Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: matematika - 1. razred OŠ

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad sam se već raspisala danas (a onda vjerojatno tjednima neću )

na temu promjena, moja sestra od kad je rodila curicu priča kako joj se ne sviđa koncept školstva i razmišljali su o home-schoolingu (ona je u Beču). I sad su na korak od pokretanja Montessori škole u njihovom kvartu, imaju ekipu, izgleda da su našli i zgradu. Uglavnom eto kad ima volje , dođu i rezultati. Čvrsto vjerujem da za takve stvari ima i prostora kod nas, možda ne danas ali sutra sigurno. Samo treba imati jako puno volje i živaca

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

alamama ti mi dođeš ko trešnja na zahericu kad trebam uobličiti svoje misli

kasniiiiim, ubit ću se :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    jako vam zavidim na tim hladnim glavama
    Nemamo svi hladne glave. Ja sam Annabel uzela instrukcije iz matematike jer sam joj jedan dan rekla uzmi zadacu i bjezi sto dalje od mame a mama ce bjezati na drugu stranu sto dalje od tvoje zadace. U suprotnom ja mislim da bi pojela zadacu od muke.

Lezanje po stolu me posebno nervira. A onda zamisli jos mene koja sam skolu zavrsila u Bosni i sad me ona pukne sa izrazima na engleskom. Zamisli da radis s djetetom zadacu a pri ruci drzis rijecnik.
    Ona me pita kak se nesto speluje a ja je gledam ko da je s marsa pala i onda odguglam pa se vadim da nisam bila sigurna.
    Onda sam joj ipak objasnila da je mama skolu zavrsila na drugom jeziku i da se nacin ucenja promjenio.

A kako se promjenio.............
    Mi smo ucili tablice mnozenja i meni tu nije bilo prevelike pameti ni razmisljanja. Naucis tablice napamet i gotovo a njih sad kao uce da misle van te neke kutije i da razmisljaju.
    I sad ako ih uce 3 puta 3 to su za njih tri grupe od tri jabuke. I sad da moja Annabel umjesto da izbaci rezultat ona crta tri grupe po tri jabuke i onda joj se nesvidja kako je nacrtala jabuke i brise pa ponovo crta i tako sat vremena a rezultata na pitanje nigdje. Hebate kao da radi likovno a ne matematiku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da slazem se s Alamamom da je vazan i taj drugi dio ti odgovori na pitanja postavljena u recenicama(to kuzi) ali imaju svako jutro driling a nisu ih ucili driling(kao nas npr) i mojoj Annabel to nikako neide.

Danas imaju test is geometrije pa me zivo zanima sta ce danas napraviti i izmjerkati. Dosad su imali tri testa i dobro se popravila. Prvi 23 od 24, drugi 24 od 24, treci(geometrija) 20 od 25. Danas je predzadnji prije zavrsetka ovog semestra.

A gdje su tu svi ostali predmeti Social studies, French, Spelling, Communicational skills, Language arts..................

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Što mislite koji od zg fakulteta inzistira na dobrom predznanju matematike ?

pravni, jer bez logike ,nema dobrog pravnika.
    sorry, ali u ovo nisam bas sigurna!!
    na prijemnom smo imali svasta, ali matematiku ne, a u toku faxa samo statistiku i informatiku!!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, ida se snalazi u matematici bez nase pomoci - bit ce lakse s noom?

nego, imamo jedan drugi problem, a taj je da ne "postuje" moja objasnjavanja i nedajboze da nesto kazem drugacije nego je ucitelj rekao

neki dan mi pokazuje sto su radili iz hrvatskog, rjesavali neka pitanja (izjavne, upitne i usklicne recenice) i vidim ja da je na dnu stranice krivo upisala recenice. i skrenem joj paznju, a ona meni: da je to ucitelj pogledao, da je rekao da je dobro i uvrijedi se... i ja njoj sve lijepo objasnjavam kako je moguce i normalno da i ucitelj nesto previdi i pogrijesi i da ih ima puno u razredu i sve tako, al ne da na ucu ni pod razno...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    ako ne zna odgovoriti na pitanje ako je Maja starija od Petre 6 godina, koliko je stara Petra.
    Ovo ne znam ni ja. Može pomoć?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ako ne zna odgovoriti na pitanje ako je Maja starija od Petre 6 godina, koliko je stara Petra.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se manje veće tiče, njima je to isto lijepo objašnjeno da je razmak između crta manji tamo gdje je i broj manji, a veći tamo gdje je veći broj. U stvari sve kreće od znaka jednakosti, gdje je razmak jednak jer su brojevi jednaki. To se dijetetu može lijepo pokazati sa šibicima, stave se 3 kamenčića sa jedne strane, i 3 sa druge. Dvije šibice paralelno (znak jednakosti) između njih. Nakon toga makneš 2 kamenčića sa jedne strane i na toj stani smanjiš razmak između šibica tj napraviš znak manje. Ponoviš igru nekoliko puta. Poatana je da nije važno što je znak za više a što za manje nego kako se do simbola došlo.

e, tako je i meni ivar objasnio
    ali bilo je to lani pa zaboravila

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

adiomare:
    Alamama je napisala/o:

:? kak ne znas??? pa, sest godina mladja!
    skola - fuj! da bar mogu svom mladem djetetu priustiti neku humaniju skolu, kad vec nisam starijem!
    mukica, rano ti je za gubit zivce, tek si na pocetku, a ne ocekuj da ce s vremenom biti lakse!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Kad niste kreativne Maja naravno ima 11 godina, što se čita među redovima

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

na prijemnom smo imali svasta, ali matematiku ne, a u toku faxa samo statistiku i informatiku!!
    statistika i informatika ne postoje bez matematike
    kao ni književnost bez gramatike

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

državna matura bucka, državna matura

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rijetko kada pišem neprovjerene činjenice , osobito u školstvu

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •