Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Proso-alnatura

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Proso-alnatura

Poučite me neuku- kupih neke instant prosene pah. Instant valjda znači da ne treba kuhat, samo smiješam s mlijekom, vodom...???

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemam pojma, al mislim da je instant=extra brzo kuhanje
    ko i palenta u roku od 2-3minute
    ja proso namočim u vodi, pa poslije kuham, al kak sam uvik kuhala u nekoj juhi, kuhal ose duže od 2-3min

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

no obazirom da se tu radi o pahuljicama, onda valjda ne treba kuhat?? bar ja nikad nisam kuhala musli

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

izgleda ko čokolino

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a moš minut dvi u ugrijanom mliku/vodi promišat i to je to!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

thx, zmaj!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Preliješ sa vrućom vodom ("pofuriš" ),pustiš da stoji par minuta i miješaš s čim planiraš!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ih kuham, dvije tri minute.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja kuham 10 minuta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja i h samo u toplo mljeko pustim da malo odstoje

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kuham ih 10 minuta...bude jako fino kremasto!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa ak ih kuhate,jel ostane kaj od njih ili se pretvore u "gusti sok".. ?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja ih kupila i probala ih prokuhat i pomiješat s jabukom ili kruškom i ne valjaju mi. Kao za su 'žuhke'?!

S čime ih miješate?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa
    I ja ih kupila i probala ih prokuhat i pomiješat s jabukom ili kruškom i ne valjaju mi. Kao za su 'žuhke'?!

S čime ih miješate?
    A da nisu pokvarene(pahuljice se brzo nakon otvaranja kvare,pa ako je bila probušena vrečica ......) :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa čini mi se da su se baš užegnule. Pročitala sam na njima (naravno, tek nakon što sam postavila pitanje) da ih nakon otvaranja treba držati u hladnjaku.

Bum kupila druge - valjda ću imat više sreće

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ih kuham sa malo vode 2-3 minute, dodam neko voće (jabuku, bananu, krušku i sl.), zmiksam i bude super...
    A i ja pročitah da se po otvaranju trebaju držati u frižideru ali ja to nisam uradila...Zapravo tek sam pročitala nakon izvjesnog vremena ...I još uvijek je kesa više puna nego prazna i sad ne znam šta s njima da radim obzirom da ih nisam držala u frižideru Da ih bacim?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja kupila neku prosenu kašu od Alnature, jel to isto dobro za početak dohrane i jel se isto kuha na vodi.
    To su mala sitna zrnca.
    Ako je ko probao molim osvrt!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    Ja kupila neku prosenu kašu od Alnature, jel to isto dobro za početak dohrane i jel se isto kuha na vodi.
    To su mala sitna zrnca.
    Ako je ko probao molim osvrt!
    to su onda baš zrnca prosa, to upravo i ja koristim za početak dohrane, tek par dana. stavim malo u šalicu i kuham tako sa šalicom na pari u ekspres loncu oko 40min - 1h. Onda propasiram i dodam svog mlijeka za začin (imam u ledu jer sam prije morala izdajati pa sam čuvala za nedajbože slučajeve koji se nisu dogodili)
    Na više strana sam našla da je proso dobro za početak dohrane (nije dobar griz zbog glutena, palenta je isto sumnjiva, a što se voća tiče kažu da je bolje početi sa žitaricama i slađim povrćem - npr. mrkva, tako da kasnije nema problema s prihvaćanjem povrća - to kaže Jadranka Boban-Pejić)

e sad to je teorija, a praksa, baš da je oduševljena i nije, pojede jedva koju žličicu, pljucka i pravi grimase...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S. voli proso u svim kombinacijama. ali ipak joj je draža smeđa riža. čujem da bebe dosta dobro reagiraju na proso (sviđa im se, uglavnom)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam joj sad dala smeđu rižu i to je malo bolje prošlo. I jedno i drugo se mora dosta kuhati, pa mi bude glupo da toliko kuham dve žličice zrnja, ali proso ima i u pahuljicama (kao zobene pahuljice, stisnuto zrno) pa bi se možda moglo probati s time. Ne bi trebalo više nego prokuhati par minuta i propasirati. Mislim da je i to od Alnature, u svakom slučaju ima u dm-u.
    One instant pahuljice, to bi valjda bilo nešto kao rižolino ako se samo zamješa s mlijekom, pretpostavljam, a to izbjegavam i u svojoj prehrani.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čitam vas i sad mi nešto nije jasno. Ja sam isto kupila proso (Alnatura) i na etiketi lijepo piše da se namoči u vodi da nabubri, a onda kuha 5 (!) minuta i zatim ostavi još 10 minuta satajati u vodi. Ja sam namočila u vodi oko sat vremena i probala onako prijesno, bilo je skroz mekano, moglo ga se komotno i takvog jesti, zato mi nije jasno ovo kuhanje od sat vremena :? (Baš zbog toga mi je bilo glupo kupiti pahuljice kad se i zrnje kuha tako kratko, a mislim i da je zrnje bolji izbor od pahuljica.)

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E, da, zaboravih odgovoriti AnneMary. Ja proso miješam s povrćem, jer moj ne voli voće (samo bananu). Danas sam stavila kuhati mali krumpir, pola mrkvice, par cvjetića brokule i cvjetače (u ovo nekad podvalim i komad jabuke), a sa strane sam namočila proso u šalici . Kad se povrće napola skuhalo dodala sam proso, smanjila plin i tako se još lagano kuhalo. Kad je povrće bilo kuhano izvadila sam ga, izgnječila vilicom (za to vrijeme proso je bilo još u vodi od kuhanja), onda dodala proso i još sve malo izgnječila vilicom. Sve skupa je gotovo za dvadesetak minuta i vrlo jednostavno. Prije sam u povrće dodavala kuhane žgance, a proso je vrlo lako prihvatio, kao da nije ni skužio da je nešto novo. Sutra ću probati isto tako dodati crvenu leću pa ćemo vidjeti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm, meni u receptu za kašicu piše da se kuha 40min, ali sad sam pokušala kraće i isto je bilo dobro. Malena se pomalo navikava, dosta nam dobro prolazi kašica od prosa, mrkvice i amarantha (isto žitarica, izvor proteina).
    Možda je preporuka da se kuha duže kako bi bilo probavljivije za bebice koje tek počinju s dohranom. To je prema knjizi J. Boban-Pejić "Za bebe i djecu".

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mene zanima koliko dugo mogu te alnaturine prosene pahuljice stajati otvorene u hladnjaku, piše da se moraju potrošiti u kratkom roku, a to mi je prilično relativno?!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ja kupila i pahuljice!
    Danas sam ih namočila u ugrijanom mom mlijeku i pomješala sa kruškom i malo banane, lijepo je jela i nisam ništa miksala ,jela je pahuljice bez problema.

Probala sam i samljeti one sjemenke i kuhati kao palentu, isto je jela, iako nisam sigurna kad je gotovo, naime ja to nikad nisam jela.

Ja sam još u potrazi za rižinim pahuljicama, nigdje ih ne mogu naći!
    Našla sam one rižine loptice u Tommija, ali nekako mi je još mala za to.
    Kako ih vi dajete bebama?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rižine pahuljice (one kao za musli) isto znaju biti u dm-u. A možda bi se našle i u trgovini zdrave hrane.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u dm-u, baš za bebe (kršitelj koda)ove rižine pahuljice.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima ovdje puno onih koji bojkotiraju **** i sve ostale proizvođače nadomjestaka... pa je jednostavnije dobro skuhati rižu i zgniječiti je vilicom
    a i barem sam sigurna što dajem djetetu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sve kuham sama i pasiram kroz malo cjedilo. To su i onako skroz male količine. Umjetne kašice kao i instant hranu svakako mislim izbjegavati.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja cura nije htjela dobro raskuhanu rižu zgnječenu vilicom, možda jer je tek počela dohrana, a evo sam skuhala pahuljice i smiksala i njih je pojela. valja biti uporan, pa ću opet pokušati kad bude odmakla dohrana.
    kupovna je i ona i ova (kršitelj koda)ova riža, tako da ne mogu biti sigurna u njezinu kvalitetu, a pretpostavljam, budući je ova (kršitelj koda)ova za bebe iz bio uzgoja, da je i kvalitetna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kupila sam Alnaturin Proso i uvrstila bih ga u dohranu bebe starosti blizu 7 mjeseci. Buni me što na hrvatskoj deklaraciji nema nekih specijalnih upozorenja, a na orginalnoj piše: Hinweis: Kann Spuren von Nussen und Sesam enthalten, e sad moje znanje njemačkog jezika lagano blijedi , ali kaj to ne znači otprilike da može sadržavati tragove sezama i valjda lješnjaka??? (Nussen). Pomozite s točnim prijevodom. Da li se smije dati 7-mjesečnoj bebi??? Zašto ne piše i na hrvatskoj deklaraciji???

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam isto kupila alnaturine prosene pahuljice na koijma na hrv. ne piše, ali na njemačkom stoji masnoća 2,9 g, ugljikohidrati 72 g i bjelančevine 11g. pa sam skuhala i smiksala i pojela je neloše

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja se nekako ne usudim dati, dok mi netko ne pojasni što bi to bilo, odnosno da li je štetno. U krajnjem slučaju budem ja pojela, šteta baciti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam isto kupila te pahuljice i ja probala i nisu mi nešto. Osim toga, na omotu piše da se nakon otvaranja trebaju držati na frižideru pa sam ih bacila.
    SAd ću kupiti pravo proso, ne pahuljice.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Je li u pitanju proso (zrnca cca 1mm promjera) ili prosene pahuljice?
    Proso u zrnu dobro opereš vrelom vodom i skineš sa njega sve nečistoće. Ako ti je baš frka, prije pranja pregledaš ima li kakvih "padobranaca" (bilo čega što nije proso) i povadiš van.
    U pahuljicama skoro nikako ne možeš identifikovati eventualno postojeće onečišćenje u vidu dijelova drugih žitarica, sjemenki susama ili dijelova orašastih plodova. Dakle - kupiš proso u zrncima i ne bereš brigu
    I, da, može jesti beba od 7 mjeseci (a i ti ono što preostane )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Proso se kuha u vodi? Jel dosta 15- ak minuta? Kako izgleda kad je gotovo?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja kuham 15-tak min. neki kažu da treba mnogo duže (40min) da je tako djeci probavljivije.
    Ovo koje ja kupujem potpuno se raskuha za 15 min, pa liči na raskuhanu rižu ili paslentu.
    Inače, ako se baš skroz ne raskuha, kuhana zrnca prosa pomalo liče na minijaturne kukuruzne kokice (barem meni )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, pravo proso u malim kuglicama/zrncima. Odlično vještičica, nije mi palo na pamet da mogu pranjem otjerati padobrance. Pa i rižu iz istog razloga perem x puta. Hvala!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mogu se zrna smlit mlincom za kavu i brže skuhat, ako nećete pahuljice

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala katalena na ideji, ali za sad mi nije problem dužina kuhanja, obično u jutro kad se probudimo odmah stavim kuhati npr. rižu i mrkvu i onda nakon slijedećeg spavanja to jede, oko 10 sati. Do onda se sve stigne skuhati, a i ohladi nam se taman za papanje.

Ivky avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moj Žabac je odbijao i žgance i proso... morala bi probat opet...

:/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Drage cure,
    molim vas uputite me. Koliko je proso zasitan. Moja cura je jela proso na mlijeku sa malo voća jučer oko 19h. Inače joj oko 23h sata dam još mlijeko na spavanju. Jedva da je popila deci. Ujutro inače jede oko 05.00 isto mlijeko na spavanju ali nije htjela. Ujutro u devet inače jede drugi obrok ali jedva da je malo jela. Ne znam da li je to zbog prosa jer sam joj ga dala sinoć prvi put.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zasitan je, kao i sve druge žitarice.
    ako joj ga dam uvečer (u kombinaciji s voćem) tada najčešće preskoči noćni obrok, ali ne uvijek.
    možda tvoja curica zapravo smanjuje broj noćnih obroka, možda nema veze s prosom, već s dohranom.
    mi smo u to vrijeme (s 5-6 mj) prešli na samo 1 hranjenje noću (i prije dohrane).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Malena mi je dobila skroz sitan osip po rukama, boku i na leđima, nakon što sam joj dala proso. Da li je moguće da je od njega?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

molim savjet

kupila sam u Dm-u prosene pahuljice (Hirse Flocken), ako sam dobro shvatila iz vaših postova ide ovako;
    2 velike kašike kuham 10-tak minuta

na kesici piše nakon otvaranja čuvati zatvoreno pakiranje u hladnjaku
    ali nisam uspjela naći koliko dugo mogu stajati u frižderu i kako da ih zatvorim da li da ih istresem u teglu ili šta već
    HVALA PUNO[/i]

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ih drzim u plasticnoj posudi koja dobro dihta. inace, ako se malo bolje zagledas u te pahuljice mozes vidjeti i komadice drugih zitarica, bar u ovom paketu kod mene. zato dobro pregledam da mi ne uleti koja druga pahuljica. npr. zobena.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ea da ja ih kuham 2-3 min u mikrovalnoj. sve radim od oka, ali obavezno iznad pahuljica imam oko jedan prst vode.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anđelina prvotno napisa
    Drage cure,
    molim vas uputite me. Koliko je proso zasitan. Moja cura je jela proso na mlijeku sa malo voća jučer oko 19h. Inače joj oko 23h sata dam još mlijeko na spavanju. Jedva da je popila deci. Ujutro inače jede oko 05.00 isto mlijeko na spavanju ali nije htjela. Ujutro u devet inače jede drugi obrok ali jedva da je malo jela. Ne znam da li je to zbog prosa jer sam joj ga dala sinoć prvi put.
    vidim da su nam bebci u par dana
    pitanjce: koliko obroka imate i kakav vam je raspored? Nama je isto večeras prvi put da sam mu dala proso, skuhala sam ga i dodala malo rižinog mlijekom i malu naribanu jabuku.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ja ih drzim u plasticnoj posudi koja dobro dihta. inace, ako se malo bolje zagledas u te pahuljice mozes vidjeti i komadice drugih zitarica, bar u ovom paketu kod mene. zato dobro pregledam da mi ne uleti koja druga pahuljica. npr. zobena.
    Spajalice hvala, a koliko dugo ih držiš u frižideru od otvaranje, par dana ili duže, sorry ako peglam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •