Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: Još malo o čudesima vjeronauka...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Još malo o čudesima vjeronauka...

Radi se o slijedećem, Karlo mi je prije par mjeseci rekao kako je časna u razred donijela kutijicu u koju će stavljati milodare. Nije mi se baš svidio način na koji ih je forsirala da svatko MORA nešto ubaciti u tu kutijicu nešto kuna, ali OK, dali smo par puta koliko smo mogli i mislila sam to je to.

Nakon te kutijice, časna je donijela u razred neke predmete od stakla, boriće, lampice (ovo baš nisam shvatila..kako se to radi lampa od stakla, ali tako moj sinko tvrdi), bundeve.... Navodno ih je sama radila, svaki komad košta od 5 do 20ak kuna i već tjednima ih fila time kako je ona to radila do kasno po noći i kako sad nitko to ne želi kupiti, a taj novac je namjenjen za siromašne..i sve tako.
    Maloprije mi je opet došao, sav tužan...veli, časna je to radila do kasno, a ja još uvijek nisam ništa uzeo.

Pričala sam sa Karlovom učiteljicom o tome, ali ona veli da ne može ništa napraviti. Njemu sam rekla da smo dali koliko smo mogli, da nemamo sada toliko novaca da stalno možemo nešto uzimati, ali vidim na njemu da je tužan i sav nikakav.

Palo mi je na pamet pitati u župni ured da li to časna uopće smije raditi ili poslati pismo na Kaptol?
    Nemam ja ništa protiv pomaganja..i pomognem kad mogu i koliko mogu, ali ovo mi je nekako....previše.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pitaj ih

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ovo zvuči kao emocionalno ucjenjivanje djece i ne bi mi se svidjelo ni od koga, a kamoli od časne :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prijavi ravnatelju i Ministarstvu. To je totalno neetično i rekla bih, nezakonito.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Meni ovo zvuči kao emocionalno ucjenjivanje djece i ne bi mi se svidjelo ni od koga, a kamoli od časne :/
    ja isto mislim da to nije u redu...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a da odeš prvo do časne i s njom popričaš?

lijepo joj objasniš da ti se njezin način manipulacije tvojim djetetom ne sviđa, a ako nastavi prijaviš ministarstvu.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

lijepo joj objasniš da ti se njezin način manipulacije tvojim djetetom ne sviđa, a ako nastavi prijaviš ministarstvu.
    Zaboravila sam napomenuti da sam pokušala i to. Kod nas nema župnog dvora dovoljno velikog da bi i časne i župnik mogli živjeti tamo, pa su časnama kupili stan. Slučajno je to u mom ulazu, tako da sam jedan dan otišla do njih, pokušavala objasniti što me muči, ali nije baš bilo razumijevanja.
    Moj odlazak do njih je samo rezultirao time da je Karlo jedno vrijeme imao stalno neke napomene i opaske u bilježnici...tipa, neuredno napisano, obojati i tako to. Inače, on je disleksičar i disgrafičar i rukopis mu je zaista katastrofa...oduvijek.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kate :shock:
    Ovo je grozno

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa

Zaboravila sam napomenuti da sam pokušala i to. Kod nas nema župnog dvora dovoljno velikog da bi i časne i župnik mogli živjeti tamo, pa su časnama kupili stan. Slučajno je to u mom ulazu, tako da sam jedan dan otišla do njih, pokušavala objasniti što me muči, ali nije baš bilo razumijevanja.
    Moj odlazak do njih je samo rezultirao time da je Karlo jedno vrijeme imao stalno neke napomene i opaske u bilježnici...tipa, neuredno napisano, obojati i tako to. Inače, on je disleksičar i disgrafičar i rukopis mu je zaista katastrofa...oduvijek.
    :shock:

zaista nemam riješenja, osim prijave ministarstvu.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kao prvo, da ne bude zabune, ja sam stvarni iskreni vjernik, ali i meni smeta (učiteljica sam) to što su časne i svećenici u nastavi zaštićeni ko lički medvjedi.

Ovaj naputak prijave ministarstvu - mislim da nema vajde od toga jer ministarstvo njima jedino daje plaću i ništa drugo, ne znam znate li ali vjeroučitelje zapošljava i raspoređuje po školama BISKUPIJA, ministarstvo i ravnatelji nemaju ništa s tim, oni samo dobiju: dolazi vam u školu taj i taj vjeroučitelj, tako da ako se misliš žaliti uputi se na tu adresu.

Ja sam prije par godina imala časnu koja je divna osoba i časna, ali mi u 3 godine nijednom nije došla na vrijeme na nastavu, na blok-sat je znala kasniti i 40 minuta. Imala je iste fore sa skupljanjem novca u kasice koje su donosili što se ni meni nije sviđalo. Uopće se nije pojavljivala na sjednicama... i nikom ništa! Ravnatelj joj ništa nije mogao. Pokušaj prvo razgovarati s ravnateljem jer nijedna prodaja u školi (akviziteri i sl.) ne smije proći bez njegovog blagoslova i pitaj ga što dalje. Baš me zanima rasplet ove priče!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove godine kupit flašicu, a druge godine ispisat s vjeronauka.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    i to što kažeš...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj, jooj, jooooooj, šta me teralo da idem čitait ovaj topik!!??
    meni je to prestrašno! toliko stravično prestrašno i krivo po svim načelima.
    baš sam se iznervirala!

Kate ja ne bih bila diplomata u ovoj situaciji pa ti neću pisat nikakve savjete (jer moje dijete nebi niti bilo upisano na vjeronauk u školi, apsolutno smatram da mu tamo nije mjesto) a tebi želim da to riješite na vama najprihvatljiviji način što prije

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorci, kratko i efikasno, kao obično 8)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ili zamolit vjerouciteljicu da uz rekvizit koji prdaje izda i racun, onak -sve po zakonu

ja puknem na ovakve price

kao i na onu od prije par godina koja se povlacila po radiu 101 (parlament show) kada je nazvala izbezumljena mama jer joj je prvasic dosao doma sav uplakan 'da njega Isus ne voli jer nije donio novce za poklone za Bozic i da njemu nece donjeti'

ajjj ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene samo zanima kako bi se gledalo na to da učitelji i iz drugih predmeta počnu prodavati svoje uratke koje su radili do ksano u noć. Ne mogu vjerovati da nema kreativnih učiteljica koje izrađuju svakakve lijepe predmete, ali im sigurno nije na pamet palo prodavati to djeci u razredu. Moje mišljenje je da je ovakvo ponašanje zaista nedopustivo, ali ta časna to radi baš zato što zna da je zaštićena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

alergična sam na emocionalne ucjene

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kate, sve kaj si ovdje napisala lijepo na papir i poslati:
    1. Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije, Kaptol 31, Zagreb
    2. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikahan 6, Zagreb
    3. Zavod za školstvo, Dalibor Adžić, viši savjetnik za vjeronauk, Badalićeva 24, Zagreb

I još lijepo navedi da šaljem svima njima.

Bitna stvar: ne smije biti anonimno.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ono gore treba biti Trg hrvatskih velikana :smajlikojilupkaprstimapostolujernemaedita:

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

:shock: strava i užas
    ako ti se neda natezati s prijavama onda ovako kako je sorci rekla

meni je već muka od iduče školske godine i vjeronauka u našoj OŠ
    nisu niti pitali tko želi na vjeronauk nego su samo svih upisali

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Arwen, to nikako ne smiju, lijepo prijava ministarstvu: ako im neće moći pokazati potpisane anketne listiće, svi će liepo nadrapati!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako prijaviti.

Moj razred je tek u 5.r. saznao da je vjeronauk izborni predmet.
    I roditelji su se začudili, ali nisam htjela piriti vatru, tako da su svi ostali na vjeronauku, prijavilo ih se par za informatiku, drugi strani jezik nitko (mogu ići samo na dva izborna predmeta).

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E, Matilda, i to kod vas je krivo: vjeronauk je izborni predmet, ali SPECIFIČNO izborni.
    Da probam ovo objasniti: izbornost vjeronauka je u tome da se nitko ne tjera na upisivanje istog, nego je dano ljudima na volju hoće li ili neće, no jednom kad se upiše ima status OBAVEZNOG predmeta.
    I kao takav, vjeronauk ne ulazi u 'kvotu' izbornih predmeta (zato se i zove "specifični izborni predmet" u službenim dokumentima).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam izrazito protiv kupovanja stvari koje mi se ne sviđaju i ne trebaju za dobru svrhu bilo koje vrste. Kad imam spremnija sam ubaciti u škrabicu "za ništa" ili uplatit na žiro račun nego uzeti nepotrebnu glupost koju će mi biti žao baciti.
    Posebno sam protiv toga da se djecu uči da pomažu na način da kupuju neželjene stvari. Ima valjda i drugih načina da pomognu.
    Nemam savjet, samo pružam podršku što god odlučila napraviti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Alergična sam na te prodaje po školi, bez obzira tko to radi i ne bih popustila tome. U našoj školi sama djeca izrađuju razne predmetiće, čestitke i slično i organiziraju prodajnu izložbu u školskoj knjižnici. Svake godine je zarada namijenjena u točno određene svrhe s kojima su svi upoznati. To određuju sama djeca. Sve se odvija sa znanjem i odobrenjem ravnateljice i ne prodaje se po razredima. Znam kako to ide, jer je M. u toj školi išao u glazbeni vrtić - mi smo uvijek nešto kupili, ali to je bio naš odabir. Ne bih nikada pristala na to da se mom djetetu u razredu nešto nameće. To je nedozvoljeni pritisak na djecu. Ima toga i na drugim predmetima, a ne samo na vjeronauku, no moguće je da to na vjeronauku može lakše proći, jer vjeroučitelji podliježu drugim nadležnostima. Međutim, mislim da prodaja po školi ipak spada pod nadležnost ravnatelja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

PRIJAVITI - to nema veze s vjerom :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Da probam ovo objasniti: izbornost vjeronauka je u tome da se nitko ne tjera na upisivanje istog, nego je dano ljudima na volju hoće li ili neće, no jednom kad se upiše ima status OBAVEZNOG predmeta.
    I kao takav, vjeronauk ne ulazi u 'kvotu' izbornih predmeta (zato se i zove "specifični izborni predmet" u službenim dokumentima).
    Ovo pojašnjenje stvarno ne kužim (a nije niti točan dio o obvezatnosti). A i zanima me u kojim je to službenim dokumentima vjeronauk "specifični izborni predmet"?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stvarno grozno :shock:

Obavezno prijaviti, Juroslav ti je dao potrebne adrese.

Sorci, ni ja nisam ta to da vjeronauk bude u sklopu škole, ali imam li izbora ako hoću da moje dijete dobije sve sakramente? Nemam. Srećom pa je kod nas (za sada) sve ok.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je to divno i krasno, prijaviti, boriti se za pravicu, ali to će ići preko leđa djeteta
    časna će ostati ista i ako je takva da je na katin pokušaj razgovora reagirala s prigovorima djetetu nakon prijave će samo biti još ljuća i sklonija komentarima i prigovorima
    ja se ne bi borila s vjetrenjačama
    sad bi pregrizla g.v.o, kupila lampu, a iduće godine ispisala dijete

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    al bih ipak svima napisala pismo i još im i lampu poslala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zar nije Juroslav napisao (a on mi se čini kao jako pouzdan izvor) kako je "vjeronauk specifično izborni predmet" i da

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    ... jednom kad se upiše ima status OBAVEZNOG predmeta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači to nije iz godine u godinu, već kad se upiše mora se slušati do kraja školovanja?
    ne znam onda, samo znam da se ja ne bi usudila boriti, da je bilo koji drugi predmet , ali ovako ne
    mada kati vjerovatno ispis i nije bila opcija, kao ni većini, i nije riješenje kad se pojavi problem pobjeći , ali ovo:

tako da sam jedan dan otišla do njih, pokušavala objasniti što me muči, ali nije baš bilo razumijevanja.
    mi ne uljeva nadu

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, kakav dan...nisam stigla prije ništa napisati.

Dakle, danas su imali vjeronauk i Karlo je POTAJNO iz svoje kasice izvadio 20 Kuna i kupio nekakvog staklenog, plavog anđela (koji nikako nije ručna izrada) u uštirkanoj bijeloj končanoj vrećici (koja čak možda i je ručne izrade).

Ja sam ljuta (zato što je potajice uzeo novce, zato što već duže vrijeme štedi za nekakvog svemirca kojeg se "uzgaja" i sto čuda se s njim radi, zato što iskorištavaju dječju naivnost i muzu od njih novce....), on je sav sretan jer "sada će i siromašni imati za Božić"...

Što reči, ispisati ga ne mogu. Pitala sam.
    Htjela sam da ide na vjeronauk nekakve opće kulture radi (da ne pričam kakav sam rat zbog toga vodila sa MMom koji je totalni ateist), a i da ne bude jedini koji ne ide na vjeronauk. Svi iz njegovog razreda idu na to čudo.

Sutra je roditeljski, a i onako sam planirala do ravnatelja tako da ću vam javiti što sam obavila.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može se ispisati na početku svake školske godine.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Može se ispisati na početku svake školske godine.
    Hm, meni je rečeno da ne može...kad jednom potpišem da ide onda je to to.
    OK, ja mogu napisati molbu, uputiti je školskom vijeću...i što onda? Ne bih željela da Karlo ima još većih problema od opaski u bilježnici ako odbiju moju molbu.
    Velim, vidjet ću sutra što se može napraviti da se barem prestane sa tim prodavanjima i kasicama..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači to nije iz godine u godinu, već kad se upiše mora se slušati do kraja školovanja?
    nije točno. mi smo se ispisali nakon petog razreda. bez problema.

mora se slušati do kraja u godini u kojoj je upisan, jer se tijekom godine ne može ispisati.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorci....kako si to napravila? Pisala si molbu školskom vijeću ili?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA da pišem molbu???? :shock:

na kraju petog razreda - rekla sam razrednici i ravnateljici da se kikica ispisuje s vjeronauka od šestog razreda na dalje, a ak imaju pitanja - stojim im na raspolaganju. nisu imale pitanja ...

u šestom razredu su dobili knjige, kikica je samo vratila one za vjeronauk - i to je bilo to...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super si to izvela.

Samo što to neće proči kod mene. Naša učiteljica ne želi ništa rješavati bez ravnatelja i vijeća.
    Morat ću i Karla pitati želi li on uopće da ga ispisujem...ne bih se baš željela zakrviti sa pola škole i da mi on na kraju veli da bi on baš išao.

Imam osjećaj da će sutra biti veselo...ali postavit ću to pitanje, pa makar..uf..ne znam...nešto (nemam inspiracije )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kate, moram ti samo reći da čitam i od muke iskačem iz kože, a tlak mi je na 200.
    Ono što bih sad mogla napisati vjerojatno bi me koštalo jednosatne na-koljena-molim pokore. Prestrašno!!!!

Btw, i naši u razredu su humanitarci, skupljaju za razne dobrotvorne akcije već 4. godinu, ali učiteljica na svakom roditeljskom izvadi sve uplatnice i referira do u lipu kome je koliko uplaćeno i od čega.

Vjeroučiteljici kasica još nije pala na pamet. Čim joj padne-zovem Sorcie da mi dijete ispiše s vjeronauka .

Drži se i riješi to: kosi se sa zakonom.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Čim joj padne-zovem Sorcie da mi dijete ispiše s vjeronauka .
    kak da ne... pa da ja ispadnem ono što sam u avataru ...

ako sam mogla ja, ne vidim zašto ne bi mogao netko drugi. npr. ti mim .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čim joj padne-zovem Sorcie da mi dijete ispiše s vjeronauka .
    kak da ne... pa da ja ispadnem ono što sam u avataru ...

ako sam mogla ja, ne vidim zašto ne bi mogao netko drugi. npr. ti mim .
    A to nije tvoja fotka!?!? :shock: Tko bi rekao....hm....

Bez brige, kasica u razred - M. iz razreda.

Btw, jel časna ima otvoren obrt ili je d.o.o. ??? Ma, muka mi je od ovog: što god kažem ne bu bilo dobro.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A to nije tvoja fotka!?!? :shock: Tko bi rekao....hm....
    ma je, al nemoj svima reći

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT, ali prošle godine mi je bio poznanik na operaciji na urologiji Rebro
    sjedimo na hodniku bolnice on, njegova supruga i ja i prolazi časna i kaže mu,
    - a došla Vam je supruga, idem nešto obaviti, za 5 min sam u sobi
    kaže poznanik kad je bio na intenzivnoj nakon operacije da im je ta časna nudila ručne radove, stolnjake, vezove
    on je rekao da će reć supruzi da ona uzme jer se on u to ne razumije
    i svaki put kad bi ga vidjela poslije na hodniku bi ga pitala kad će doći supruga, ali su se do tog dana stalno mimoilazile
    i kaže on SŽ daj odi uzmi neki stolnjakić, po 50 kuna su
    i prolazi časna, digne se NJŽ i ode s njom, vraća se praznih ruku i smije se i kaže
    - e moj mužu, bit će da si ti bio još pod anestezijom, kakvih 50 k, to je po 250k
    naravno žena se zahvalila i okrenula

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi ćemo tek imati 3 godine za mjesec dana, ali već sad se zgražam pomisli kaj će biti kad krene u školu. Vjeronauk po meni NIKAKO NE SPADA U ŠKOLU. Daj Bože da ga vrate u Crkvu, kamo i pripada. Grrrrrrrrrr!!!!!!!!! Ljuta sam kad je situacija ovako bezizlazna.

MM nije ni kršten ali njegov je stav da bi naša kćer mogla imati velikih problema ak ne ide na vjeronauk, tj da bi ju drugi klinci mogli zezati ili čak šikanirati zbog toga (znamo par takvih slučajeva). Meni se diže kosa na glavi od toga da ju šaljem tamo jer meni osobno je to pranje mozga. Nisam ateist, imam neku svoju vjeru, ali crkva mi je bljak. Nadam se da nikog neću povrijediti ovime, to je samo moje mišljenje. A voljela bih da svi imamo pravo na vlastito mišljenje/vjerovanje, a ne da moraju ići i oni koji inače ne bi išli, samo zato da ne budu "obilježeni".

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako ti je stvarno stalo do toga da ispišeš dijete (ako nema nade da ta časna dođe pameti), čak i sad odmah (što bih osobno učinila, jer imam blagi osjećaj da na tome neće stati i da će ga časna tek sad uzeti na zub nakon sutrašnjeg roditeljskog) - ja bih ovaj incident sad iskoristila i tražila ODMAH ispis s vjeronauka il ćeš ići u medije s časnom-prodavačicom.

Karlo je POTAJNO iz svoje kasice izvadio 20 Kuna i kupio nekakvog staklenog, plavog anđela (koji nikako nije ručna izrada) u uštirkanoj bijeloj končanoj vrećici (koja čak možda i je ručne izrade).
    :shock: ovo je za mene otišlo predaleko. ne krivim tvog sina, al ovaj primjer samo pokazuje u kojoj se gabuli nalazi i koji pritisak ta žena vrši na njih. moje dijete ne bi nijedan sat više bilo na tom satu, pa makar me strpali u zatvor! (onda bih krenula štrajkat glađu )

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    MM nije ni kršten ali njegov je stav da bi naša kćer mogla imati velikih problema ak ne ide na vjeronauk, tj da bi ju drugi klinci mogli zezati ili čak šikanirati zbog toga (znamo par takvih slučajeva). Meni se diže kosa na glavi od toga da ju šaljem tamo jer meni osobno je to pranje mozga. Nisam ateist, imam neku svoju vjeru, ali crkva mi je bljak.
    sve je to okej, al budi svjesna da ako tvoje dijete i bude išlo na taj vjeronauk da ne kriviš crkvu za to, nego samo samu sebe (i TM ), jer smatraš da je to pranje mozga. mislim kao ti i stoga svoje dijete neću dati na vjeronauk. a do tada ću je odgojiti u tako psihičku jaku osobu da će znati se suprotstaviti raznoraznim neugodnostima koje će proizaći iz činjenice što neće ići na vjeronauk.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    sve je to okej, al budi svjesna da ako tvoje dijete i bude išlo na taj vjeronauk da ne kriviš crkvu za to, nego samo samu sebe (i TM ), jer smatraš da je to pranje mozga. mislim kao ti i stoga svoje dijete neću dati na vjeronauk. a do tada ću je odgojiti u tako psihičku jaku osobu da će znati se suprotstaviti raznoraznim neugodnostima koje će proizaći iz činjenice što neće ići na vjeronauk.
    Nije sve tak crno-bijelo. Postoje razni utjecaji sa strane. Npr. bake bi voljele da ide. Također znam da će njoj to biti privlačno - pričest i bijele haljinice, priče o anđelima i ostalo. Sad je npr. u fazi gledanja Noine arke. Gledala je crtić 5 puta zadnja dva dana. I ja sam mislila da ću ju odgojiti u psihički jaku osobu koja će se moći nositi sa svime, ali hoću li to stvarno uspjeti?

Činjenica je da je taj vjeronauk nametnut. Ako ga ne uzmeš, dijete ti sjedi npr. 3. sat negdje u školi, samo. Nema programa za zbrinuti. Ili pak zafrkavanje od strane druge djece. Da li ona to sve mora proći zato što JA ne vjerjujem u crkvu?

Iskreno se nadam da će se u ove 3 godine možda ipak nekaj promijeniti, pa više neće biti vjeronauka u školi.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čitam ... i jedno mi nije jasno: kako vas netko može natjerati na nešto što je po vašem mišljenju čak i štetno za vaše djete :? ako ste većina vas protiv vjeronauka u školi, crkva vam je bljak itd. da ne citiram rečenice iz gotovo svakog posta ili čak više tema na pdf o školi, čemu onda uopće šaljete djecu na vjeronauk? A to što se i veliki broj vas brani neinformiranošću o izbornosti predmeta neću niti komentirati ... a tek upisivanje bez znanja da ste upisani ...

Ovo s časnom-švercericom bih riješila pod hitno s njom osobno, nadležnima u instituciji u kojoj dila navedene proizvode te s njezinim "poslodavcima" (ministarstvo, katehetski ured pri određenoj biskupiji i sl. adrese je Juroslav lijepo i u detalje popisao) i ne bi me u tome pokolebalo niti pozivanje na vjeru niti emocionalno ucjenjivanje a najmanje strah od nekakvih sankcija ... djeca su ovdje prije svega a ako sve ovo ostane u okvirima roditeljskog foruma, možete se samo i dalje iščuđavati, izrugivati i nizati anegdote ... možda je tako i lakše

mc upravo sam to i ja željela istaći: odgovornost i konačna odluka je ipak na roditeljima (mislim, prisiljavati dijete na nešto što sami nepodržavate a pri tom neskrivajući svoje protivljenje i antagonizam prema istom ne znam u koju metodu odgoja bi se moglo svrstati ...) kao i na roditeljima-quazi-vjeronaukašima i ostaloj ekipi potencijalnim religijskim egzekutorima, koji djecu nisu poučili NEOSUĐIVANJU i prihvaćanju drugih kao temelju kršćanske ljubavi (pa im džaba svi mogući vjeronauci ).

Na poslijetku, generalizacija nigdje nije dobrodošla pa niti po pitanju linča vjeroučitelja i redovnica koji tako često zna biti zabavan i inspirativan

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

modesty71, nista "bolja" situacija nije kod mene, i baka (i prabaka/pradida ) se nadaju vidjeti zxuju u bijeloj haljinici. pritisak je itekako tu, ponekad direktan, ponekad suptilan al zar zbog haljinice i šepurenjem pred susjedima da šaljem dijete na nešto što se kosi sa mojim uvjerenjima, da mi dijete tamo sluša priče o nečemu u što ne vjerujem, o stavovima s kojima se ne slažem (neprirodnost homoseksualizma, apstinencija ), il još gore gleda filmčiće o abortusu ?!

ne želim uzurpirati tuđi topic, al mislim da polako sazrijeva vrijeme da i mi bezbožnice dobijemo svoj topic... :D što vele moderatorice ?! (:smajlikojitrepćeokicama)

časnom-švercericom

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •