će mi pući, uh što je skupa!!! Problem je u tome kako ju probati??? Zna li netko da li negdje u Bosni postoji Ergo baby prodavač???

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zekana, a pognae? Jeftinija i nimalo losija verzija erga - nama je bio najkorisnija stvar koju smo kupili za dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj se isto nece nosit nego okomito,ko u polozaju za podrigivanje ali nize. Ima 3mj. Dizem ga i sve to prema baby handlingu,al nece u naramak ni nikako drugacije,ponekad hoce onako prema dolje vodoravno na podlaktici, a vec ima 6,5kg i kicma i ramena i ruke mi otpadaju.
    Imam wrap,u pocetku ga je bilo super nosit u marami,al sad se buni i iam filing ko da mu nije udobno,ne razumijem zasto odjednom,po doma nece bit u marami,jedino kad hodamo vani.
    Nije mi jasno zasto bi taj okomiti polozaj ostetio nesto bebama ( citajuci postove sam se malo uplasila ), moram priznat tek od 1,5mj ga dizem po baby handlingu do tada sam ono jedna ruka pod glavicu druga pod guzu - jel sam mu mogla nesto zeznuti u motorici radi toga?? I da u pocetku sam ga tako krivo kupala dok nisam vidila kaki se pravilno drzi za kupanje u kadici.Jos ne drzi samostalno glavicu skroz da ga mogu pustit,moram pazit.
    Ima li iko iskustva da li bebe kojima postane neudobna wrap marama funkcioniraju bolje u slingu ili mei tai? ( Usput da pitam jel netko probao baby shop Mia mei tai - jako su povoljne a izgledaju mi na fotkama cvrsto i ok ). Ja nisam bas snagatorica i malo me je, a on je tako velika beba a jos njezan i ne-cvrst.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •