-
Ja se ne bi skroz složila oko toga što je najvažnije za dobru matematičku podlogu. Slažem se da u onom prva 4 razreda, ali mislim da je puno važnije da nauče koncepte matematike tipa logika, točnost, rješavanje problema.
Na primjer što vrijedi ako zna napamet 4*7 ili 11-6 ako ne zna odgovoriti na pitanje ako je Maja starija od Petre 6 godina, koliko je stara Petra. Meni se zasad program čini OK, i jedino mi se ne sviđa što ponekad imaju natjecanja u brzini iz matiša, to smatram lošim.
Uglavnom osobno radije biram da on meni sad u 2 razredu još uvijek u glavi računa 11-6 (11-1, pa onda 10-5), nego da zbraja napamet i muči se sa logičkim stvarima.
što se manje veće tiče, njima je to isto lijepo objašnjeno da je razmak između crta manji tamo gdje je i broj manji, a veći tamo gdje je veći broj. U stvari sve kreće od znaka jednakosti, gdje je razmak jednak jer su brojevi jednaki. To se dijetetu može lijepo pokazati sa šibicima, stave se 3 kamenčića sa jedne strane, i 3 sa druge. Dvije šibice paralelno (znak jednakosti) između njih. Nakon toga makneš 2 kamenčića sa jedne strane i na toj stani smanjiš razmak između šibica tj napraviš znak manje. Ponoviš igru nekoliko puta. Poatana je da nije važno što je znak za više a što za manje nego kako se do simbola došlo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma