Nisam spajalica 8) , ali ja ih držim najmanje mjesec dana. Kad osjetim da promijene miris, bacim ih.
Nisam spajalica 8) , ali ja ih držim najmanje mjesec dana. Kad osjetim da promijene miris, bacim ih.
a ja jesamenela prvotno napisa
, ali isto kao i enela
Enela, Spajalice
hvala vam![]()
![]()
![]()
dali joj mogu dati samo proso bez voća/povrća
Naravno. Samo kaj ti je to malo bljutavo. Kao i griz kuhan na vodi bez ičega.blond lady prvotno napisa
Ja dajem svojim curama i samo proso da malo kušaju. Isto tako im dam i samu palentu ili samu rižu. Sviđa im se sad i takvo.
nije osobno prema eneli, ali meni je ovo ključ problema s dohranom.enela prvotno napisa
mama s ovakvim stavom šalje djetetu signale kako ono što mu daje jesti - ona ne bi.
nama možda je bljutavo, njima nije jer nemaju uništene receptore. osjećaju temeljni okus hrane, neiskvarene šećerom, solju i ostalim začinima.
![]()
Slažem se.apricot prvotno napisa
Ali u usporedbi s voćem ili povrćem proso je ipak "bljutavije". Tak da neću zamjerit svojoj bebi ako ga ipak odbije samog.
pa sve ovisi o djetetu/čovjeku: ja bih radije pojela sirovo proso nego bananu.![]()
mislim da kod okusa nema univerzalne bljutavosti odnosno punoće.
ja sam shvatila da većinom stvari koje ja baš ne volim ona obožava, rižine pahuljice, tikvicu ....većinom i voli bljutave stvari i ja joj normalno dajemapricot prvotno napisa
Mogu ja njoj slati signale kakve god hoću, ona će jesti kaj ona hoće. Nema tih signala koji će ju natjerati da jede kaj taj trenutak neće. Pod "bljutavo" nisam mislila kao "bljutavo bez šećera, soli" i sl.Još uvijek ništa ne solim ni šećerim kad kuham za nju i često s njom pojedem takav obrok (ponekad pojede i kolač ili koji čvarak ako baš traži dok ja jedem). Sama bira kak će jesti: u jednu zdjelicu joj stavim voće, u drugu žitarice. Nekad jede svako samo, nekad paralelno, nekad ih pomiješa, a nekad nikak ne jedeapricot prvotno napisa
![]()
Znam da nije post napisan u lošoj namjeri, ali ne misliš li da je zaključak ishitren?
pa i ne, jer nije nastao makon tvojega posta![]()
to je ono u što vjerujem oduvijek, ne samo kad je hrana u pitanju.
nije to moj zaključak, to je nešto o čemu se govori: ako roditelj ima pozitivan stav prema vrtiću, i dijete će imati.
ako roditelj ne pravi dramu oko doživljaja vlastitog tijela i seksualnosti, i djetetu će to sve biti "normalno".
tako i sa hranom.
jer smo mi onda... ili imali toliku sreću ili smo dokazali te pretpostavke![]()
ja kupila u DM laneno sjeme krupno mljeveno, stavila sam malome u kašicu ( voćnu ) i pojeo je s guštom
jesam li dobro napravila, to se tako samo umiješa ili?
on ima 9 mjeseci.
a za ove pahuljice od prosa, ne kužim, piše ovako:
idealne za muslije, popečke, juhe i palačinke kao iza sve pekarske proizvode
ja ne razumijem, što za palačinke i pekarske proizvode??ja sam ih mislila ( još nisam ) samo umutiti u neku voćnu ili povrćnu kašicu.
i još...kupila ja i dinkel griz, je li ga kuham isto par minuta kao i obični ili duže?
mene te kerefeke iz DM samo zbunile :/
Ima li negdje za kupiti proso iz domaćeg uzgoja. Na ovom iz dm-a piše da je uzgojeno u kini, a u jednom dućanu zdrave prehrane ima porijeklom iz sad-a.
za lan - ne znam kad se smije početi, nisam čula da je alergen, valjda može s 9mj, način priprave rekla bih da je u redu, jedino ne znam jesi li tu kašicu skuhala ili je bila iz bočice - mislim da bi bilo dobro termički obraditi za svaki slučaj, ne znaš kako se to skladišti (ali možeš zamisliti :/ )japanka prvotno napisa
prosene pahuljice - i ja sam to korisila samo za pripravu kašica, također bar pofuriti vrućom vodom, ali ako želiš mislim da bi se mogle koristiti i za ovo navedeno. Ja sam ih tretirala kao najobičnije zobene pahuljice. Da, stavljala sam ih i u domaći kruh zajedno s raznim drugim sjemenkama i žitaricama.
Moj omiljeni recept za kašicu je ovaj:
pola ili jednu jabuku ili krušku oguliti, narezati na male komadiće i skuhati kompot u maloj zdjelici
Na malo soka od kompota skuhati naribano ili nasjeckano povrće (blitva, špinat-isključivo domaći, mrkva, korabica ponekad i sl.) a zatim dodati i pahuljice, još malo promješati na laganoj vatri i dodati zgnječene jabuke iz kompota
Malo kompota ostaviti za desert.
Premda za drugo dijete mislim da neću toliko forsirati kašice nego ću više iskušavati blw.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...812250#1812250japanka prvotno napisa
Tu ima dosta odgovora i linkova koji če vodit u daljna istraživanja. Ali bez obzira što su pahuljice treba ih malo prokuhat![]()
Imaju neka eko imanja proso po cca 30kn![]()
Dajeteli bebama oljušteni ili ne oljušteni proso?