Vidi rezultate ankete: Kada ste dobile strije u trudnoći?

Glasači
283. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • U prvom tromjesečju

7 2.47%
  • Koje strije?

116 40.99%
  • U drugom tromjesečju

24 8.48%
  • U trećem tromjesečju

94 33.22%
  • Nakon poroda

42 14.84%
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: strije

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno strije

Nažalost, još ne spadam u grupu "nakon poroda", ali mi se ovo čini kao najbolje mjesto za ovu anketu.
    Naime, od početka trudnoće se užasavam strija po trbuhu i radim sve što mogu da ih izbjegnem (znam, znam da se ne može baš puno napraviti ) - na guzi sam ih dobila u pubertetu, a jučer sam primijetila nekoliko tankih ljubičastih točkica/crtica visoko na bedrima Pa me zanima kada ste ih (ako ste ih) dobile u trudnoći? Ja bih radije neke ljepše podsjetnike na trudnoću i majčinstvo...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

0 bodova!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U trudnoci ih nisam dobila.
    Nekolicinu u pubertetu po guzi
    A par njih (doslovce) na cikama nakon poroda.
    Pa glasam za: nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ništa prvih 5-6 mjeseci. Jedno jutro se mazala i ništa. Navečer imam šta vidjeti, njih 30 ako ne i više crvenih, debelih Maja se taj dan okrenula i popela dobrih 15 cm, tak da mi je i ispod nje ostala prazna "vreća" od kože :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ih isto imam po bokovima od puberteta... na trbuhu nisam dobila NIJEDNU, ali sam zato negdje pred kraj trudnoće zaradila brdo strija po cicama, guzi i još po bokovima... btw, i trbuh i cice i bokove i guzu sam mazala identičnom kremom jednakom učestalošću... tako da to fakat nema veze :/
    ali ne znam, meni to uopće ne smeta sad su već skoro boje kože, a po ljeti kad pocrnim i tako se ne vide...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mommy...

evo za nevjerovati... ali ja sam koristila Decleor i nisam dobila niti jednu striju (mozda ni ne bih i da nisam koristila), no dok sam ga koristila uklonio mi je STARE strije!!!!!!! Znam, zvuci too good to be true.......

No ne bih ga ni ja pocela koristiti da mi ga nije preporucila jedna cura iz ureda kojoj je sestra dobila strije na grudima u pubertetu pa ih je uspjela maknuti s Decleorom, a i teta je bila na nekoj operaciji pa je uspjela Decleorom smanjiti oziljak.....

Uglavnom, da mi to nije rekla osoba kojoj vjerujem, nikad ga ne bih kupila... No ovako, rekoh idem probati.... Je, kosta, ali stvarno vrijedi...

Plus, sto je sve na prirodnoj osnovi... koristi se ulje i gel u kombinaciji... koristila sam i na bedrima i stomaku i na grudima, i nigdje nisam dobila strije.... a stare izblijedile i samo ih ja jos uspijem vidjeti (al doslovce samo ja i to kad bas hocu naci striju )

Toplo preporucam

ivarica

Početno

a., koliko kosta?
    ja imam jedan zastrasujuci oziljak od operacije (valjda bi i kobasicu bolje svezali) na nozi. contractubex nije pomogao.

strije nisam dobila, nicim se nisam mazala.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i mene zanima koliko kosta to zadovoljstvo? ja imam malo deblji papir umjesto koze, pucam i od kihanja, strije imam od ranog puberteta (citaj: od 11. godine). ne smijem ni pomisliti kako ce to sve izgledati ako ikad ostanem trudna...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TRudnoća, porod - 0 strija!

(ali ih zato imam nešto siće po bokovima od puberteta. Iz djeteta u curku sam se pretvorila u 15 dana ljetovanja u 15 g. Do tada - štanga ili gelender sa dugom kosom.)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a., koliko kosta?
    ja imam jedan zastrasujuci oziljak od operacije (valjda bi i kobasicu bolje svezali) na nozi. contractubex nije pomogao.

strije nisam dobila, nicim se nisam mazala.
    Koliko se sjecam ta kombinacija ulje + gel oko 500-600 kn :/

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam evo porilicno odmakla, ali strija jos nema (sto se ne bi moglo reci za celulit 8) )
    Mackam se raznim kremicama, po savjetu roda, ne preskupim :D , Afroditina protiv strija, Nivea mlijeko, Afroditina krema s bademovim uljem...pa mijenjam svaki dan ukrug Zasad je koža ok, nadam se da ce tako i ostati jer ni moja mama nema strija. Inace mi je koza jako suha i osjetljiva tako da sam spremna na sve

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ni jedna jedina.
    Mazala se Afroditinom superjeftinom kremom, cca 40 kuna, ali i ja sam čula za Decleor da je fakat zakon, ali meni je bilo preskupo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marsovi kanali ništa prema mojim kanjonima........

nije lijepo za pogledat čak kao i medicinski egzemplar

cijelu trudnoću ništa

hitan carski rez plus injekcija za izbacivanje vode=strije iz noćne more

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja ih imam još od puberteta,ali nadam se da ih neću dobiti po trbuhu,ali ako je to genski onda hoću,moja mama ih je dobila na kraju trudnoće i krcata ih je,ajme grozno

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam ih dobila zadnja dva tjedna trudnoće i to isključivo po bokovima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

već sam x puta napisala, u trudnoći ništa a poslije po cicama jer ih nisam mazala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    nadam se da ih neću dobiti po trbuhu,ali ako je to genski onda hoću,moja mama ih je dobila na kraju trudnoće i krcata ih je,ajme grozno
    moja mama ih isto ima jako puno trbuhu, a ja nisam tamo dobila nijednu...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja nisam niti jednu, imala sam Avonovu kremu i mazala se obavezno ujutro i navečer, koristila sam je još i ovih mjesec dana nakon poroda

ali ...ja sam imala neki "mini trbuh", čak su se doktori čudili....

Ja mislim da to čak ovisi o nekim "prirodnim predispozicijama". Ja sam inače "ovisnik" o kremicama, pa je možda i koža sama po sebi "fleksibilnija"...dok nekome tko inače ne maže sa ničim možda nije? :?
    Baš se pitam jel to ima veze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, ja se i inače ful trackam, a još više sam se trackala u trudnoći... pa eto, dobila sam strije...
    fakat nema nikakvog pravila...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam se trackala non stop bademovim uljem. Nisam dobila nijednu (osim po jednu na svakom boku) do samog termina. Ali zato u onih 9 dana koliko sam prenijela, popucao cijeli trbuh, cice i bedra s unutrašnje strane.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

negdje sam citala da je bolje se na pocetku trudnoce odmah poceti mazati i lagano masirati kako bi koza postala sto elsticnija, jer obicno preporucuju mazanje tek od treceg mjeseca.
    mislim da je to jako individualno ali mazenje i pazenje odmoci nece , a pomoci moze.
    mislim da i neko bavljenje jogom sportom ili slicno ( prije trudnoce) pomaze jer cini kozu bolje prokrvljenom i elasticnijom

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

strija koliko hoćeš: po bedrima, bokovima, unutarnja strana koljena :? i naravno na trbuhuu do iznad pupka. neke su široke i po 2cm :/ . Počela sam ih dobivati sreddinom trudnoće. Mazala se stalno pa možda imam dve manje ali ko broji. mama mi je jednako prošla pa sam pretpostavljala da ću i ja slično. da li me smetaju? valjda ne. da li mi je drago? nije. mislim da sam se pomirila sa njima.
    e da nemam ih po cikama

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Početkom trećeg tromjesečja (oko 31.tj.) pojavilo se njih 6-8, ali ogromnih na koži donjeg dijela trbuha. Ja ih nisam ni vidjela, MM mi priopćio da ih imam pa sam ih pogledala ogledalom.
    Inače sam uredno mazala ujutro i navečer namjenskim i nenamjenskim kremama, bademovim uljem... od samog početka trudnoće. Ali koža mi je jako suha i inače pa me ovo nije previše iznenadilo.
    A i pročitala sam da strije nastaju u dubljim slojevima kože, skoro u vezivnom tkivu tako da nikakvo mazanje ne pomaže (Klinika Mayo, Sve o trudnoći i prvoj godini života djeteta).

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie, kak se zovu ti čarobni preparati od Decleora kojima se miču strije i ožiljci?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bilo bi zgodno napisati i koliko je koja dobila kila u trudnoći.
    Da vidimo koliko je to povezano sa strijama 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

4,5 kg cijelu trudnoću, a ko što sam napisala - hrpetina strija.

ivarica

Početno

18 kg
    nula strija
    nicim mazala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolje 18 u trudnoći nego 25 poslije

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    strija koliko hoćeš: po bedrima, bokovima, unutarnja strana koljena :? i naravno na trbuhuu do iznad pupka. neke su široke i po 2cm :/ . Počela sam ih dobivati sreddinom trudnoće. Mazala se stalno pa možda imam dve manje ali ko broji. mama mi je jednako prošla pa sam pretpostavljala da ću i ja slično. da li me smetaju? valjda ne. da li mi je drago? nije. mislim da sam se pomirila sa njima.
    e da nemam ih po cikama
    super citiram samu sebe

u trudnoći sam dobila 12kg. ništa posebno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se nisam nicim mazala i nisam dobila strije. Mislim da to mackanje ne pomaze previse.
    Imala sam (kršitelj koda)ovu kremu protiv strija no samo je skupljala prasinu na polici - preljena sam za trackanje. Nije da nisam imala namjeru...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivarice, šta se crveniš, ja sam dobila 27 u trudnoći, a još 7 onaj mjesec prije jer sam zabrijala da sam trudna (pa udri odmah po hrani)
    Još uvijek mi nije jasno kako sam ih uspjela natući u samo mjesec dana 8)

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobila 38 kila (pobjednik u kilama, priznajte! ).
    Strije dobila TIJEKOM poroda, (valjda od onog kretenskog nasjedanja na trbuh kako bi beba prije izašla ), svega par s obje strane iznad bokova i par ispod pupka, a te se gotovo i ne vide.

Mazala sam se tijekom cijele trudnoće Mustelinom kremom protiv strija.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Dobila sam par strija 2 tjedna nakon poroda, ali ništa strašno, obzirom da sam im sklona (dobila sam malo u pubertetu, a moja mama ih ima ko u priči). Kakvih sam trbuha vidjela, moje je bilo 0. Sad su već i pobijelile. Pila sam puuuno tekućine, oko 4 litre obične vode. I pokušala što zdravije jesti, domaće juhice, povrće i sl. Od kremica sam koristila Afroditinu kremu protiv strija i Nivea baby ulje nekoliko puta na dan. (Rekla mi frendica. Ona nije dobila nijednu striju, a udebljala se 30kg.) Ja sam na početku trudnoće smršavila, pa vratila i još +18

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Anchie, kak se zovu ti čarobni preparati od Decleora kojima se miču strije i ožiljci?
    Zovu se Tonilastil (krema) i Aromessence Tonilastil (esencijalna ulja) - oboje se koristi u isto vrijeme.... i najfascinantnije je to da ti koza uopce nije maaasna poslije..... tak se to sve fino upije - vrlo ugodno

Odi na

www.decleor.com => products => body care => firming - renewal

i tamo ces naci opis i izgled tih proizvoda

Sad sam vidjela da ima i www.decleor.hr to sve mozes pogledati i na ovoj stranici...

Na hr. stranici ima i popis svih trgovina koje drze decleor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a lijepo se vide i cijene, 600 kn za oboje :/
    a koliko to traje, odnosno nakon koliko vremena se potrosi?

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mama_28 prvotno napisa
    Početkom trećeg tromjesečja (oko 31.tj.) pojavilo se njih 6-8, ali ogromnih na koži donjeg dijela trbuha. Ja ih nisam ni vidjela, MM mi priopćio da ih imam pa sam ih pogledala ogledalom.
    Inače sam uredno mazala ujutro i navečer namjenskim i nenamjenskim kremama, bademovim uljem... od samog početka trudnoće. Ali koža mi je jako suha i inače pa me ovo nije previše iznenadilo.
    A i pročitala sam da strije nastaju u dubljim slojevima kože, skoro u vezivnom tkivu tako da nikakvo mazanje ne pomaže (Klinika Mayo, Sve o trudnoći i prvoj godini života djeteta).
    Meni je sad punih 34.tj. i dobila sam 10kg.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a lijepo se vide i cijene, 600 kn za oboje :/
    a koliko to traje, odnosno nakon koliko vremena se potrosi?
    Ja sam za 9 mj trudnoce (a mazala se svaki dan - bedra, stomak, grudi) potrosila mislim 2 seta (znaci 1200kn).. nisam sigurna.. 1 sam sigurno, a mislim da sam drugi zapocela :/

Tak da se to ne trosi bas tak brzo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda ok... jer sam ja koristila vichyevu kremu koja mi je trajala po mjesec, mjesec i pol...

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Potpisujem Mony!
    U trudnoci ih nisam dobila. Smile
    Nekolicinu u pubertetu po guzi Wink
    A par njih (doslovce) na cikama nakon poroda. Sad
    Pa glasam za: nakon poroda.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam se zdebljala 14 kg,
    strija ni jedna jedina,
    mackala se stalno Mustelom i jojobinim uljem.

miffy

Početno

U trudnoći nisam dobila niti jednu.
    Mazala sam se Vichy kremom protiv strija i bademovim uljem.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Niti jedna strija.
    Mazala sam se Vichy kremom, pa probala Afroditinu ali mi je bila premasna i završila s (kršitelj koda)om, barem mislim.
    Inače, dobila sam 13 kg u trudnoći

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u skupini "kakve strije?!"
    Mazala sam se Johnsonovim uljem i to je to

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam napisala da sam se mazala maslinovim uljem malo pomiješanim s dječjim uljem. MM me htio pojesti jer sam mirisala ko prehrambeni proizvod

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U trudnoći sam dobila 20 kg. Strije nisam dobila.
    Mazala sam se Vichy kremom protiv strija, pa nekom jeftinijom koja ljepše miriše (zaboravila sam kako se zove). Nisam se mazala svakodnevno.
    U pubertetu sam dobila jako puno strija po "unutrašnjoj" strani bedara, koljenima i bokovima.
    Inače, imam masnu kožu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni jedna u trudnoći i porodu, mazala sam se svaku večer (samo trbuh, a nisam dobila nigdje tako da ne znam ima li mazanje veze) bademovim uljem i pavlovićevom masti. Dobila 18 kg. Sto se tiče genetike, ni moja mama nije dobila ni jednu u trudnoći.
    Strije po grudima i bokovima dobila s 22 god kad sam u 2 mj dobila 10 kg.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ni ja nisam napisala da sam se zdebljala 12 kg u trudnoci, ali vjerojatno su mi cike nabujale kad su se napunile mlijekom pa je mrvicu koza popucala.
    A mazala sam se Mustelinom kremom protiv strija. Preporucam je. Nije masna i brzo se upije, a koza je fino glatka poslije i nema neugodan miris.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U prvoj trudnoći par strija na grudima negdje u 4. tjednu
    Na kukovima (baš gdje su kosti) u 3. trimestru, kad sam morala ležati a nisam se sjetila metnuti jastuk ispod trbuha (jače na desnom jer sam ležala na lijevom, ali sve skupa male, kratke i ne vide se u badiću). U 2. trudnoći dobila još par. A u obje trudnoće sam imala XXXL trbuh...
    Moja mama nema ni jednu.
    A ja iz puberteta imam otprilike milijun.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iz puberteta nula...
    u trudnoći milijardu na bedrima,bokovima,cicama...
    na porodu kad mi se naslonilo na stomak još milijun a bila sam happy da sam bar te na stomi izbjegla..
    sad se bojim pogleda u ogledalo..
    jel zbilja išta pomaže da brže izgube boju????ili da se manje vide???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A idu li ovi Decleorove kremice uz dojenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •